Je šanca nakaziť sa?

25. dec 2020

Manželov syn od nás odišiel v pondelok. Včera sme s nim volali a mal teplotu. Dnes je bez teploty ale ma nádchu. Na testy je objednaný až o pár dni. Ak by bol pozitívny je šanca že sme sa nakazil aj my keď nemal ešte príznaky??

mmoonna
25. dec 2020

Ak by mal Covid,tak môže byť nákazlivý už pred prepuknutim prvých príznakov.

lolazmola
25. dec 2020

No šanca je, ale netreba robiť paniku lebo pri covid nádcha nebýva

mmoonna
25. dec 2020

@lolazmola pri covide nadcha veru byť môže

jawinka
25. dec 2020

Môj manžel je pozitívny a ma nádchu aj bolesti hrdla a je bez horúčky a tak isto aj známy od ktorého sa nalazil

elizabet173
25. dec 2020

Mohol vas nakazit aj ked este nemal priznaky. Ale aj nemusel. Viezla som autom dvoch pozitivnych ludi , vtedy este nevedeli, ze su pozitivni a nastastie som sa nenakazila. U jedneho nastupili priznaky az o den neskor, druhy bezpriznakovy. Pockajte na vysledky jeho testu, do vtedy budte iba doma. Ale nemusi to byt ani u neho covid, ale viroza.

elizabet173
25. dec 2020

@lolazmola pri covid naopak nadcha byva

lucia147852
25. dec 2020

Mohol aj nemusel. Najnakszlivejsi je človek tak 2-3 dni pred prvými príznakmi a prvé dni choroby. Niekto nádchu má niekto nie. Záleží akú máte imunitu a vplýva na to veľa faktorov. Takze len čakať. Ak bude pozitív tak na PCR testy

falbala132
25. dec 2020

ono to nie je tak, ze len sa pozries na cloveka a kovid na teba hned preskoci. ja som bola 2x v kontakte s pozitivnym clovekom, o ktorom sme to ani jeden z nas v tom case este nevedeli, s jednym sme sa asi hodinu rozpravali vnutri a bez ruska v tesnej blizkosti a s druhym sme pili z jedneho pohara. obaja zacali mat priznaky na druhy den, tak sli na testy. ani raz som to nechytila.

kucikuc
25. dec 2020

@falbala132 tomuto fakt nechápem že niekto to chytne aj keď ma rúško a niekto v pohode ako napríklad ty 🤷‍♀️

qetka
25. dec 2020

@kucikuc tak mozno ma naozaj dobru imunitu, alebo mala proste stastie a ani jeden nebol zrovna v tom case infekcny 🤷‍♀️

adrika25
25. dec 2020

Ja som mala pozitívnu kolegyňu s ktorou som sedela 8 hodín denno denne v robote a nechytila som nič. Chytila som to až od krstnej ktorá to chytila v nemocnici na dialize. A s ňou cela moja rodina. Ale to bola denno denne u nás.

jana_eyre_2
25. dec 2020

Kovid je nákazlivý nejake 3dni pred prepuknutim príznakov, takže ak mu vyjde pozitívny výsledok, nakaziť vás mohol.. ale tak či tak, nemusí mať kovid..

halci
25. dec 2020

Moja sestra ochorela den po tom, co som bola u nej v byte 45 minut na obede, cely cas bez ruska. Dnes je to 10.den co som v karantene a vobec nic sa mi neprejavilo. Takze asi je to individualne. Osobne si myslim, ze clovek je najviac infekcny, az ked mu to prepukne.

halci
25. dec 2020

@falbala132 Presne tak aj ja. A dcerina ucitelka v skolke bola pozitivna a dcera, co s nou cely den je, nic nemala.

majamat
25. dec 2020

nadcha pri covide moze byt. ja som riadnu nadchu nemala,a le musela som si castejsie cistit nos,a ko obvykle.

co sa tyka ankazlivosti, udajne je najviac clovek ankazlivy 2 dni predtym,ako sa objavia priznaky.

no netreba robit paniku, kludne to nemusi byt covid, ak je, kludne ste sa nemuseli nakazit a ak aj ano, nemusite mat vobec priznaky.

ja som s mm poriadne nebola asi tyzden predtym, nez som ochorela, lebo som bola vela v robote no v noci sme spali v jednej posteli, cez den sme sa videli dost malo. a teda ked sme sli obaja do karanteny, mm na 5-6den od prveho kontaktu so mnou, ked uz som mala priznaky, dostal nadchu ( tusim len trochu ), bolest hrdla, teplotu do 38°C. to uz bolo po prvom plosnom testovani, kde som ja vysla pozitivne a mm negativne. a tak ho dr objednal na pcr test a nakoniec bol negativny. vobec sa nenakazil, ale ochorel an nieco uplne ine.
ja som mesiac predtym, nez som ochorela, bola v kontakte s pozit a asi aj chvilu bez ruska, pripadne s ruskom pod nosom. a vobec som neochorela. a to som s nou bola 1den opakovane a casto a aj blizko a dalsi den uz s ruskom ( pre sistotu, lebo sa potvrdila pizitivita u dalsieho v nasej praci ) a teda neochorela som vobec.
no udajne dost zavisi aj od toho, kolko irusu sa prenesie.

lolazmola
25. dec 2020

@mmoonna
@elizabet173 aha tak sorry, našťastie som nemala a hádam ani mat nebudem 🙂ale dik za info

falbala132
25. dec 2020

a este dalsi priklad z nasej rodiny. 90 rocny dedko sa nakazil zrejme od tety, kym to u neho prepuklo a aj prve dni spal s babkou v posteli, ked sa citil zle, babka sa o neho starala, vravela ze v noci chrchle, sopli, ale ze kasle uz na izolaciu, ze je to uz jedno, a mala uz aj reci, ze jej je to uz jedno, co bude s nou, ze naco taky zivot... dedko nakoniec skoncil na JIS (uz je doma), a babka? zdrava a negativna. pre nas vsetkych absolutne nepchopitelne.

asia83
25. dec 2020

@lolazmola Ale býva. Poznám osobne takých, čo boli pozitívni a mali IBA nádchu (nosová sliznica zapálená).

oliviabb
25. dec 2020

@lolazmola ale byva, ja som mala

elizabet173
25. dec 2020

@lolazmola mozno si si to zmylila s kychanim, to som kdesi zachytila, ze sa nevyskytuje

leuchtturm
25. dec 2020

@lolazmola to sa hovorilo na zaciatku korony, ale teraz są ta nadcha radi medzi symptomy.

kika831
25. dec 2020

Infekcny moze byt a vacsinou aj byva este ked je bezpriznakovy. Takze ano. Mali sme ten isty pripad.