Je ťažké prestať fajčiť?

lucia851
13. aug 2022

Je veľmi ťažké prestať fajčiť cigarety?už dlho sa k tomu odhodlavam a nie s tým skončiť.

hilda08
13. aug 2022

@lucia851 ked som zistila ze som tehotná, prestala som hned 🤣 uz nefajčim 4 roky a stale je niekedy tazke odolať ale zatial som nepodľahla…najťažšie to je ked vsetci okolo fajčia jedna radost

klarissa25
13. aug 2022

Kto chce prestane.. toto je ako so všetkým...všetko je v hlave..a stojím si za tým ze je to aj v tomto..proste keď človek chce, tak to ide

lucia851
autor
13. aug 2022

@klarissa25 áno ale tie abstrakt zažívať no neviem

lucia851
autor
13. aug 2022

@hilda08 to je v tvojom prípade ale ja už tehotná byť nemôžem

klarissa25
13. aug 2022

@lucia851 noo, to sú výhovorky.. proste keď sa raz človek vyhovára, tak to nechce

rachel36a
13. aug 2022

@lucia851 nic zlozite...leen treba chciet...jedneho dna som vstala a povedala som si ze 30 cigariet denne je vela a prestala som...odvtedy som si nezapalila...

gleep1
13. aug 2022

Nie, nie je to lahke. Keby to bolo lahke nefajčil by skoro nikto, lebo naozaj minimum fajčiarov nemá problém s tým že fajčí. Po chvilke si každý uvedomí ako to ide do zdravia a peňazí.
Takze veľa pevnej vole ti želám. Naozaj to nebude lahke.

hilda08
13. aug 2022

@lucia851 jasne, to bol len príklad…dokym clovek nema fakt ze dôvod sám pre seba preco prestat je to hrozne náročné

kormino
13. aug 2022

Prestala som po 18 rokoch fajčenia,fajčila som krabičku denne.Myslela som,že to bude ťažšie Ťažký bol prvý týždeň.Prvy rok,som si denne odkladala peniaze,ktoré by išli na cigarety.Kedze som začala 1. Januára,do konca roka som mala peknú sumu.Nefajcim 14 rokov.Drzim palce

