Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať a poprosiť vás ohľadom nemocníc. Moja stará mama sa liečila na infekciu v nohe, dostávala rôzne antibiotiká, ktoré jej nezaberali. Bola preto na odporúčanie umiestnená do nemocnice v Lučenci, kde mala mať antibiotickú liečbu, ktorá však nezabrala a preto ju preložili na infekčné oddelenie. Noha sa zlepšila ale nastal veľký problém, dostala tam covid a obojstranný zápal pľúc. Všetci sme sa už tešili, že ju zoberieme domov ale stav nemocnice je absolútna katastrofa, prišla s nohou a nakoniec skončila v kritickom stave so zápalom a covidom. Prístup zamestnancov ani nechcem komentovať, je to hrôza. Chcela by som sa preto opýtať, či neviete o možnosti preloženia do inej nemocnice, poprípade akej a aj konkrétneho doktora, pretože v nemocnici v Lučenci ju pochovajú a telefonicky nás v Bratislave odmietli. Ďakujem za pomoc
Môžeš ju dať do súkromnej príprav si ale eurá.
Cez riaditeľstvo nemocnice kam ku chcete dať.
mohlo sa to samozrejme stať aj inde, mne ide o to, že prístup personálu je hrozný. Tak isto mi odišiel aj starký lebo sa na neho vykašľali. Píšete, že jej nezabrala liečba, ale ako píšem v príspevku práveže liečba na nohu jej zabrala a mohla ist tento týždeň domov. Bohužiaľ tu ide o to, že dnes bez známostí nechajú človek zomrieť na ulici a v takomto veku ešte viac.
@melanta
@alickapusinka eurá si najmenší problém, keď ju chceme zachrániť. Neviete poradiť nejakú konkrétnu, kde by nás s prepáčením neposlali do zadku?
@simonabat ved skúste teraz tie Bory sú v BA reklamujú že údajne prevoz z akého koľvek kúta Slovenska do BA bezplatne čo pochybujem. A dôležite je či vôbec babka je schopná prevozu v takom stave.
@alickapusinka neviem či ju budu chciet previesť s covidom, to je ten problém
nahodou nejake skusenosti s tou novou Bory ?
@simonabat ak ma doveru volajte bory
Preco neskusate BB alebo Kosice, ked to mate blizsie? Myslite, ze v bory, kde je velky spad zo zapadu budu prijimat infekcneho pacienta z druheho konca slovenska len preto, ze rodina nesuhlasi so starostlivostou?
@simonabat no však to som myslela či sa to bude dať. Ale asi možno cez tie Bory treba napísať riaditeľovi nemocnice Bory. Možno sa to zariadiť bude dať že oni sa medzi sebou dohodnú.
@alickapusinka dobrý deň,prosím, ako ste dopadli? Podarilo sa vám zariadiť prevoz? Riešim to isté 🥺. Tiež z Lučenca
@zaba22 my sme prekladali pacienta ešte v roku 2021 ale už zomrel.
Iná nemocnica nie je povinná ju prijať preto, lebo vy nie ste spokojní. Z ľudského hľadiska ťa chápem, z racionálneho je potrebné povedať, že starí ľudia ak im nezaberie liečba, tak je medicínsky úplne bežné, že sa pridružia infekcie. Predstav si, že covid môže dostať aj v nemocnici v Bratislave, aj v nemocnici Bory, ktorú teraz tak propagujú. Toto čo sa stalo je proste situácia, ktorá sa starým chorým ľuďom s oslabenou imunitou stane kdekoľvek. Z Lučenca máte bližšie aj iné nemocnice, čiže jedine osloviť a hľadať, kto bude ochotný. Alebo ísť za všeobecným lekárom alebo za niektorým z odborných lekárov, ku ktorým babička chodí, či nevedia cez svoje konexie vyriešiť preloženie. Držím palce babičke.