Je prosím toto ochorenie nebezpečne ? Vyzerá to tak že to mám iba na kolene ďakujem
Však najprv choď s tým na kožné. To čo sme písali v prvej téme, že to tak vypadá, tak to tak vôbec nemusí byť. Čiže nemusíš ešte stresovať a na nete máš popísaných kvantum vecí o tomto ochorení.
trpím psorkou asi 14 rokov, kožná varianta je polbiedy ale horšie ked vás chytí reuma... :((
Co tak zbehnut k dr. Miesto toho ako sa radit v diskusiach doktormi na MK
nebezpecne to rozhodne nie je a nie je to ani nakazlive, ale treba ist rozhodne na kozne, je potrebne to riesit.
@caray si lekár, keď tvrdíš, že to nie je nebezpečne? Lebo je to blud.
@caray psoriaza je autoimuno ochorenie. Kozna tak maximalne povie, ze je tam ten problem, ale riesenie je na inych oddeleniach. Nanasanie masti je len docasne riesenie. Psoriaza sa momentale lieci biologickou liecbou. Niesom si ista, ci o tejto chorobe vobec nieco realne vies, lebo to co pises su hluposti. Psoriaza poskodzuje klby a z dlhodobeho hladiska ich moze uplne znicit. Je to velmi nebezpecna choroba.
ma to moja mama a ona to zdedila.. používa roky Holtov krém a zvykne jej to blednut a potom znovu vrátiť, ma to po celom lytku lakťoch a kolenách
U pacientov s psoriazou je pozorovane vyssie riziko obezity, kardiovaskularnych chorob, a cukrovky druheho typu, moze to byt samotnou psoriazou alebo faktormi ktore sposobuju psoriazu a zaroven aj metabolicke, kardiovaskularne choroby (strava)
V prvej téme napíšu že to vyzerá na psoriázu a trebalo založiť druhú temu?