ahoj, je toto mozne? ze prezijete obrovsky stres, tlak..a udrie vam to na psychiku? ja nedokazem ist von, najradsej som doma zatvorena, pokial nemusim nevychadzam...prestalo mi chutit varene jedlo..akoze varim, musim, detom..ale sama nejem, doma robim co treba.. ale von nechcem, nechcem vidiet nikoho, s nikym sa vidiet, stretnut...len proste doma byt...🙁 premaham sa ked je to nutne(obchod, skolka)...
Urcite ano. Precitaj si nieco o psychoreaktivnych poruchach. V tvojom pripade urcite aj navstiv odbornika.
samozrejme
@maty112 ano a treba to riesit s odbornikom, to je uz vazny stav a navstivit odbornika nie je ziadna hanba (vidi sa mi to uz ako nabeh na vaznu depresiu) drz sa!
ja chodim k psychiatricke,odkedy to necitim ze toto je v pohode... len neviem ako sa s tym vysporiadat...doma sa tvarim ze je vsetko OK ale vo vnutri a ako som sama tak som "vypnuta" len sedim a nic... ked pridu deti zo skoly/skolky fungujem..musim..ale inac nic...bojim sa ist naspat do prace...mam z toho hrozu...
proste citim, ze mi to "drblo"..
Pozitivne je,ze vies o tom a snazis sa nieco s tym robit👍.Ovela horsie je, ked stretavam denne ludi,ktori su na tom horsie ako ty,ale nevedia o tom.Takze hlavu hore,ako prislo,tak odide.Zivot je ako hojdacka,raz si hore a za chvilu zase dole.
Ma to aj nazov: post traumaticka stresová porucha ( anglicky PTSD), smer lekar
@hugger toto mám prave ja 😂
Ano, je to normalne.
Mne dokonca odisla pamat a cast z nej sa nevratila.
Ale samozrejme. Rieši sa to v knihách o psychosomatike. Alebo vyskúšaj nejakú meditáciu od Michala Drienika na Youtube. Ja sním meditujem v podstate denne, je to príjemné a som pokojnejšia 😇
@zmrzlinka2021 ako to riesis?
@oslo1 a to máš potvrdene od nejakého doktora že po nejakom veľkom strese sa toto môže udiať s pamäťou?
@adriana994 ano, mam to potvrdene
samozrejme, že je... mne s tým pomohla až psychiatrička a som jej za to vďačná