Je podpa vas vysoky tlak v spanku namerany 146/80??
Ak si tehotná tak je ak nie si tak v pohode .
@egonsk
@vsetkounas fakt? Hmmm.. akoze spodny virm,ze je ale horny sa mi nezda. Nue som tehotna
Keďže spodný je dobrý horný je vyšší ale telo si snim poradí netreba hneď lieky . Kľudne si sleduj každý deň meraj zapisuje a uvidíš keby vyskočil viac by som riešila s doktorkov .
Nad 140 to nie je v pohode určite, ale nie je to ani príliš vysoké.. treba na začiatok pravidelne brať magnerot, to je najsilnejšie voľnopredajné magnézium a pravidelne si merať tlak.. ak sa to neupravi ani s magnéziom, zajdi k doktorke, nech ti urobí vyšetrenia, posle ťa na holter a uvidíš..
Ja sa na tlak liečim už 3-4r, mávala som najvyšší 150/100.. teraz už len keď náhodou zabudnem lieky .
Horný je trochu vyšší, záleží aj do situácie, bola si pred meraním v kľude? Merala si správne? Aký máš tlakomer? Koľko máš rokov?
Horný je vyšší.
Je to vyssi tlak, ale nemusis byt vobec v panike ...vyssi tlak moze byt zlou zivotospravou, absenciou sportovej aktivity, fajcenim, unavou atd...Odporucam zlepsit vsetko co vies ohladom svojho zivotneho stylu a zacat pit: caj z imela, lipy, hlohu, srdcovnika, levandule (nie vsetko naraz). Mne tiez v lekarni odporucili este pridavok take cesnakove kapsuly. Tlak aj stupa vekom, ak mas 20 tak skutocne zistuj pricinu, ak mas 50 tak si daj zalezat na tom zivotnom style.
@patka06 bola som v klude, spala som, potom som sa zobudila, bolo mi zle, tlakomer je nemocnicny,v nemocnici som, nasadili mi to spravne, mam 30, sestricka povedala ze je ok , len mi bolo na vracanie tak neviem
Nemocničný tlakomer mi nameral horný tlak 180 😂 takže pokoj.
Ak si v nemocnici, tlak sledujú pravidelne, ak by sa im niečo nezdalo budú to riešiť
Nezapálila si si na večer cigaretu? Skús si merať pravidelne ja mám tiež niekedy 140/90 ale väčšinou mám okolo tých 120/80 takže to neriešime s dr.
Vyšší si ho mohla mať z toho zlaknutia, že sa necítis dobre.Uz len byť v nemocnici je stres je vyšší, ale určite ti ho budú dnes meriat
@lavender94 ale rposim ta :D ja nefajcim. To by som mlaa tlak snad 200
Určite by si nemala po cigarete tlak 200, netrep. 200 by si mala tak pred infarktom
@lavender94 to mal byt pokus o vtip 😅jsdne,ze nie,ale mierne vyssi by bol. 190 som uz mala,ale infarkt nebol. Klop klop
@jana_eyre_2 najsilnejšie magnezium magnerot vôbec nie je 😁nemáte prehľad vôbec
nie, je ok.