Je potrebné vyšetrenie, keď mám vysoké pulzy?

2. jan 2025

Veľmi casto mávam vysoké pulzy. Od malička som bola sledovaná na kardiologii kvôli tomu že som mala nieco s chlopnou, neviem čo presne. Cca v 18 som prestala chodit na kontroly. Mávam ale veľmi casto vysoké pulzy, od 110 do 130. Raz keď som bola chora na pohotovosti mala som pulz 156, Dr z pohotovosti mi predpísala vasocardin, že keď budem mat nad 100 mam si dať liek.
Spomínala som to aj mojej všeobecnej dr ale ta to nejako nerieši. Teraz už asi tyzden fungujem na tom lieku čo mam každý deň vysoké pulzy. Keď si dam liek tak mi je lepšie. Treba to riesit? Keďže to neriesi obvodná asi nie je potrebné vysetrenie alebo mam trvať na tom a pytat si ho sama?

janinah
2. jan 2025

Áno,potrebuješ si nájsť internistu a ten ťa pošle aj na kardiologiu,ak bude treba.Treba VL od tvojej obv.dr.

lonely66
2. jan 2025

určite by si toto mala riešiť, vzhľadom k tomu, že už v minulosti sa vyskytli nejaké problémy so srdcom. áno, požiadaj OL, nech ťa odošle na kompletné kardio vyšetrenie. ak bude skákať, normálne by som jej to dala písomne, kde by som vypísala všetky problémy a dala jej podpísať formulku, že ona nepovažuje za potrebné ťa na takéto vyšetrenie zaslať. alebo zmeniť OL. radšej vyšetriť raz a zbytočne (že ti nič vážne nenájdu), ako to zanedbať a privodiť si rokmi nejaké zlyhávanie srdca....

autor
2. jan 2025

No len sa bojim že keď poviem že mi to prejde keď si dam studenú vodu a liek že načo to riešim..

bloger
2. jan 2025

Určite obvodná by to mala riešiť. Dlhodobo vysoký pulz nie je dobré mať. Pýtaj si nech ťa pošle na vyšetrenia. Máš na to nárok. Okrem toho ti môže aj ona EKG urobiť. Pokiaľ má tento prístroj. Nie všetci ho majú.

martinka13
2. jan 2025

Ja som mala vyššie pulzy a bol problém s veľmi zvýšenou funkciou štítnej žľazy.

martinka13
2. jan 2025

Tým ale riešiš dôsledok, nie príčinu vysokého pulzu

eliska13
2. jan 2025

Tak jej to hovoriť nebudeš a budeš sa pýtať na vyšetrenie veď ide o tvoje zdravie.Dostanes holter, spravia sono srdca, EKG...zaujímavé, lebo ja som tiež v puberte bola sledovaná na kardio a ako dospelá tiež chodím raz za čas na kontrolu

iwesska
2. jan 2025

Lieky na pulz treba brat pravidelne. Mne tiez jeden expert povedal,ze podla potreby a tak som aj dopadla. Srdce islo ako sialene,raz ho lieky brzdili,raz nie. Potom som isla ku inemu kardiologovi a ten mi povedal,ze to je ako ked mas psa na retazi a potom ho obcas pustis,tak nevie co so sebou. Proste bud sa tie lieky beru,alebo nie. Ja mam tiez Vasocardin a pekne mi ten pulz drzi.

autor
2. jan 2025

Ja mam v sebe nejaky blok lebo keď som bola vtedy na tej pohotovosti, čo som mala 156 tak sestricka ma zjazdila že nech sa nepozorujem a nebudem mat vysoké pulzy… Dr ale bola super, ta to nebrala na ľahkú váhu. Len keď je takyto pristup niektorých zdravotníkov ako pani sestricky, človek ma pocit že je hypochonder a otravuje zbytočne.

autor
2. jan 2025

@iwesska takze si vasocardin dávaš každý deň? Mne dokonca vravela že keď je do 100 tak len polku, keď nad 100 tak celu tabletku

lonely66
2. jan 2025

autorka, vieš, nikto nevylučuje, že to môže byť aj psychika, čoby nie. ale v prvom rade musí lekár vylúčiť iné závažnejšie ochorenia. a až ak všetko ostatné bude negatívne a lekári ti povedia, že si ZDRAVÁ, potom sa rieši psychika. že na teba nabliakala nejaká šialená sestrička z pohotovosti, z toho si ty nič nerob. ona ťa ratovať nebude, keď niekde skolabuješ. ty rieš seba, na hlúpych ľudí sa vykašli. všade nájdeš aj dobrých aj hlúpych ľudí. aj v zdravotníctve. jednoducho hodiť za hlavu a ísť si za svojím. potrebuješ odhaliť príčinu, z čoho ti býva takto. nezanedbaj to pre jednu kozu.

autor
2. jan 2025

@lonely66 Dakujem. Tak teda pojdem za obvodnou pytat VL na kardio

januska12323
2. jan 2025

Čudujem sa, že ťa rovno neposlali na kardio vyšetrenie.

autor
2. jan 2025

@januska12323 vtedy som mala vysoké teploty, tak to pripísali tomu, že vtedy srdce bije rýchlejšie.

ada510
2. jan 2025

Aj ja mam tak pulz ale jic nezistili vraj si to robím sama podvedomim stresom tlak mam nízky...neobmedzuje ma to zatiaľ a EKG bolo ôk ak by som ale cítila búšenie tak mam ísť na kardio...

lianka123
2. jan 2025

Ahoj, si mlada asi, preto to nikto neriesi. Ja mam nedoliehavu trjcipu chlopnu a to mi sposobuje vysoky pulz. Neda sa na to liecit liekmi. Na kardio sa mozes objednat aby si mala istotu. S vysokym pulzom sa naucis zit, treba sa predychat. A odporucam kardio cvicenia, na vysoky pulz je to parada. Pekny den

mimi3008
2. jan 2025

Samozrejme, ze to je potrebne dovysetrit, treba ist za kardiologom. Mozes mat fibrilaciu predsieninapriklad, nejaku inu arytmiu alebo iny syndrom a z toho mozu plynut nejake dalsie rizika...kolko mas teraz rokov?

autor
2. jan 2025
zeldia
2. jan 2025

Určite to treba riesit! Skús pozriet v okoli kardiologickú ambulanciu a vypýtaj si termín. Chod si pre výmenný listok k obvodnej. Sestrička je preto sestrička lebo nema skoncenu medicínu, síce môže poradiť, ale liečbu treba nechať na doktora.

iwesska
2. jan 2025

Ano,kazde rano beriem 1/2. Pulzy mavam tak okolo 70.