Je prechodenie nadchy take zavazne ako prechodenie inych chorob napr. chripky? Ked clovek nema horucku ale len mierne zvysenu teplotu(povedzme do 37,3 aj to len jeden najhorsi den). Ja totiz so soplom bezne fungujem, lebo od mala som pocuvala, ze sopel nie je choroba. Mavam nadchu tak raz, dva krat do roka ale tak, ze cca 2. a 3. den smrkam kazdu chvilu, tecie mi z nosa cira vodicka, kycham atd. V praci si podla toho ako vide vikend bud dovolenku neberiem, alebo len na 1 taky najhorsi den. Aj to hlavne kvoli kolegyniam, lebo mne je jedno ci kycham a soplim doma alebo v praci.
A doma robim normalne bezne veci(necvicim ale ani nelezim). Je to tiez nebezpecne, ze to sada na srdce ako chripka, alebo nadcha nie?
soplík je ťažká choroba len pre chlapov
nie nie je
To je vtip, ze? 😆 s nadxhou sa ani k dr nechodí, takze nie, nie je to zavazne.
@zorkahorka čoraz viac vtipných otázok tu býva. Akoby ľudia stratili zdravý úsudok.
@kvetinka75 nestratili, len sme nevedeli, ze ho nemaju, kym neboli socialne siete.
@zorkahorka
@kvetinka75
@kiwi3 no haha, velmi smiesne. keby mate kolegyne, co vas tlacia ostat doma na 5 dni, tak tiez by ste mozno hladali argumenty ako si neoplieskat dovolenku na soplik, lebo kolektiv je neprijemny.
a nie som lekar, netusim co presne znamena prechodena choroba. ked mam sopel, necitim sa dobre, citim sa choro, ale lezanie doma tomu nepomoze. tak ci tak to trva 5-7dni.
autor ty sa pýtaš či je to závažné a nespomínaš kolegyne. Takže aj také odpovede si dostala. Aká otázka, taká odpoveď.
A človek nemusí byť lekárom aby vedel, čo je prechodená choroba. A bežné nachladnutie väčšinou trvá týždeň.
@kvetinka75 pytala som sa na prechodenie choroby, lebo argumentuju tym, ze to je prechodenie choroby. podla mojho nazoru to prechodenie choroby nie je, ale ostala som na vazkach.
tak všetko čo nevyležíš máš prechodené. A nádcha je tiež ochorenie ale nie tak závažné. ,,Z prechodenej ,, nádchy ti pravdepodobne nič nebude
@autorka, no pozri, je nadcha a nadcha. Ak je nadcha zaciatok inej choroby a boli ma cely clovek, tak ju vylezim, pokým nie som relativne ok. Ak je to ale len o soploch, tak naco lezat? S nadchou ludia bezne chodia aj do prace, je to banalita. To len mozno po tej korone su citlivi na kazde kychnutie...
Možno to nie je nebezpečné ale sebecké z tvojej strany. Ešte nedávno sme sa tu išli navzajom vyvrazdit, keď si niekto dovolil kychnut na verejnom priestranstve. Takže ak by si mala byť moja kolegyňa ktorá sedí so mnou v kancelárii a celý deň kycha a fuka nos, asi by som tiež mala na teba nervy. Nehovoriac o tom, že sa od teba môžu nakaziť. To by ti nebolo trápne keby už zajtra ochorela aj tvoja kolegyňa, ktorá by znasala priebeh,,nadchy" oveľa ťažšie?
Neviem... ale asi by si si mohla dat aspoň rúško.
Nie je to zavazne, akurat bezohladne ku kolegom alebo inemu kolektivu, do ktoreho chodis soplava.
Pokiaľ nemám zvýšenú teplotu a cítim sa ok(okrem teda pruznakov nádchy ), neriešim. Teplotu, aj keď len zvýšenú, vyležím.