Je normálne, že 16 mesiacov po pôrode nemám menzes?

evuliatko_tn
9. aug 2012

ahojte maminky, myslite ze je vsetko ok, ked 16 mesiacov od porodu som este nedostala menstruaciu??

gubcikova
9. aug 2012

ja som nedostala 13 a pol mes.potom prišla a zase neprišla

zuzka38
9. aug 2012

na preventivke si od porodu uz urcite bola ci? a gynekolog na to co?

evakva
9. aug 2012

Kojís? Ak kojis, moze tzo byt pricina, no aj nemusi. Ja som menzes nedostala a ak by som neprestala kojit, tak ho nemam asi dodnes.

susy29
9. aug 2012

ani ja som nemala 16 mesiacov, prestala som kojit a brat antikoncepciu a odvtedy mám menstruaciu presne na čas ako pred porodom.

keziah
9. aug 2012

ahoj, ja som takmer 3 roky intenzivne dojcila, cyklus sa mi -asi preto- obnovil az 24 mesiacov po porode. Potom trvalo este asi 3-4 mesiace, nez zacal byt pravidelny ako pred porodom. Podla mna 16 mesiacov, pokial dojcis, je este tazka pohoda.

susanerose
9. aug 2012

no ja som kojila do 15 mesiacov a menzes som mala pravidelný už 4 mesiace po pôrode... Určite by som zašla gynekológovi, hlavne ak už nekojíš.

monika2606
9. aug 2012

Keď som bola po pôrode u gynekologičky tam mi hovorila že niektoré ženy dostanú hneď menzes niektoré nie, keď kojíš tak by to malo byť ok, je to vraj u každého iné, ale ak sa ti to nezdá tak by som proste zašla za gynekologom a hotovo, budeš múdrejšia, ja mám zatiaľ 4 mesiace po pôrode, kojím a menzes zatiaľ nemám, a zatiaľ mi ani nechýba 😀

margarita
9. aug 2012

ja som pri dojceni dostala 9 mesiacov od porodu, ale kamoska jedna uz po sestonedeli hned, a moja svagrina asi 2 roky od porodu nemala...kazda sme ina aj kazde tehu je ine - ale ak sa Ti to nezda, kontaktuj lekara co on na to 🙂

prettybaby
9. aug 2012

ja mam od porodu skoro 11mesiacov, stale kojim, na kontrole Dr. povedal, ze mensturacia mozno dlho nepride, ze mam prist na kontrolu po jej dostaveni sa, cca po 2-3 cykloch. no ak do konca roka nepride, radsej zavolam, jednak uz kvoli preventivke.

cillikat
9. aug 2012

ja som pri po prvom porode pri plnom dojceni dostala 4 mesiace po porode, pri druhom syncekovi, ktory sa narodil 14 mesiacov po dcerke som zatial nedostala a ma dnes presne 12 mesiacov.... ale dcerku som dojcila do dalsieho porodu a teraz dojcim cez den oboch a v noci len synceka, ale aj 4-5x za noc...... takze, je to individualne a ciastocne to zavisi aj od dojcenia, ale dcerku som tiez dojcila relativne casto cez den aj v noci a menzes som od tych 4 mesiacov mala......

vevarik
9. aug 2012

od pôrodu mám 15 mesiacov, stále sa kojíme a stále nemám menštruáciu 🙂)) ale nechýba mi to 😝 ono to záleží na každej mamine, predsa sme každá iná 🙂)) a hormóny sú hormóny 🙂 ale ak nekojíš alebo iba tak preventívne môžeš zájsť za gyndou, aspoň nech ti to vysvetlí, povie 🙂))

olivova
9. aug 2012

ja by som len dodala "stastna zena" 😀 Pokial kojis, je to normalne....ak nie, pre pokoj duse by som zasla za lekarom 😉

andrejka1974
9. aug 2012

ja uz nekojim a malu som prikrmovala od prveho mesiaca a u mna menstruacia prisla po 2 mesiacoch a prva bola slabsia dalsia uz bola normalna ale je to individualne prveho syna som kojila 15 mesiacov a prvu som dostala az rok po porode ak si si neni ista urcite chod k lekarovi

ivanat
10. aug 2012

Mne prišla až po 16-tich mesiacoch a kojila som až do 20-tich. Takže keď kojíš je to v poriadku. 🙂

lucinkasama
10. aug 2012

moj syncek bude mat 15mesiacov a tiez som este nemala kojim ho stale. 🙂

ewkaaa
10. aug 2012

Moja mala ma 8 mes.a kojila do jej 7 mes. no a zatial cakam kedy mi konecne pridu, zatial nic 😒

johankaa
11. dec 2012

včera som bola na preventívke na gynde. spýtala som sa lekára, kedy dostanem, tak sa zasmial a povedal, že je to veľmi ťažká otázka 🙂 je to vraj individuálne, a nemusím dostať celý rok, keď kojím. s tým, že ovulovať a otehotnieť aj tak môžem. mne ale menzes teraz vôbec nechýba 😎

michaela1711
1. máj 2013

Ja som nedostala od pôrodu po 5 mesiacoch menzes môže byť príčina aj kojenie?