Ahojte chcem sa spýtať , po lokálnej anestézie, je normálne aby bolela hlava ? ale tak silno , že ani lieky nepomáhajú ,a niekedy je to už na nevydržanie , ale ta bolesť hlavy je iba vtedy ak stojím , alebo chodím , ked ležím tak je všetko poriadku . pýtala som sa na to aj svojho doktora ten povedal že je to norme , neviete čo by mi na tu bolesť pomohlo ? máte z tým skúsenosť ? Ďakujem pekne
Záleží na tom, ako dlho ste po anestézií, aký druh anestetika bol použitý, aké množstvo a kde sa zákl´´rok vykonával, či bola anestéza povrchová, regionálna atď. Každé anestetikum má rozdielnu biologickú dostupnosť (ako rýchlo nastúpi účiinok, ako dlho trvá) a biologický polčas ( za aký čas sa z organizmu odbúra).
Liečba: veľa tekutín a popr. ibuprofen (ibalgin, Mig, Brufen) paracetamol (paralen, panadol)
Lekár mal pravdu, je to v norme 🙂
anoo ,abnormalne bolesti hlavy su vraj vedlajsi ucinok lokalnej anestezie a prave kvoli tomu mne moj porodnik poradil, aby som si lokalku pri sekcii nedavala. neviem, ako je mozne ich zmiernit.
Veľmi dobre ti rozumiem. Tiež som si tým prešla. Hrozná bolesť a lieky mi vôbec nepomáhali. Keby som vedela o krvnej zátke, určite by som to takto riešila.
mna tiez brutalne po sekcii bolela hlava,zacalo to na 3 den.prvy tyzden bol najhorsi,potom to postupne zmizlo,asi do mesiaca..niektore baby maju bolesti aj mesiace!uff..mne teraz davali quarelin,ale ziadna slava..a pamatam si ,ze pri malom som po SC brala ataralgin,lebo ma priserne bolela rana.hlava ma tiez bolela,ale omnoho menej ako teraz...teraz ho aj reklamuju na bolesti sije a hlavy.vyskusala si?ja som mala take bolesti a tlaky zozadu na hlavu,a trpli mi aj zuby-alebo ako to nazvat,no otras...pi vela vela tekutin,kofein, a spi na dvoch vankusoch..tak prajem,nech to cim skor prejde..
ak su to migreny, mala by zabrat homeopatia Rhus toxicodendron /mozes ju aj ked kojis/. presne z toho dovodu som nechcela epidural pri porode, vsetci hovorili, ze som sprosta, ale radsej 10 porodov ako 1 x migrena 😠
ja som to mala, presne ako píšeš...keď som ležala ok, no keď som sa postavila alebo len sedela, tak veľké bolesti hlavy. Krvnú zátku mi robili ešte v pôrodnici na 5deň po sekcii a bolesti okamžite prešli. Ani si neviem predstaviť ako by som sa doma starala o malú a kojila v takom stave.
Ahoj, stretla som sa s tým. Mala som strašnú bolesť hlavy na zátylku, obrovský tlak do zadnej časti hlavy, ako keby som tam mala hrču, mala som problém aj žuť, oči som mala vypuklé. Pán prímar mi potom poradil, aby som jedla ibalgin 400,aj napriek tomu že som kojila každé 4 hodiny a pila kávu s kofeínom alebo kolové nápoje, po ktorých mi potom mala nespala. Bolesť trvala asi 5-6 dní, napokon ustúpili. Oľga
Ja som to mala presne ako ty ☹ asi 3dni po pôrode to začalo.a nič nepomáhalo.postupne to asi za 2mesiace prešlo samé.snáď to bude aj tvoj prípad,držím palce 🙂
ahoj tak moja bolest hlavy trvala 5 dni,ale tak ze som myslela,ze uz ,,vyskocim,, z okna 😀 potom uz bolo dobre 🙂 len tych 5 dni bolo strasnych ☹
Ahoj je možné,že sa mi bolesť vrátila? Operáciu som mal minulý týždeň potom som pár dní trpel... Potom pár dní v pohode a dnes od rána veľká bolesť... Nebol som na krvnej zatke ani nič len kofeín a kľud.. Poradí niekto, ďakujem
Ja som mala syna cisarskym, nechcela som narkozu, tak mi dali spinalku a hned ako som bola na izbe sa ma pytala sestricka, ci mam so sebou "coca-colu "? A ja,ze na co ? Vraj aby ma nebolela hlava po sekcii, tak isla mi od jednej vypytat pohar coly, cez hadicku po leziacky, som to na ex vypila....a mala pravdu, nic mi nebolo. Jedna co bola somnou na izbe, tiez sekciou, jej nikto o cole nic nepovedal a mala take bolesti, ze ani infúzie jej nepomohli, az v den odchodu domov, jej prestali...a zaklad je nedvyhat hlavu aspon 12hodin po spinalke....
pravdepodobne mas postpunkcne bolesti hlavy...najlepsie by bolo zajst za anesteziologom, ktory ti pichal spinal...riesi sa to krvnou zatkou, cize do miesta vpichu sa poda 10 ml tvojej krvi a zaplata sa dierka, ktora v miesnom obale ostala...ucinok je okamzity 🙂 zatial aspon trosku pomozu lieky od bolesti s obsahom kofeinu a hlavne vela tekutin...drzim palce 😉