Je potrebný výmenný lístok k psychológovi?

7. okt 2024

Je potrebný výmenný lístok, ak som tam ešte nebola? Viem navštíviť akéhokoľvek, ktorého zvolím? Sú sedenia platené? Ako prebieha to prvé? Je v poriadku, ak nemám na to vážny dôvod, len sa potrebujem s niečím zdôveriť? Ďakujem za odpovede.

buberova
7. okt 2024

Ja som navštívila len hedepy.sk, platila som a nepotrebovala som žiadne lístky. Bolo to super 🙂

kacena4
7. okt 2024

vymenny listok je potreby ak chces aby ti to preplatili cez poistovnu. u sukromnika nepotrebujes ale tam platis. sedenie prebieha tak ze sa rozpravate. vazny dovod je uz neskoro vyhladat psychologa. drzim palceky

bolarazjedna
7. okt 2024

Pri výbere skus zohľadniť, na čo sa daný psycholog orientuje, napr niekto na vzťahy, iný na závislosti, fóbie, zase iný na kariérne problémy, deti, párovu terapiu, atď.
Ak platíš, nepotrebuješ výmenný lístok, ak ti to hradí ZP, tak daný psycholog musí mať s tou poisťovňou zmluvu a potrebuješ aj výmenný lístok.
Na prvom sedení asi sa ta opýtajú, ako ta majú osloviť, porozprávaš trocha o sebe, povieš svoj problém, a psychológ ti bude klásť otázky počas toho ako budeš rozprávať. Nemali by povedať, čo máš robiť, skôr dobre miernymi otázkami ta nechajú dopracovať sa k vlastným záverom. Alebo ti dajú iný pohľad na danú vec, situáciu. Môžu ti dat aj "domácu úlohu", do ďalšieho sedenia nad niečím premýšľať, alebo vyskúšať.

aandrea9
7. okt 2024

Výmenný nepotrebuješ. Myslím, ze v dnešnej dobe budeš rada, ak zoženieš nejaký normálny termín v časovom horizonte jedného mesiaca.

biba_18
7. okt 2024

ak chceš ísť vybavuj hneď. ak zavoláš kvôli termínu - aj ti povedia či sa platí. lístok nepotrebuješ…

bolarazjedna
8. okt 2024

@aandrea9 napr online sedenia si podľa mňa úplne super, napr cez stránky hedepy.sk alebo mojra.sk , termín máš aj hneď, žiadne čakanie na termín mesiac.... A dokonca ti šetrí čas, nemusíš nikam cestovať, pár minút pred sedením ešte môžeš povysavat, pár minút po už môžeš robiť dačo iné., v pohodlí domova....