Je možné sa nakaziť od osoby, s ktorou som v karanténe?

10. feb 2021

Je mozne sa nenakazit ak ste v kontakte (v karantene) s osobou ktora ma pozitivny antigenovy test na covid?
6 den spolu v karantene a ja nemam priznaky len ma boli hlava ... na testoch som bola vcera (pcr nemam este vysledok)
mozno som pozitivna ale nemam priznaky ja len ci to je mozne

reenie
10. feb 2021

moja sestra sa nenakazila v malom byte od muža, on bol bezpríznakový.. zistili mu covid náhodou pcr..

autor
10. feb 2021

@reenie moj ma zas priznaky ale nastastie nie vazne pripada mi to ako keby niekde len prechladol...

ciernysokol
10. feb 2021

Bolest hlavy je jeden z prvych priznakov. Pozitivna si a bodaj by ten dobry stav vydrzal, ma to tendenciu sa casom zhorsovat.

lienocka2808
10. feb 2021

Ja mam covid, s priznakmi od piatka. Muz v domacnosti so synom zatial nic, ale na testy ide az v sobotu.

simikv
10. feb 2021

Manžel bol pozitívny a ja negatívna bez akejkoľvek izolácie v malom byte. Ešte som sa po ňom aj napila z pohára 🤦‍♀️ Takže je to možné

mirkava
10. feb 2021

Švagriná mala covid, brat s detmi sa od nej nenakazil.

kristina2015
10. feb 2021

U nás bol chlap pozitívny ja som mala teploty 38,hnačky a vyšla som negatívna . Bola som s odstupom času 2* na PCR aj na antigen a vždy som vyšla negatívna hoc teploty som mala 2 dní potom nič o dva dni zasa teplota a aj iné príznaky. Lenže podľa testov som negatívna a nenakazila som sa

veverickav
10. feb 2021

Moze ...nemusi....no ja som mala toto uplne do bodky iste.... muz akoby prechladnuty iba, jemu to uz aj ustupovalo, ja nic,dokonca na teste negativna... potom ma bolela len hlava... a zrazu na dalsi den som uz nevstala z postele, totalne bolenie celeho tela...oci... prehnalo ma parkrat... dutiny.... teplotu a kasel som nastastie nemala.

pininka1
10. feb 2021

Muz bol pozitiv, nemal sa kde izolovat, boli sme spolu ak s detmi, ani ja a ani deti sa nenakazili. Bola som s nimi aj na pcr aby sme mali istotu. Muz mal ale ozaj lahky priebeh.

kristina2015
10. feb 2021

@veverickav Presne tak mne vyšli tiež negatívne hoc si myslím že som prekonala . 38 pár dní po sebe teploty len tak nie sú . Ale zaobstaram si test na protilátky . Naposledy mi robila mladá taký ster z nosa že nešla ani dnu iba mi to narýchlo posteklila z kraja a môžete ísť .

nikuskaa92
10. feb 2021

Ahoj ja som este v karantene muz ma pozit 31.1 a ja na to 5.2 uz tiez pozit..ale som to sj citila od 3.2 ze to bude pozit mala som priznaky ktore sa uz chvala bohu stracaju 🤞🏻

simca06022011
10. feb 2021

Ano je to mozne, a je aj mozne ze priznak covidu bude u teba iba bolest hlavy. Aj ja som napr. bola na testoch v nedelu, bolava hlava, zacalo ma uz aj hrdlo boliet rano test samozrejme negativny.. c (ale u mna je to opodstatnene, ja som proste prechladnuta, lebo hocikedy vybehnem na dvor dobreze nie bosa, hola :DD )
Cize ono aj tie testy su take kadejake, aj choroby este aj ine.. Mam priapdy, ze ochorela cela domacnost, aj takych ze boli pozitivny 3 doma a nik nemal ani jediny priznak, alebo neochoreli...

mogaa
10. feb 2021

nakaziť sa môžeš počas celej doby spoločnej karatény......sestra bola pozitívna v lete , ostatných členov domácnosti testovali na 5deň a na konci karantény či niekoho nenakazila neskôr(vtedy sa testovalo ešte 2x)

mogaa
10. feb 2021

*čiže sestra čo bola pozitívna bola testovaná raz a ostatní členovia domácnosti 2x.....ak by mal niektorí z nich príznaky tak ostatní čakajú v karanténe kým sa urobí 3-tí test tomu čo má príznaky.....inkubačná bola je 2-14dní, čiže kedykoľvek počas tejto doby sa d nakaziť, samozrejme čím neskôr tým je menšia pravdepodobnosť že sa človek nakazí, ale možné to je

monkasponka
10. feb 2021

Je možnosť sa nenakazit... nejde mi to do hlavy, ale je to možne.

autor
10. feb 2021

na koniec som aj ja pozitivna 😩😀 asi som si myslela ze mam super imunitu 😀

autor
11. feb 2021

@mogaa teraz po skonceni karanteny sa uz netestuje? lebo sestricka mi povedala ze sa mi ma este ozvat hygiena a zas ma budu testovat

autor
11. feb 2021

@veverickav mna boli len hlava a svaly a som unavena jak kon... asi to zalezi na imunite aku ma clovek

autor
11. feb 2021

@ciernysokol tak snad sa to nezhorsi :(

autor
11. feb 2021

@lienocka2808 drzim palce

mogaa
11. feb 2021

nie vždy sa na konci karantény testuje....teraz neviem ako to je, možno zmenili postup kvôli britskej mutácii, ale cca pred 2mesiacmi na konci karantény netestovali, ale možno opäť záležalo od prípadu , či človek niekoho nakazil a akú mal vírusovú nálož....

gertrudka222
11. feb 2021

Vsetko je mozne. Ja mam susedov, ktori mali covid. Mama a syn pozitivni a otec s dcerou nie. Proste sa to na nich nenalepilo, aj ked teda vsetky miesnosti zdielali spolu. Tazklo povedat, podľa coho si ten virus vybera

vejapa76
13. feb 2021

Ako sa cítiš? Nastúpili ešte nejaké príznaky?

autor
13. feb 2021

@vejapa76 nie nastastie nemam ziadne len ta hlava obcas

vejapa76
13. feb 2021

Tak hádam už dobre bude. Daj vedieť ako sa držíte

lienocka2808
14. feb 2021

Ahojky, ja som pisala, ze mam covid a muz so synom su ok. To uz nsplati. Muz uz ma priznaky a pcr test zo vcera to potvrdil. Syn 2,5 mal vcera teolotu takmer 39. Ja uz 11ty den sa citim velmi divne, bolesti hlavy, usi, bez chuti a cuchu, Bez teploty. Zacala som. Kaslat. Na moj vkus to trva uz velmi dlho..

forca
17. feb 2021

@nikuskaa92 a karanténa sa tým pádom predlžuje iba vam odo dňa tvojho testovania alebo sa predlžuje aj ostatným členom rodiny? Máte takúto info od lekára/hygienika...? Vdaka

autor
17. feb 2021

@lienocka2808 volajte pohotovost 39 neni sranda

lienocka2808
17. feb 2021

Update: synovi sme dali zabal plus cipky a teplota klesla. Odvtedy uz nemal (14.2). Trvalobto iba jeden den nastastie.

autor
18. feb 2021

@lienocka2808 som rada ja sa uz takto trapim s teplotami tri dni :( 39 tky 4 hodiny pokoj a potom zas