pupavka345
14. aug 2022

@lucia851 odhodlavat sa je tazke.. Chcela som prestat, ale ta chut bola silnejsia + predstava ze to nebudem mat.. No nevedela som si to predstavit. Vzdy som si davala, ze ok, po 30tke, ok po novom roku a stale som fajcila, aj ked sice menej, ale vzdy som sa k tomu vratila (spolu 13 rokov aktivneho fajcenia) . Az jeden polrok som dostala 2x zapal priedusiek.. Druhy bol taky silny(vo februari 2019) ze som 1x zazila strach zo smrti, lebo som nemohla dychat, nemohla som sa nadychnut. Vtedy sa mi prirodzene nedalo ani fajcit..strasne ma dusilo uz len ked som bola pri fajciarovi (priatelovi) a bolo mi z toho zle. Po cca 5 dnoch by sa aj dalo, ale som si povedala, ze vyliecim pluca a potom ked tak.. ze este si dam prestavku.. Po 10 dnoch som uz mohla ale vravim si, ze skusim potiahnut este par dni, ci to zvladnem. Doma som mala 2 krabicky este (1 otvorenú) este z pred casu kedy som ochorela. Takto som potiahla 3 tyzdne a aj ked prislo, zeby som si dala.. Posuvala som to na neskôr, zeby bola skoda tych dni bez. Ze sa mi to tak dlho nepodarilo. Do toho ma motivovalo, ze co to vsetko robi s telom, 3-4t. bez cigariet + uvedomila si ze aky je clovek otrok a skutocne zavisly.. ako na drogach. Citala som vedecke clanky o tom ako nikotin ovplyvnuje dopamin, ako ho vyvolava a ze telo si zvyklo na umele vyvolavanie. Dovolovala som si kedykolvek zacat znova, len som skusala posuvat hranice.. a dni. Pritom som mala 2 krabicky polozene na policke pred sebou kazdy den.. Plus priatel fajciar. Prisli zlozite situacie, hadky, chvile, kedy by si clovek dal cigu na vypnutie.. Ale v danych chvilach som si povedala, ze je to len chvila, stav, skrat, ze mi to nestoji za 4 t.-5t. bez fajcenia a víťazi nepotrebuju barlicky ked je ťažko. Flashbacky, ako je fajn s cigaretou prisli aj po 1/2 ci 3/4 roku. Stacili miesta, ludia, kedy som si zapalila a bolo nam fajn. Odignorovala hoci tazko som dane miesta, danu chvilu len prezila, ze ok, je to len chvila, prejde to.. V danych chvilach treba byt sam sebe pozorovatelom.. Ako dana latka mozgu chyba a ake mame asociacie. Cigarety som mala ako mementum rok na policke, ze mozem zacat ked chcem, nezacala som. Nie je to o pevnej voli ale rozhodnuti. Kazdy den si volime ci chceme byt vitazi alebo otroci. Plus.. Cigareta obsahuje jed na potkany a sam Hitler nefajčil. Tomu jedinemu sa stránil! Co viac dodat. Uz 3 a pol roka bez. Prilezitosti je vela, ale rozhodnutie je na mne. Zatial nefajčím, a dufam, ze mi to vydrzi do konca. Drzim palce, rozhodnutie je v tvojich rukach. Kazdopadne dovol si vyskusat, den, dva, par dni a uvidíš. Kazdy krok je male víťazstvo. Raz budes stastna (čistá aj bunky sa potešia) a slobodná. A to nehovorim ake pecky zazijes po 2-3tyzdnoch od nefajcenia - citis viac chute, vône.. atď. Drzim palce.

sabinkanovak1
14. aug 2022

Nápis mi ss 🙂

viera1107
14. aug 2022

@lucia851 ahoj, ak chceš aby sa ti to podarilo musíš to naozaj chcieť.. Ja som prestala postupne, znižovala som si pár mesiacov počet cigariet až som sa dostala na 0, možno tým že som to robila takto postupne nemala som abstinenčné príznaky a ani som nepribrala. Môj brat ten to sekol za jeden deň, tiež už nefajčí.. Ak sa rozhodneš tak to bude len dobré rozhodnutie, držím palce.

barbied
14. aug 2022

@lucia851 pred 3 rokmi som prestaka fajčiť zo dňa na deň. Večer na moje narodeniny sme boli v bare,oslavovali, čiže sa aj pilo a samozrejme cigatiet bolo viac. Na druhy deň mi bolo tak zvláštne zle, myslela som si veď je to z alkoholu z predošleho dňa,aj keď nikdy predtým som nemala nechuť na cigaretu. Na ďalší deň som tiež ešte chuť na cigaretu nemala a smrdelo mi to. ZlakL som sa že som tehotná a že som pila alkohol. Tehotná som nebola, odvredy nefajcim a uz si neviem ani predstaviť žeby som znovu fajcila a smrdela od cigariet.
Citim sa lepšie bez cigariet.

nique
14. aug 2022

Moj manžel falcil 26r. Typ fajčiara, ktorý ani nikdy neuvažoval prestať. Ťažký závislák so zdravotnými problémami. Ale nič ho nezaujimalo.. Fajčil 2 krabicky denne. Prestal zo dňa na den. Prvý týždeň mi to iba povedal, ale o dôvode nehovoril. Po čase prezradil, čo bolo dôvodom: pozrel sa na fotky z kamarátovej 40tky a na každej mal cigaretu. Pre mna úplná banalita, pre neho sok. A odvtedy si už nezapalil a ani nemá chuť. Je hrdý na to, ze už nepotrebuje fajčiť.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz