Je písanie denníka vhodou formou na vysporiadanie sa s depresiou?

2. jan 2021

Ahojte je tu niekto kto si píše denník? Chcem sa nejako vysporiadať s traumou a depresiou a nechcem zaťažovať okolie tak si to chcem písať do nejakého denníka...je to dobry napad? Nebudem nad tym este viac rozmyslat? Už to nejako nezvládam, mavam uz dost často úzkosti ktoré sú spojené s bolesťou na hrudi.. Osoba ktorá mi ju spôsobila už má dosť toho ze o tom stale rozprávam. Som aj objednana k terapeutke.

bale1rinka
2. jan 2021

Samozrejme, psychológovia odporúčajú

oliviakatka
2. jan 2021

https://fitclan.sk/zdravie/metoda-vdaka-ktorej-...
Skus expresívne písanie 😊 tu je o tom skvelý článok aj s návodom. Dúfam, že ti to pomôže ❤️ Drž sa

1sally12
2. jan 2021

Určite je to dobrý nápad👍 aspoň to dáš zo seba von, aj keď len na papier. Ja si píšem denník už 15. rok. Síce už nie tak pravidelne ako kedysi, ale keď sa niečo udeje vážne, musím to zo seba dostať.

elizabet173
2. jan 2021

Nepisem si a nikdy som si nepisala, ale odporucam ti to. A este aj to, aby si sa najblizsim zdoverila, to nie je zatazovanie. No zdover sa tomu, komu mozes verit. Navsteva odborniks by bola tiez vhodna, na co sa trapit,?

teleskop
2. jan 2021

napisat roztrhat, spalit...vtedy sa vysporiadas

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barboratoth
2. jan 2021

Ja si pisem väčšinou do poznámok v mobile. Ale musím to spravit v danú chvilu, keď mám tie pocity najintenzívnejšie. Pomaha mi to, nemam depresie ale som velmi výbušná, a keď sa nehnevám tak toto mi pomoze. Potom si svoju zlosť nevybijam na nikom, kto za to nemôže.

euka210
2. jan 2021

je to dobry sposob ventilacie pocitov, ale ked je zle na hrudi, tak pomoze urcite aj psychologicka, ak je to nieco coho sa nevies sama zbavit. Preco to hovoris cloveku co Ti to sposobil? Co od neho cakas? Vyhovor sa niekomu inemu, kamoske.