Je normálna bolesť hlavy 2 - 4x do mesiaca?

10. mar 2022

Dievčatá, stáva sa mi tak 2-4 krát do mesiaca že ma jeden celý den pobolieva, niekedy dokonca neprijemne boli hlava, až taká migrena.

Brala som to doteraz ako normálnu vec - že ved ok, nie je to bolest pri ktorej by som nevedela fungovat, ale nedávno ma zarazil dotaz mojej maminy, ked som jej povedala, že ved mna hlava každu chvilu bolí. Vraj to nie je normálne, nemala by ma boliet len tak hocikedy, že tam musi byt nejaký problem.
Tak si hovorim, aký máte názor na to vy? Ved človeka bežne boli hlava zo stresu, náročný den, hormony, rozne zmeny atd..
Je to mám hlavne v obdobi pred a po menzese, či v čase ovulacie - tak to pripisujem hlavne zmene hormonov.

danielahamar
10. mar 2022

aj strava to môže byť, aj hormony

oli18
10. mar 2022

Môže to byť z tlaku.

eeffka
10. mar 2022

Hlava ma boli iba ked som chora, 2x do roka

danielahamar
10. mar 2022

aj chrbtica

beata_k
10. mar 2022

4x do mesiaca mas ovulaciu? Pride mi to dost vela kazdy tyzden. Mozno pijes malo vody...

simsalabim
10. mar 2022

Tak mna hlava vie boliet casto… mam obdobia, ze aj viackrat za tyzden (a potom zas obdobie bez bolesti). A k tomu trpim aj migrenami, co je zas nieco uplne ine. Mavam to tak od detstva, aj moj otec… unava, pocasie, tlak, vietor, teplo, mastne jedlo, stres, namahavy den fyzicky ci psychicky… a uz ma boli hlava 🤷‍♀️

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanda323
10. mar 2022

@brembo Aj môj manžel mi minule písal z nočnej že má brutál bolesť hlavy

bambibam
10. mar 2022

Teda mňa vekom začala bolievať hlava a nakoniec kolisal tlak , a 2xsom odpadla. Nakoniec vraj zlé držanie tela, krčná chrbtica a tlak. Na magnetickej našli nejaké lezie. Nakoľko to býva málo kedy tak cca 1x do mesiaca, niekedy aj 2-3 mesiace pohoda a potom týždeň v bolesti. Riešim keď už je toho veľa novalgin, flektor, ibalgin 600,pripadne ticho, tma a stači aj paralen - ale pri mojich deťoch je rýchlejšie a účinnejšie dať si tabletku.

didi2102
10. mar 2022

Mňa hlava bolieva dosť často,až také migrenove bolesti, niekedy napr.mesiac v pohode a teraz má bolieva dosť často,asi obdobie/pocasie

brembo
10. mar 2022

Ja už tu bolest ani nevnímam. Už som si na to zvykol. Ale minule som si dal na to štampedlík rumu a prešlo. Tak budem musiet skusit najbližšie.

liliana212
10. mar 2022

Určite to treba sledovať a všímať si kedy sa to deje- počasie, jedlo, spanok, cyklus, alkohol,kava,stres ci nebol atď..kľudne si zapisovať. Potom sa dá z toho niečo zistiť. Ja napr. mávam silné bolesti hlavy ak vypijem instantnu kavu. Tiež mi to najprv nedocvaklo qz ked som si to začala viac sledovať

nika523
10. mar 2022

Aj mňa bolí často hlava už niekoľko rokov niekedy aj tak že nemôžem fungovať, pomáha mi rozmarinovy olej čajová lyžička pred spaním alebo levanduľový čaj a aj levanduľový a rozmarinovy olej do difuzera

anninna30
11. mar 2022

Mna bolievala hlava jedine ked som si poobede pospala ked som prišla po rannej smene z.roboty a potom to bol horor.. alebo ked som ešte nemala.okuliare, kvoli tomu že som jedno oko mala slabšie o 0,25 dioptrie..odkedy mam okuliare neboli ma hlava

anninna30
11. mar 2022

Jaj a ešte keď pijem málo vody počas dňa, tiež ma dosť bolí hlava potom