Prosím vás som alergička na kadečo. Skoro všetko ovocie prípravky na čistenie zelenina .. začiatkom mesiaca nám začala rodiť čučoriedka tak teda jedla som veď čo domáce ovocie a nikdy predtým som na čučoriedky alergiu nemala. Jedla som ich v podstate do včera kde ma začalo svrbiet hrdlo a stiahlo mi ho nemohla som prehĺtať. Dnes to isté plus vyrážky po ústach. Neboli striekané. Nechápem aj vám sa robia alergie zo dňa na deň doslova ?
Ano je to mozne....mne postupne prichadzaju alergie na ovocie priebehu 6r. Skoro nemozem ziadne ovocie jesť co mi strasne chyba kedze bezne som jedla.na tony jablla broskyne atd... momentálne nemam velky výber ako len sezone hrozno jahody mandarínky pomaranče banan ;)
vznik alergie a prejavy su 2 rozdielne veci. alergiu mat mozes,a le nemusi sa ti vyrazne prejavovat. teraz si toho zjedla viac, tvoje telo nie je mozno uplne fit z nejakeho dovodu a preto zareagovalo intenzvnejsie ja napr, pocas PMS mavam rozne tazkosti intenzivnejsie, ako obvykle.
ano. u mňa to je na lieky. také, ktoré som predtým mohla, zrazu už nemôžem a z jednej tabletky som skončila v nemocnici. je to ťažké.
Píšeš, že si alergička. Tam je vysoký predpoklad, že sa ti k jednému alergénu nabalia ďalšie alebo pôjde o skriženú alergiu. Takže je to normálne. U mňa je to bežné, keď mám horšie obdobia.