Je potrebný výmenný lístok k psychiatrovi?

tinuskamartinuska
17. mar 2017

AHojte ženy,
chcela by som sa spýtať, neviete ako dnes to chodí? POtrebujem výmenný lístok od obvodáka, na to,aby ma psychiater vyšetril ? Každý psychiater bude žiadať vým.lístok,alebo stačí iba zdravotná dokumentácia alebo ako to je? Na nete píšu skreslené informácie. Myslím,ako to naozaj chodí, nie čo by sa malo. Stačí iba zavolať psychiatrovi či vezme pacienta, bez lístka,alebo ako to je?každý mi tvrdí inak.Dakujem

suve99
17. mar 2017

..k psychiatrovi nepotrebuješ výmenný lístok, prines si zdravotnú dokumentáciu a popíš podrobne svoj problém psychiatrovi....

simca06022011
17. mar 2017

Zavolaj s opýtaj sa, pokiaľ viem bez lístka ťa vyšetria za úhradu, kolegyňa nechcela mať takýto záznam v dokumentácii tak si to uhradils, cca 10-15 eur ju to stalo ( nevravím že všade tak). Inak lístok od obvodnej alebo iného lekára.

simca06022011
17. mar 2017

@suve99 riešilo sa to tu v inej téme, skutočne výmenné lístky pýtajú dosť, treba sa konkrétne informovať u lekára podľa mňa... Tiež som sa hádala že netreba lebo na nete je to vo vinimkam :/

tinuskamartinuska
autor
17. mar 2017

cize jednozcne je treba listok,inak si to pecient zaplati sam?alebo ho vobec nevezmu,ano? spravne chapem?

anabeth
17. mar 2017

nie, netreba a ak pojdeš k zmluvnému s tvojou poisťovnou- nič neplatíš
http://www.medipravnik.sk/Clanky-a-Temy/vymenne...

lienka737
17. mar 2017

K psychiatrovi VYmenný lístok NEPOTREBUJEŠ!!!!

mirkamirko0809
17. mar 2017

K psychiatrovi nepotrebujes urcite,tak ako nepotrebujes napr.na kozne.

potvora1
17. mar 2017

Ahoj, k psychiatrovi výmenný lístok nie je potrebný, ten je potrebný iba k psychológovi...Ale pri telefonickom objednaní by som sa na to pre istotu spýtala

nice202
17. mar 2017

@tinuskamartinuska nie je treba vymenny listok k psychiatrovi.

tinuskamartinuska
autor
18. mar 2017

baby ok,ale co ak ma nebude chciet zobrat,ze iba s vymennym listkom? mam sa odvolat na pravnu cestu a na zakon,ci nehadat sa,alebo ako?
btw..musi mi to nutne zapisat do karty a musi o tom vediet obvodny ,?

potvora1
18. mar 2017

Ahoj, no podľa toho čo ja viem, nie každý psychiater Ta musí zobrať, tu záleží, či má veľa pacientov, či berie nových...Ale vždy Ťa musí zobrať ten, ku ktorému spadás ohľadne na bydlisko, tu ešte stále platí stará"rajonizacia" ten výmenný lístok by nemalo byť treba a do zdravotnej karty Ti nikto nič písať nebude. Psychiater si pre svoje účely založí jeho novu zdravotnú kartu