Je psychická porucha, keď má človek problém chodiť do práce a má hrôzu z ľudí?

15. júl 2020

Čaute baby, chcem vás poprosiť o radu. Keď človek je najradšej zavretý doma, má problém chodiť do práce, lebo sú tam ľudia, ale nákupy zvládne, z cudzích ľudí má hrôzu, hanbí sa...je to psychická porucha alebo je tá osoba len introvert?

ella_price
15. júl 2020

Toto je otázka skôr pre odborníka. Vyzerá to na sociálnu fóbiu.

ckocka
15. júl 2020

Ako pri mnohých psychických problémoch je to otázka miery, intenzity. V každom prípade v momente ako problém človeka obmedzuje v bežnom živote, je na mieste návšteva lekára.

kacena4
15. júl 2020

neviem ci diagnostikujes seba alebo hladas nieco na druhom... ale cez net z 1-2 viet tazko niekomu urcis diagnozu a uz vobec nie psychiatricku ☹ v kazdom pripade ak clovek nema problem ist si nakupit a komunikovat s predavackou a zvladne ludi v obchode nie je to az take zle (popr. komunikovat cez net) ale urcite treba vyhladat odbornika a pracovat na tom kde je problem a preco vznikol kym sa este viac neprehlbi a neuzavrie sa uplne do seba drzim palceky

caroline_
15. júl 2020

ja som introvert so sociálnou fobiou a mam to co popisujes :D

autor
15. júl 2020

@caroline_ Dokážeš fungovať? Ako zvládaš chodiť do práce?

caroline_
15. júl 2020

fungujem,momentálne nepracujem,ale vystriedala som dosť prác kvôli tomu, najlepšie sa mi robilo tam kde som bola úplne sama :D ak chceš môžme si písať v správach

poslednepogo
15. júl 2020

Ja mám skôr hrôzu z ľudí čo poznám, cudzí mi nevadia

d_a_n
15. júl 2020

Znie to ako agorofobia.

karmen007
16. júl 2020

Ja si myslím, že trpíš psychickou chorobou. Preto by som Ti poradila, hľadaj psychológa alebo dobrého psychiatra. Lebo ako píšeš, vyhovuje Ti v práci malý kolektív, tak ten sa v dnešnej dobe veľmi ťažko hľadám. Mám niečo podobné ako ty a v práci - nepracujem, ale len trpím ...... lebo mnohí ľudia v práci nevidia naše úzkosti, strachy, depresie, teraz v práci mnohí ľudia sa takým citlivým smejú, urážajú a ponižujú ich ..... mne sa to stalo v bývalej práci ...a nikdy viac ... Tiež by som chcela prácu, kde by som bola sama .... lebo kolektívu mám už plné zuby ..... najradšej byť sama urobiť si prácu a s pokojom a kľudom odísť ..,,.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cloviecka
22. dec 2021

Áno, úzkostné šťavy+sociálna fóbia, ries to zavčasu

cloviecka
22. dec 2021

Chi chi stavy, nie šťavy 😛