Je pravda,že ak som očkovana,nemusím sa ani testovať ani byť v karanténe?
Alebo musím?
Alebo je to čisto na mne ako sa rozhodnem?
Ak nemas dovod tak nie, nemusis sa testovat a ani byt v karantene pokial si blizky kontakt s pozitivnym pripadne si s pozitivnym v jednej domacnosti. Ale napr. ak ides k lekarovi tak niektori vyzaduju test aj ked si ockovana.
Ano je to pravda avsaak ak by som ja bola s pozit osobou urcite sa idem testovat 🙂 a aj karantenu by som dodrziavala kym by som si nebola úplne istá 🙂
Ja keď som bola v kontakte s pozitívnym tak som si aspoň domáci antigen 2 krát spravila a vyhýbala sa ľuďom.. Nemusíš ale je to o zodpovednosti každého z nas
Manžel očkovaný pozitívny. Ja očkovaná zatiaľ negatívna. Povedali nám ze nemusím mať karanténu pokiaľ nemám príznaky. Som dobrovoľne doma 10 dní, sme izolovani.
Ja uz toto nechapem. Ludia zacnite pouzivat zdravyt zdravy rozum. Kazde hovno sa pytate na tom nete. To uz sa fakt neviete sami rozumne a zodpovedne rozhodovat? Aj ked som ockovana tak virus mozem sirit. Je fakt taky problem byt par dni doma?
Aj my sme očkovaní a keď priniesli deti zo školy covid po domácom testovaní sme všetci zostali v karanténe nechceli sme nikoho ohrozovať aj ked sme boli negatívny. Nakoniec sme aj tak všetci zostali pozitívny a boli sme doma zavretý dva týždne neviem si predstaviť mať doma pozitívne deti a behať si veselo po svete a potom spatne vsetkym volať, že už sme pozitívny mohli sme vás nakaziť... Je to na tebe a tvojej zodpovednosti.
Je, no podľa mňa je správne ak aj očkovaný človek pri kontakte s pozitívnym sa dá pre istotu otestovať. Nie je to nič, za čo by sa mal nejak hanbiť a predsa len aj očkovaní sa môžu nakaziť a ani o tom nevedieť
@viestta ale zamestnavatel si zabezpecil to ze ho kazde rano testoval. Aj ked teda ho tie super testy nemuseli zachytit. Ona sa pytala ci nemusi byt v karantene a teda ani sa testovat kedze je ockovana. Ono je to teraz v tom taky chaos a povedzme si to tak ako je vela ludi si mysli ze ked je ockovany tak sa ho uz covid netyka :(
Ja som očkovaná a bola som v karanténe s pozitívnym partnerom, hoci ako očkovaná podľa skvelých opatrení nemusím. Ale rozum kázal ostať doma a nechodiť medzi ľudí.
Boli sme 5 dni v karantene kedze sme so synom doma neustale, aj ked sme ockovani, tak nam volala aj pani z regionalneho uradu, ze 5 dni doma, na test nemusime ak nemame priznaky, ale to nemala ani moja kolegyna a nakazila dve triedy. Obaja s muzom sme isli na pcr.
v prvom rade záleží či si plne očkovaná - teda min.14dní po druhej dávke....ak ano, tak testovať sa nemusíš, ale sú povolania kde sa napriek tomu musia testovať - hlavne zdravotníctvo DSS.....
Áno bohužiaľ je to čisto na tebe...môjho muža nakazil ockovany,sme v karantene. Dnes volala kamarátka su s muzom obidvaja pozitívny u oboch zdroj ockovany človek ktorý mal príznaky ale išiel do roboty,čo dodať?
ked budesmat priznaky tak sa urcite das otestovat a ked budes pozitivna budes 10 dni v karantene, ja som sa nakazila od ockovanej osoby a som plne ockovana a nakazila sa aj dcera starsia u nas bola karantena az 17 dni
Ked nemas priznaky tak nemusis...ale s ohladom na situaciu v spolocnosti nikoho jeden pcr test nezabije ked bol v kontakte...
Ak niekto naozaj chce v karanténe zostať vie ..nemusí ani klamať možno len prehliada príznaky ....možno nieje taký unavený z práce ale z covidu a aj to že ho prehnalo nieje z omáčky ale z covidu....nádcha .. bolesť hlavy ... kĺbov........AG testy sú prd platné a ešte tieto v práci ...nezachyti to reálne každého ...presne ako tento nezmysel aby ockovanym zalepili oči lebo vakcína je sloboda tak predsa nemôže ockovany byť obmedzený.....potom sa čudujú ako je možné že sa vírus tak šíri keď vymyslaju takéto bludy....Mamina aj ocino robia v škole ...sú bezpriznakovy pozitívni ( lesklé oči , bolesť kĺbov
ale v dôchodkovom veku normálne ) okamžite sa po kontakte s pozitívnym dali obaja do karantény na 5 deň test potvrdil covid....domáci / pracovný AG v ten istý deň ani neskôr nepotvrdil nič ...teraz si zoberte že by išli obaja do školy kde je 400 deti a 60 rôznych zamestnancov.....koľko ľudí by si za čas ich infekcnosti odnieslo domov krásny darček ....
Nemusíš, je to na tvojej zodpovednosti. Ja som zaočkovaná, ale chodím sa dávať testovať aj tak pravidelne každý týždeň. Po kontakte s pozitívnou osobou som zostala tiež preventívne doma v karanténe.
Ano