Je možná sklerotizácia kŕčových žíl v tomto štádiu?

michaelove22
21. máj 2023

Ahojte kocky, este pred vysetrenim a zakrokom na angiologii (az na jesen) by ma zaujimali Vase skusenosti s krcovymi zilami a ich odstranenim. Moj aktualny stav vid foto. Mali ste to nejako podobne a bolo mozne tento stav riesit len sklerotizaciou? Alebo uz bola potrebna operacia v celkovej anesteze? Na laser nemam peniaze, kedze som na materskej🙂 dakujem

pininka1
22. máj 2023

Mam horsie a idem na sklerotizaciu.

evkamotka
22. máj 2023

Mala som to vyrazne horsie a normalka mi to spravila. Kazdy rok jednu nohu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelove22
autor
22. máj 2023

@pininka1 asi az na jesen idete ze? Mna desi toto leto, vsak sa hanbim suknu si dat🫢

michaelove22
autor
22. máj 2023

@evkamotka a nejake opatrenia aby sa to nevratilo poradili? Plus vedeli ste hned po zakroku existovat? Mam male dieta takze potrebujem byt uz na druhy den pouzitelna

pininka1
22. máj 2023

@michaelove22 vraveli mi ze mozem aj teraz ale ja tu pancuchu urcite nebudem teraz nonstop nosit, takze az na jesen idem

evkamotka
22. máj 2023

@michaelove22 ano, nosit velmi poctivo kompresnu pancuchu. Ani k dietatu v noci som bez nej nevstala. Dokonca som sa v nej sprchovala. A to ti spravia takto v maji? U nas to robi vylucne okt-marec

evkamotka
22. máj 2023

@michaelove22 pobolievalo to ale normalne sa da chodit aj fungovat

jarnajar
22. máj 2023

@michaelove22 dá sa toto sklerotizovať. ak je problém väčší, tak sa dá spraviť aj operácia rádiofrekvenčnou abláciou, čo je zákrok v lokálnej anestézii, ale kvalitou porovnateľný s veľkou operáciou. Mala som jednu nohu klasicky a druhú touto metódou a je to naozaj super, veľmi odporúčam v prípade potreby abláciu. Aj po sklerotizácii aj po ablácii nie že môžeš, ale musíš veľa chodiť. Čiže pri dieťati ideál 🙂 samozrejme v kompresnej pančuche. a toto leto nerieš, normálne nos sukne, veď sa nebudeš variť kvôli tomu. Nie je to nič strašné, ľudia majú hocijaké problémy.

michaelove22
autor
22. máj 2023

@jarnajar dakujem krasne za podporu 😚 prosim ta radiofrekvencna ablacia je cenovo dostupna?

jarnajar
22. máj 2023

@michaelove22 ja som mala v 2014, vtedy to bola dosť nová metóda, 1000 €. Neviem ako teraz. Ale teda tým, že viem porovnať zotavovanie po klasickej operácii s úplnou anestezou a toto, tak to za to úplne stálo.

adulka07
22. máj 2023

@michaelove22 bola som v roku 2018 na chirurgické odstránenie a platila som 150€ ale ráno som prišla a poobede som išla na vlastných domov...teraz sa mi to vrátilo a už mi to robil laserom za 170€ a ešte mal sklerotizovat ale že to je dosť kľukate a nevedel tam dostať penu tak o týždeň idem na laser ...chodím do Košíc do cievneho centra

michaelove22
autor
22. máj 2023

@evkamotka nie, uz teraz nie, na jesen jedine

because
22. máj 2023

Odporúčam novinku, nova metóda. Medicentrum vo Zvolene. Dr. Munka. Absolvovala som vo februári. A super.

evkamotka
22. máj 2023

@michaelove22 podla mna nepotrebujes ablaciu za tisicku. Mala som to ovela horsie a za stovku mi to spravila, jednu penovou sklerotizaciou, druhu klasickou

macikaaa
19. jún 2023

@evkamotka prosim vás a kde ste bola na sklerotizacii? Dakujem 😃

evkamotka
19. jún 2023

@macikaaa Pezinok poliklinika hipcentrum, dr slamkova. Super pristup dr aj sestricka

macikaaa
19. jún 2023

@evkamotka dakujem moc za odpoved a prosim este cenu. Dakujem ☺

macikaaa
19. jún 2023

@macikaaa aha prepacte som prehliadla ze obidve nohy za sto ci za jednu. Dakujem

simca06022011
19. jún 2023

toto mas este velmi dobre... ja som zvedava co mne povedia o tyzden na vysetreni.. mam to 100x horsie na celej lavej nohe...

macikaaa
19. jún 2023

@evkamotka prosim vas to je za jednu nohu stovka? Dakujem

hvizdi92
19. jún 2023

Dobrý deň, aj mna by zaujímala cena zákroku a ak by ste ešte opísali skúsenosti, chcem ist tiež nato mám 30 rokov a už trošku vidieť žilky …

evkamotka
20. jún 2023

@macikaaa pri klasickej sklerotizacii stovka za jednu nohu

simca06022011
20. jún 2023

Pri cenách si treba pozrieť stránky centier/ambulancii. Sú rôzne. A rôzne spôsoby.

Mna by zaujímalo ci viete nejaké kontraindikácie, pripqdne nežiadúce "ucinky", komplikácie po sklerotizaciach? Lebo malo som.toho nasla.

rebecca8
26. nov 2023

Ahojte baby, tie ktoré máte po SKLEROTIZACII, po akom.case.ste videli nejaký aspoň malý výsledok? Ja som týždeň po, ale zatiaľ nevidím nič. A ešte otázka, neobjavili sa vám nejaké hnedé škvrny? Doktorka vravela, že môžu prísť , tak že čo očakávať.

rebecca8
26. nov 2023

@evkamotka ahoj akurát riešim dilemu, lebo po týždni si vraj môžem dať pančuchu na noc dole, ale mala sa.mi budi v noci dva krát. Myslíš že bude vadiť keď v noci vstanem na tú chvíľu 3 min bez pančuchy? Lebo kým.natiahnem.tu úzku pančuchu tak to riadne.dlho trvá

pininka1
27. nov 2023

@rebecca8 mojej známej sa objavili, ale oproti zile je to nič, teda aspoň pre mna

rebecca8
27. nov 2023

@pininka1 a po akom čase prosím zmizli?

evkamotka
27. nov 2023

@rebecca8 ahoj, bola som v rovnakej situácii. Dr povedala, ze nesmiem ani na chvíľu k detom. Kedze je to masaker navliekat, spavala som v pancuchach aj ked som uz nemusela

pininka1
27. nov 2023

@rebecca8 niektoré jej nezmizli vobec