Je nutné mať potvrdenie o prekonaní covidu?

13. feb 2021

Dobrý deň, prosím vás potrebujem od doktora potvrdenie o prekonaní covid alebo mi stačí mať pri sebe pozitívny test ? Ďakujem krásne

jaskolka
13. feb 2021

Stačí pozitívny test, alebo sms, od toho dátumu sa počítajú 3 mesiace. Potvrdenia doktor, čo viem, momentálne už nedáva

autor
13. feb 2021

@jaskolka aj keď mám len antigenovy?

simonabelj
13. feb 2021

No ja som volala s dr. 6.2., či si mám po skončení prísť po potvrdenie o prekonaní a ona, že mi ho dá 🙂 tak neviem

luccija
13. feb 2021

@simonabelj naša už nechce dávať potvrdenia, že má toho veľa a môj doklad je smska

jaskolka
13. feb 2021

To je jedno

katren
13. feb 2021

my sme si boli vziat potvrdenie od dr. v utorok....vravel, ze nam ho nemusi dat, ze staci pozitivny test z labakov, ale teda ze mozeme natrafit na nejakeho chmula a ten od nas potvrdenie pytat bude....takze pre istotu nam ho dal....

autor
13. feb 2021

no ja som si pre potvrdenie nebola a teraz neviem čo urobiť ... Mám len pozitívny doklad z antigenoveho, mimo celoplošného... Ale ďakujem vám uvidím keď ma zastavia 🤷🏻‍♀️

katren
13. feb 2021

tak ked si pozitivna na antigenovom, znamena pre nich, ze mas byt v karantene....chod k dr alebo sa informuj, kde ti spravia test na PROTILATKY, ten plati ako doklad o prekonani covidu, nie pozitivny z antigenoveho.....

basska_b
13. feb 2021

@katren Ale ona možno mala pozitívny výsledok pred mesiacom a karanténu ma už za sebou. Vážne platí test o protilátkach ako doklad o prekonaní? O tom pochybujem. Ja som bola na protilátkach a mam tam vyslovene napísané, že to nedokladuje nič, bez bližšej diagnostiky a anamnezy

autor
13. feb 2021

@katren lenže ja som bola pozitívna ešte v decembri keďže som na md tak som bola len v karanténe na 10den som volala doktorke a tá mi povedala že pokiaľ nemám príznaky môžem ukončiť karanténu ... A na papier mi povedala že nedávajú že mi stačí pozitívny test neriešila som to lebo sa netestovalo vtedy ... Bola som na testoch keď som išla s malým k dr preistotu aby som mala papier ...a teraz neviem či sa mám testovať každý týždeň alebo mi stačí ten papier čo mám

luccija
13. feb 2021

Doktorovi si to aspoň nahlásila?normálne Ti platí pozitívny test

autor
13. feb 2021

@basska_b tiež si myslím že to nemá hodnotu, keďže sestre sa protilátky ani nevytvorili po vážnom priebehu

luccija
13. feb 2021

Nie 3 m sa nemusíš testovat hovorí sa o tom už takmer rok.

matkahelka
13. feb 2021

@katren to co za hluposti pises preboha?! pozit. test z antigenoveho nic nehovori, ale test na protilatky ano? 🙈 ach zena, ked nemas relevantnuj odpoved, tak sa zdrz takychto nezmyslov!!! a pre tvoju info- pozit. antig.test ma hodnotu pozit.pcr testu a teda sa clovek nemusi 3 mes.testovat. a co sa protilatok tyka, asi ti poviem pre teba novinku, ale mnoho ludi aj po prekonani covidu nema ziadne protilatky.
pre autorku: potvrdenie nepotrebujes, staci pozit.test

katren
13. feb 2021

@basska_b
@matkahelka dakujem dievcata.....riesila som to teraz v stredu, takze osobna skusenost a ziadne vymyslance...ale vas nazor vam neberiem...boli sme s mm ako samoplatci na protilatkovom, kedze sme chori boli na prelome rokov a vsetky testy /aj ag aj pcr) sme mali negativne, ale nedalo nam to a riskli tych 43€ za test, potom sme s tym isli k dr a dal nam potvrdenie, ze mame prekonany covid a 3 mesiace sa nemusime dat testovat....dr nam povedal rovno povedal do tel, ked sme mu volali, ze nam staci ako potvrdenie protilatkovy test a ziadne ine nam davat nemusi, ale ze mozeme natrafit na nejakeho chmula a uznat nam to neuzna, preto nam dal aj on potvrdenie....
a o tom, ze protilatky mat nemusim po prekonani viem tiez....rodicia prekonany covid, ocino na Covid JIS 21dni....mamina protilatky ziadne....a to iste sestra s manzelom, obaja covid a protilatky ziadne....

matkahelka
13. feb 2021

@katren a aku hodnotu protilatok mate? mne moj doktor, aj sesternica, kt.robi sestricku u pediatra pivedali, ze musi byt nad 100, aby to uznali ako relevantne pre potvrdenie na 3 mesiace. a ja teda vo svojom okoli nmemam nikohol, kto ma taku vysoku hladinu protilatok. kazdy v rozmedzi od 15 do 50.

katren
13. feb 2021

@matkahelka ja mam 22,7, manzel 22,4.....aby to uznali treba 11, to je hranicna hodnota...druha sestra mala 11,43 a tiez mam na 3 mesiace potvrdenie...

matkahelka
13. feb 2021

@katren a teda, precitaj si svoj prvy prispevok este raz po sebe 😉 napisala si, ze pozit.antigen nic nehovori. a to je hlupost. je suma fuk, ci to je pozit.antigen ci pozit.pcr. a ano, aj protilatkovy test, ale tie musia byt vysoke.

katren
13. feb 2021

@matkahelka nikde som nenapisala, ze to nic nehovori....

autor
15. feb 2021

@matkahelka ďakujem pekne 😊