ahojte maminky, myslite ze je vsetko ok, ked 16 mesiacov od porodu som este nedostala menstruaciu??
na preventivke si od porodu uz urcite bola ci? a gynekolog na to co?
Kojís? Ak kojis, moze tzo byt pricina, no aj nemusi. Ja som menzes nedostala a ak by som neprestala kojit, tak ho nemam asi dodnes.
ani ja som nemala 16 mesiacov, prestala som kojit a brat antikoncepciu a odvtedy mám menstruaciu presne na čas ako pred porodom.
ahoj, ja som takmer 3 roky intenzivne dojcila, cyklus sa mi -asi preto- obnovil az 24 mesiacov po porode. Potom trvalo este asi 3-4 mesiace, nez zacal byt pravidelny ako pred porodom. Podla mna 16 mesiacov, pokial dojcis, je este tazka pohoda.
no ja som kojila do 15 mesiacov a menzes som mala pravidelný už 4 mesiace po pôrode... Určite by som zašla gynekológovi, hlavne ak už nekojíš.
Keď som bola po pôrode u gynekologičky tam mi hovorila že niektoré ženy dostanú hneď menzes niektoré nie, keď kojíš tak by to malo byť ok, je to vraj u každého iné, ale ak sa ti to nezdá tak by som proste zašla za gynekologom a hotovo, budeš múdrejšia, ja mám zatiaľ 4 mesiace po pôrode, kojím a menzes zatiaľ nemám, a zatiaľ mi ani nechýba 😀
ja som pri dojceni dostala 9 mesiacov od porodu, ale kamoska jedna uz po sestonedeli hned, a moja svagrina asi 2 roky od porodu nemala...kazda sme ina aj kazde tehu je ine - ale ak sa Ti to nezda, kontaktuj lekara co on na to 🙂
ja mam od porodu skoro 11mesiacov, stale kojim, na kontrole Dr. povedal, ze mensturacia mozno dlho nepride, ze mam prist na kontrolu po jej dostaveni sa, cca po 2-3 cykloch. no ak do konca roka nepride, radsej zavolam, jednak uz kvoli preventivke.
ja som pri po prvom porode pri plnom dojceni dostala 4 mesiace po porode, pri druhom syncekovi, ktory sa narodil 14 mesiacov po dcerke som zatial nedostala a ma dnes presne 12 mesiacov.... ale dcerku som dojcila do dalsieho porodu a teraz dojcim cez den oboch a v noci len synceka, ale aj 4-5x za noc...... takze, je to individualne a ciastocne to zavisi aj od dojcenia, ale dcerku som tiez dojcila relativne casto cez den aj v noci a menzes som od tych 4 mesiacov mala......
od pôrodu mám 15 mesiacov, stále sa kojíme a stále nemám menštruáciu 🙂)) ale nechýba mi to 😝 ono to záleží na každej mamine, predsa sme každá iná 🙂)) a hormóny sú hormóny 🙂 ale ak nekojíš alebo iba tak preventívne môžeš zájsť za gyndou, aspoň nech ti to vysvetlí, povie 🙂))
ja by som len dodala "stastna zena" 😀 Pokial kojis, je to normalne....ak nie, pre pokoj duse by som zasla za lekarom 😉
ja uz nekojim a malu som prikrmovala od prveho mesiaca a u mna menstruacia prisla po 2 mesiacoch a prva bola slabsia dalsia uz bola normalna ale je to individualne prveho syna som kojila 15 mesiacov a prvu som dostala az rok po porode ak si si neni ista urcite chod k lekarovi
Mne prišla až po 16-tich mesiacoch a kojila som až do 20-tich. Takže keď kojíš je to v poriadku. 🙂
moj syncek bude mat 15mesiacov a tiez som este nemala kojim ho stale. 🙂
Moja mala ma 8 mes.a kojila do jej 7 mes. no a zatial cakam kedy mi konecne pridu, zatial nic 😒
včera som bola na preventívke na gynde. spýtala som sa lekára, kedy dostanem, tak sa zasmial a povedal, že je to veľmi ťažká otázka 🙂 je to vraj individuálne, a nemusím dostať celý rok, keď kojím. s tým, že ovulovať a otehotnieť aj tak môžem. mne ale menzes teraz vôbec nechýba 😎
Ja som nedostala od pôrodu po 5 mesiacoch menzes môže byť príčina aj kojenie?
ja som nedostala 13 a pol mes.potom prišla a zase neprišla