Dobrý deň, je mŕtvy zub zápalovým ložiskom?; ďakujem
moze vzniknut zapal pod nim a ty to neucitis, lebo zub mas mrtvy ... a nez na to lekari pridu, preco mas nejake bolesti, moze to riadne trvat. Ja som mal zapal trojklanneho nervu od loziska pod mrtvym zubom, ktory zistili az po absolvovani X vysetreni u inych lekarov. Zub bol uplne krasny, vyzeral i zdravy ... az po vytrhnuti bolo vidiet ze v strede odspodu mal kaz a v nom bolo aj hnisave lozisko. Na RTG to inak takmer nebolo vidiet a vlastne pred RTG to, ze ten zub je mrtvy zistovala takou chladiacou tycinkou.
Samotný zub zapalovym loziskom nie je, ale zápalové ložisko môžu spôsobiť baktérie v mŕtvom zube, ktorý má zle vyplnené kanaliky. Ciže pod takým zubom máte vyššiu pravdepodobnosť, že sa tam zápalové ložisko utvorí. Ja to práve teraz riešim pod takýmto mŕtvym zubom. Mala som tam zlú výplň a preto sa mi urobil zápal v kosti. Momentlane už ho mám vyčistený a nanovo vyplnený a uvidíme o pár mesiacov, či to pomohlo, alebo bude musiet byť resekcia korenoveho hrotu.
Ak ale máte podozrenie na ložisko pod zubom treba ísť na 3D snímok, ten to jasne a pekne ukáže. Dodám ešte, že klasické RTG to neukáže ... Ani mne neukázalo. Dobre to vidno len na 3D snímke celého chrupu
Ak je dobre ošetrený, tak nie. Vyšetrenie ukáže.
ak odumrel sam, tak ano, je pod nim zapalove lozisko, ktore sa moze casom sirit aj do inych casti tela