Je možné zadusenie hlienmi v prieduškách?

13. aug 2024

Je taka vec možno ? 🙈 ja sa stresujem ale väčšinou ráno(teraz mám take odbidie že som taka ani nie že chorá ale rana mám take zahlienené priedušky a zachripnuta som) mám vždy take že musím oddrhavat hlien z priedušiek , a nie vždy sa mi podarí ho vykašľať odtiaľ a mám miestami pocity že sa udusim … je to možné sa stym zadusiť ?

nelca0510
13. aug 2024

Kasel je obranný reflex,aby si sa neudusila
Takže nie. Ale toto je stav už na doktora.

tykat
13. aug 2024

Nie, ak nie si leziaci pacient, ktory sa nevie posadiť. To vždy vykašleš, super na rozpustenie hlienov je tá morská voda do nosa. Tiez som mala problém s "prilepenými" hlienmi, toto pekne pomohlo.

autor
13. aug 2024

@nelca0510 bola som už aj na pľúcnom a tam všetko v poriadku

koniarova
13. aug 2024

Určite sa nezadusíš. Nemáš to psychického pôvodu?

wiwi28
13. aug 2024

Nie takáto vec ako opisuješ sa nestane. Ja mám od útleho detstva (od 1r.) diag. silné alergie + prieduškovú astmu. U mňa aj obyč nádcha prechádzka hneď na priedušky. Zadusiť sa týmto hlienom nedá ale je potrebné tie priedušky prečistiť. Odporúčam konvičkovať ráno, večer, inhlácia Vincentky a ak sa dá tak aj éterických olejov na pepermintovej/ mätovej báze a ako poslednú záchranu používam ACC log v sáčkoch.

autor
13. aug 2024

@tykat ale toto ráno necítim že ide z nosa , ako z pľúc / priedušiek , tam sa drží ten hlien a musím oddrhavat , vykasliavat… 🤔

tykat
13. aug 2024

len striekaj tu morsku vodu do nosa, stecie dole a postupne to pekne to rozpusti
...a k lekárovi nech pozrie ci netreba nasadit aj inú liecbu

zuzka0605
13. aug 2024

neda

lakebabe
13. aug 2024

Nemáš astmu ? Ja keď som mala neliecenu prieduskovu astmu , tak som mala pocit , ze sa udusím nonstop a pomáhali mi len preplachy konvickou s morskou vodou a soľ do nosa. Teraz už je to ok keď som na liekoch. Vtedy to bol boj dostať hlieny von

victoriab
13. aug 2024

@lakebabe ake si mala priznaky? Bola si na plucne?

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. aug 2024

@lakebabe zistili by to na RTG pľúc alebo spirometrii ??

autor
13. aug 2024

@stanulienkat nie nie nepísala , mám to teraz pár dni ako som “ochorela” …

vakatko
13. aug 2024

Brala si v poslednej dobe antibiotiká ?

stanulienkat
13. aug 2024

Tak porozmyslaj, ci to nemas z klimy, ladovych napojov, refluxu...

autor
13. aug 2024

@vakatko nie nie

lakebabe
13. aug 2024

@victoriab ja som mala stále extrémnu zahlienenost potom sa mi zhoršovalo dusenie z toho. Išla som na alergologiu ztade spirometer a bronchoprovokacny test z toho sa to potvrdilo.
Do roka sa to zastabilizovalo na liekoch. Mne sa to zhorší vždy keď je vonku vlhko a sychravo vtedy sa idem zadusit. Leto mam úplne v pohode

victoriab
13. aug 2024

@lakebabe to aj ja :( celu zimu som v soploch, ale iba v krku, nos mam cisty, stale ta zadna nadcha, potom, ked niekto fajci, vonavky silne okolo mna ked citim, ide ma slahniut. Na alergo mi ziadnu alergiu nezistila (a to mam decko silneho alergika, maminu tiez), na orl na mna kukala, ze naco som dosla, tam tiez nic. Este na pkucne chcem ist.

