Stretli ste sa s tým? Predpis antidepresiv bez psychickej diagnózy.
ano - uz mi bol predpisany liek pouzivajuci sa aj na liecbu depresie na inu diagnozu / uprimne, ak by som necitala tak poctivo pribalove letaky, asi by bolo aj lepsie 🤷🏼♀️
Nie jedine získať na čiernom trhu
nie určite nie
??????????
áno. .čo viem ad predpisujú aj neurol. na nie psych. diagn.
Ano predpisujú aj pri velkych bolestiach napriklad chrptice.
@betulinka1 a pomáhajú od bolesti alebo to ma pacienta upokojiť?
Pomáhajú od bolesti aj
Ano, dá sa aj bez psychickej poruchy, choroby predpísať ad.
A brali by ste ich? Mam pocit, ze lekár nevie čo so mnou, tak chce dat AD, len tak. Žeby sa zamýšľal nad možnosťami liečby, nehrozí. Ani pacienti s psychickými problémami častokrát neberú AD a snažia sa im vyhnúť.
na aku duagnozu ich mas predpisane? a ake konkretne?
proste su lieky, ktore su antidepresivami a pouzivaju sa aj pri onych diagnozach, je to uplne v poriadku
Napr. pri migréne sa berú.
Samozrejme. Duplom, ked puses, ze lekar "nevie" co s tebou. Zrejme tam "nieco" bude, ked treba taku liecbu. Nebran sa, mozno sa ti ulavi.
@stanulienkat ziadala som kompletne psychologicke a psychitricke vyšetrenie, ak má byť niečo také nasadené. Tak už bolo že zrazu netreba. Asi si myslí, že sú to ako lentilky a vyťahuje možnosti predpísania z klobúka. Tak ma zaujimalo, že či má aj niekto iný skúsenosť, že keď teda nič, tak uvidíme co lotéria pri vybere lieku.
Diagnozu nemám, bolest hlavy, iná neuropatia, všetko bližšie neurčene. Nezáujem spraviť vyšetrenia, odporúčania.
AD sa podavaju aj pri bolestiach 3 klanneho nervu, predpisuje neurolog
no dovidenia toto. ziadala som kompletne psychologicke a psychiatricke vysetrenie..... ty nie si kompletna.
jasne ze ten liek ti po tomto uz nepredpise, a velmi silno zvazi ci vobec a co ti do buducna predpise. Neurolog predpokladam. ja na jeho mieste sa stiahnem tiez. Nechces lieky? nechci. mas na to pravo. A kedze ich nechces, tak trp.
Vies.....co tu citam, tak pacienti maju vzdy najviac "skusenosti", praxe, ordinuju si vysetenia a liecbu. Doveruj trochu tym lekarom. Toto je slovenske unikum ist k lekarovi a ordinovat si. Ja som robila s neurologickou a predpisovala antidepresiva aj na ine diagnozy. A loteria pri vybere lieku je VZDY. To, co zaberie 100 pacientom-tebe nemusi, aj ked mate rovnake priznaky. Tak isto je to aj s liekmi od bolesti, na tlak, cholesterol, na riedenie krvi, poruchy imunity...atd. Byva to zlahcene povedane loteria. Kazdy organizmus je iny. Niekto zareaguje hned na prve lieky na tlak a niekomu nastavuje lekar aj par mesiacov a vystrieda 6 lieciv. A ked mas pocit, ze potrebujes aj psychiatra, aj psychologa, tak zrejme tam bude podklad pre antidepresivnu liecbu. To nie je hanba.
@kaktusik007 tak je všeobecne známe, že AD ma kopec nežiadúcich účinkov aj pri diagnózach, kde sú veľmi potrebné. Ja diagnózu ani nemám, lekár odpovedať nevedel, vyšetrenie takmer žiadne. Potom sa tu pacienti sťažujú deň čo deň, že lekár ich vybavil 5 minutým mihnutím pozornosti a tak to aj dopadlo a pacient sa trápi dlhé mesiace, kým sa k niečomu schopnému dopracuje. Nie každý pacient musí byť úplne teliatko. Treba sa pýtať a riešiť. Doba : lekár má vždy pravdu, už dávno skončila.
@stanulienkat najprv by sa mal lekár aj trochu snažiť a niečo urobiť, ako iba mykať plecami.
Udajne od bolesti, ze inak reaguje telo na bolest. Znamej co mala obrovské bolesti chrptice ich dali, kym nesla na operaciu. Asi pol roka ich brala a hovorila, ze jej velmi pomohli, inak by uz bola na vysokých davkach liekov na bolest, co nechceli.
zmen lekara
jedla som kopec liekov s brutalnymi neziaducimi ucinkami, dokonca som taky podavala vlastnemu dietatu!!!! pretoze volim radsej neziaduci ucinok ako exitus. A ano, v tomto pripade som realne aj vyplnala formular o neziaducich ucinkoch pre statny ustav na kontrolu lieciv - a aj tak som synovi tie lieky davala, napriek vedlajsim ucinkom.
ani jeden moj lekar nie je taky ako popisujes - lekara beriem ako svojho rovnocenneho partnera pri komunikacii a rieseni zdravotneho problemu, ci uz seba, mojich deti ci rodicov.
@stanulienkat tak... niektori pacienti iste diagnozy uz poznaju a vedia si naordinovat aj antibiotika --- hovorim o sebe a chorobach mojich deti a isto nie som jedina matka, ktora uz vie kedy to zvladne iba s trifedom a kedy treba dat augmentin 🤷🏼♀️ ale ano, je nas takych malo.
Autorka, ak nedoverujes svojmu lekarovi, najdi si ineho a nechaj sa vysetrit.
@betulinka1 chrbtica, prosim🫣
Na bolesti chrbtice a migrénu predpísal ich neurológ a pomohli odvtedy 2 záchvaty ročne dovtedy 10 r liečba na migrenu
Áno používajú sa AD aj na rôzne neurologické problémy prípadne na tlmenie boreliozy atď.
@guudy 🙈🙈🙈 sorry
Skús teda iného lekára ktory ti celé vyšetrenia urobí a potom ak vyjde neurologicka stranka čista bez patologii ist psychiatrovi nech ti urobi podla anamnezy posudok a napise lieky 🙂
@taynee v pribalovom letáku napísaná diabeticka neuropatia. Takže vhodná pre tých, ktorú ju majú v koncatinach a diabetes k tomu. Nemám ani jedno ani druhe.
Nie