Je niečo s týmto znamienkom?

lizzygrant
18. aug 2020

Prosím vás, zdá sa vám niečo s týmto znamienkom? Je v poriadku alebo radšej zájsť ku kožnému? Ďakujem

nelca0510
18. aug 2020

@lizzygrant myslím, že v skupine zdravotníci MK je pani doktorka kozna. Skuste tam

janci05
18. aug 2020

@dextella14 je kožná doktorka. Možno poradí. Mojej obvodnej, resp. vtedy ešte detskej, keď sa niečo nezdalo, tak ma poslala na vyšetrenia a aj mi ich pár vybrali. Preventívne.

andreatytler
18. aug 2020

@lizzygrant Neviem posudit znamienko. Nie som odbornik.
Ale uz len fakt ze sa na to pytas, naznacuje ze sa ti na tom nieco nezda.
Len tak okrajovo viem ze problem niekedy nastava vtedy ak sa znamienko zmeni... tvar, farbu, velkost... ale nemusi to byt vzdy rakovina a nemusi to byt ani problem, len to proste rastie.
Aj ja si pozurujem znamienka... a tiez velakrat zneistiem. Rakovina koze je velmi na vzostupe. Radsej daj skontrolovat doktorovi.

lizzygrant
autor
18. aug 2020

@andreatytler To je starkého znamienko, zväčšilo sa, je veľa na slnku totižto, pracuje na záhrade.. Aaa tiež mi pripadá také akoby sa roztrhlo alebo čo.. Ale starký hovorí že ho to nesvrbí ani nič.. Na kožné odmieta ísť, dúfam, že ho presvedčím

majamat
18. aug 2020

na foto dobre nevidim,a le ak yb aj vyzeralo nejake rozpraskane, tak to urcite treba vysetrit.

bluka2
18. aug 2020

Určite vyšetriť, vyzerá trochu atypicky. Mne teraz vyberali a som laik

andreatytler
18. aug 2020

@andreatytler .. boze ty chlapi a cim starsi, tym horsie. Moj starky mal zlomenu ruku a nesiel k lekarovi. Zle sa mu zrastla a nikdy ju uz nedal nad hlavu... no naco je dobra taka tvrdohlavost.
Svagrina mala rakovinu koze. Zacalo to zmenou znamienka, potom fliacky. Svrbeli ju. Musela robit chemotepiu. Lieky, kremy... bol to des. Kazdy rok v lete sa jej to vrati ale uz nie tak silno lebo vie presne co robit. Vravela ze je strasne vela roznych druhov rakoviny koze. (ja som myslela ze len jedna) a kazda s prejavuje inac a kazda je inac zhubna.
Este sa opytam ci tvoj dedko ma bielu pokozku ked nie je opaleny, ci ma modre oci a ako reaguje jeho koza na slnko? Spali sa do cervena alebo opali do hneda? Ludia co maju bielu pokozku alebo co sa lahko spalia su viac nachylni na rakovinu.
Len ho skus prehovarat. Popripade urobit este viac fotiek a sama zajst na kozne... neviem ci by sa s tebou doktor bavil ale nic za to nedas ak skusis.

klinger
18. aug 2020

@lizzygrant nikto ani lekar nedokaze posudit znamienko z fotky, skus ho presvedcit, aby siel na kozne.

lizzygrant
autor
18. aug 2020

@andreatytler On je ako cigán tmavý celý život. On má silný pigment, v tomto je v poriadku úplne, na slnku pracuje celý život. Ale ide o tú tvrdhohlavosť, ako ste povedali...

janci05
18. aug 2020

@lizzygrant Tak treba starkého povzbudiť, že keď to zvládli 16 ročné deti ako napr. ja, tak to zvládne aj on. Len mu to Dr. lepšou lupou pozrie. Nikde nie je povedané a zaručené, že to budú vyberať a ak aby aj, nie je to nič hrozné. Chlap ako on to predsa dá.😉

andreatytler
19. aug 2020

@lizzygrant To ze ma vela pigmentu je super lebo ho ochrani ale to ze pracuje na slnku cely zivot ho myslim neochrani. Naopak poskodenie koze sa kumuluje a prejami sa az po rokoch opalovania. Mozno ak zacne do neho hucat aj ostatna rodina. Ukazat fotky zapaleneho znamienka, alebo naopak motivovat ze nech neriskuje lebo sa predsa chce dozit vnucata al to ste uz asi vsetko skusili. On pojde len ked ho to zacne boliet, alebo svrbiet alebo sa to fakt nepekne rozpukne. Aj ked dufam ze na to nedojde.
Vela stastia.

majamat
19. aug 2020

tu pozri na foto. neviem teda isto, ci je to melanom, aj ked pod foot je to napisane, ale asi zrejme je. a to znamienko vyzera velmi nenapadne, zatial asi len malinko zmenene. https://www.novinky.cz/tema/clanek/melanom-4009...
koza ma obrovsku vyhodu, ze sa toto da bez problemov odstranit a cim skor, tym lepsie.

nancy666
19. aug 2020

Každú zmenu treba vyšetriť. Ale mamina mala melanom, našla som ho, vyoperovali a hotovo. Znamienka čo rastu sú síce podozrivé ale znamienka rastu bežne. Je ohraničené, má relatívne stálu farbu, na môj pohľad podozrivé nieje, ale ako vravím, každú zmenu je fajn checknut