Je nutné objednanie sa na stomatochirurgiu?

rinsh
31. aug 2020

Zdravím, vedel by mi niekto povedať ako to funguje na stomatochirurgii? Stačí prísť na pohotovosť alebo sa treba objednať alebo ako?
Za každú radu ďakujem 🙂

kubkovamama
31. aug 2020

@rinsh ahoj,neviem aké si mesto..Ja som z Tn a extrakciu osmičky v narkoze ma poslali do Ba.Ze hneď môžem ísť s vymennym lístkom,na počkanie mi to spravia 30min.Tak som ráno obden na 7mu nabehla do Ba a oni že,prečo ste sa neobjednala?😂Ale vzali ma z ľútosti keď už som sa trepala 100km.Predo mnou bola iba jedna pani.Takze radšej si predtým zavolaj

eliska13
31. aug 2020

@rinsh na pohotovosti také úkony nerobia Treba sa objednať u stomatochirurga

bizubcek
31. aug 2020

@rinsh ja som od SL, ale na stomatochirurgiu som sa objednávala do PO. A môžem len odporúčať. 👍

rinsh
autor
31. aug 2020

Ďakujem pekne za odpovede. Bývame v BA ale nikdy som nič také nepotrebovala. Rozmýšľala som, že pôjdem aj na zubnú pohotovosť, ale tam by ma to asi vyšlo drahšie ako u stomatochirurga. Predsa si niekoho nájdem a objednám sa. Neviem či by to do Vianoc počkalo (ideme na východ tak by som šla do PO). Ale človek nikdy nevie. Jeden deň bolí a ten ďalší už nie

dejka77
31. aug 2020

@kubkovamama Prosim ta, aj ti dasno zasili po zakroku?

kubkovamama
31. aug 2020

@dejka77 áno,zub bol nevyrasteny,schovany v kosti,rozrezať a zasit.Ale to bolo pred cca 8r.Ostatne 3 zuby múdrosti boli mierne prerežeme cez ďasno,to som si dala robiť už u nás v TN bez narkózy,dve nešili a jednu hornú zašívali dosť dlho,koreň zasahoval do dutiny a vznikla otvorená diera

danica2711
31. aug 2020

@rinsh neblbni s pohotovosťou, tam nikdy nevieš, na koho natrafíš. Objednaj sa telefonicky alebo mailom u stomatochirurga s dobrými referenciami, v Bratislave ich je hodne, a máš istotu, že ťa ošetrí kvalitne

ostap
31. aug 2020

@rinsh v Bratislave odporúčam ylux na račku. Ráno prídeš bez objednania na konzultáciu a väčšinou ťa rovno aj vezmú, ak nie si niečo extra komplikované. Zákrok netrvá dlho, bola som tam 2krat a ešte v ten deň som normálne fungovala, žiadne opuchy a neviem čo, zlaté ruky majú. Teraz pôjdem 3.krat, tentokrát som už objednaná na termín, pretože som nemala správne vyplnený výmenný lístok od môjho zubára, inak by ma tiež vzali hneď, a to mi budú vyberať 2 zuby. Pýtajú 90€ za zub, ou, ale vraj je to ešte stále fasa cena, a vieš ako - keď ťa zub boli na penáze nekukaj...😜

ticko
2. sep 2020

@ostap prosím ta a musíš mat výmenný lístok

rinsh
autor
2. sep 2020

Baby ak sa vám mám priznať tak ma to už prestáva bolieť 😆

bizubcek
2. sep 2020

😂 To tak býva. Ale pri najbližšej príležitosti radšej choď, aby ťa to nechytilo v tej najnevhodnejšej chvíli. Ja som odkladala a potom som chodila pár dní ako škrečok. 😂 Ono to nie je nič príjemné, ale tá úľava je neopísateľná. A to mne trhali len korunku. No urobili mi rovno aj snímok a mám sa vraj modliť, aby mi posledná osmička nevyšla, lebo nie je uložená zvisle, ale vodorovne. 😨 A ten doktor... feeeest sympoš. 😀 A inak, pred 4 - 5 rokmi dozadu za to chceli v SL 100 eur a on v PO vzal 20. Takže poriadny rozdiel.

ostap
2. sep 2020

@ticko áno, musíš (to bol práve môj problém, mám na ňom extrakciu len 1zuba, ale von majú ísť 2, preto ma nevzali hneď "na počkanie", musím priniesť nový). RTG tam majú, dokonca som zaňho nič neplatila, vraj platí poisťovňa, čo som čumela jak puk, lebo u nás 14eur

ticko
2. sep 2020

@ostap ja ide o to ci mxa tam vypíše moja zubárka o ja radšej rtam bi som na trhanie lebo mam na mŕtvom zube korunku a ta je už roky prevrtana tak sa bojím a som onko tak neidem hocikomu tam

ostap
2. sep 2020

@ticko jasne, chápem. Tak ak je to zákrok potrebný na stomatochirurgiu, že to bežne tvoja zubárka vytrhnúť nemôže, tak áno, presne ona ti vypíše výmenný lístok