lakebabe
13. aug 2024

@victoriab mňa automaticky poslala alergo na pľúcne, ale ja mam veľmi dobrú alergo dr. Robila mi hneď aj testy z krvi na imunitu aj ta bola slabá a odvtedy s prestávkami dostávam imunitnu liečbu aj teraz idem v septembri. Raz za čas mi skontroluje krv. Keď som bola mladšia mala som alergie na strašne veľa veci pele kadečo. Všetko mi zmizlo, ale teraz som alergická na plesne , preto mi vadia jazera a takéto veci keď je sychravo a nesmiem chodiť do pivnic, lebo sa tam idem udusit.
Kým mi to vtedy zistili , ta jedna zima bola strašná, kazde rano som vracala z tých zatecenych hlienov.
Určite sa pýtaj na pľúcne

zlatican
13. aug 2024

Na pľúcnom, ale aj alergológii. Mal by ťa vyšetriť aj alergológ. Tie hlieny okrem astmy môže vyvolávať aj alergia a možno budeš potrebovať antihistaminiká.

victoriab
13. aug 2024

@lakebabe akoze moj otec si robi srandu, ze mna dusi v pivnici. A ja som fakt rada, ze nie som sama !! Mne alergologicka ziadne testy nerobila, z krvi mi vysla slaba imunita, tak mi dala imunor, to som brala, ale vidim, ze tam budem musiet ist zas. Zajdem aj tam aj fam. Cize mas diagnostikovanu priedskovu astmu?

lakebabe
13. aug 2024

@victoriab áno prieduskovu astmu plus alergie a chronicky zápal prinosovych dutín, takže to už to zahlienenie robi všetko spolu. A nerobila ti vôbec alergo testy? Na tie plesne sa robili testy z krvi , tie klasické z ruky som nemala naposledy žiadne, ale to ostatne mi potvrdili z krvných testov. Ja sa v pivnici dusím kvôli alergii, to iste keď sa idem na jeseň prejsť so psom okolo vody. Mam aj lieky na alergie denne plus na astmu

kulumulu123
13. aug 2024

Erdomed prasok do vody z lekarne odlepia sa ti aj hlienky ktore si myslis ze nemas.... Ma aj celkom ok chut. Mne uciar vzdy toto radil vraj je to no1 na trhu. Je volnopredajny. So zaciatku sa ti moze zdat ze sa stav zhorsil na par dni ale fakt ti to vycisti dychacie cesty uplne super.

kulumulu123
13. aug 2024

Pluciar sorry

vakatko
13. aug 2024

Skús obmedziť zahlieňujúce potraviny a vyčisti si žalúdok + probiotiká.
Reflux môže spôsobiť zachrípnuté hrdlo. V noci si vyvýš hlavu poduškou alebo posteľ, aby si neležala vodorovne. Skús čaje na odhlienenie.

autor
13. aug 2024

@vakatko ja nemám pocit že jedavam zahlienujuce potraviny a ako vyčistiť žalúdok ? Pripadne vieš poradiť dobre probiotiká na takyto problém?
Môže spôsobiť stratu hlasu aj na pr dni ?

vakatko
13. aug 2024

čo jedávaš ?

tatiana149
13. aug 2024

Mám to isté. Už 4 roky. Doktori kadejaky, všetky možné vyšetrenia. Nezistili nič. Cez deň sa to dá ovládať ale v noci moc nie. Máš reflux? Si chorá? Chrapes? Alergie? Ja chorá niesom. Ale mám reflux. A ten mi to spôsobuje,podľa posledného vyšetrenia. Niekedy mi nejde hlien von keďže nekaslem vôbec. Tak zbyva len ich vkuse riedit. Solmucol riedi hlieny, veľa piť vodu, nejesť sladké, mliečne......atď....

victoriab
13. aug 2024

@lakebabe tiw prinosove dutiny ti na orl zistila? Lebo mne povedala ze vswtko v pohode.

lakebabe
13. aug 2024

@victoriab prinosove som mala vtedy nonstop zapálené a bola som vkuse na atb aj na CT dutín, to už sa ťahá odvtedy jedno s druhým