Je možná PN kvôli chudnutiu?

4. feb 2020

Chcem sa spýtať, či náhodou nemáte skúsenosť. Potrebujem schudnúť, ale veľa kg, min. 40. Problém je však ten, že mám veľmi zodpovednú a náročnú prácu min. 10 hod. denne. Do toho tri deti do 6 rokov. Proste, chodim spať o polnoci, vstavam o piatej a nemam vobec na seba čas. Moj muž je tiež extremne zaneprazdneny. Jem málo, ale to, že som v neustálom strese a mám málo pohybu sa už podpisalo na mojom zdraví a ja s tym musim niečo robiť. Myslíte si, že potreba schudnúť by mohla byť dôvodom na PN? Lebo odísť z práce nemôžem, ale možno pár mesiacov PN, menej stresu a viac času na seba by mi pomohli schudnúť a naštartovať sa.

korunka1
4. feb 2020

To asi tažko

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka2710
4. feb 2020

Pochybujem, skôr keby si mala naozaj nejakú diagnózu alebo sa porozprávala s dr, či by sa to nejak nedalo, ale kvôli chudnutiu určite nie

lula313
4. feb 2020

Urcite nie. Tak si kup krabickovu dietu, ja som na nej bola 3 mesiace a podarilo sa mi po nej schudnúť po porode, keď som nemala čas vyvážené sa stravovat a vaha stagnovala..

lucyluv
4. feb 2020

A co.tak neplatene volno ti nedaju?

autor
4. feb 2020

@lula313 mala som krabičky. Stalo to majland, schudla som 5 kg a keď som s tým prestala, pribrala som 7.

petrowna
4. feb 2020

Podľa mňa ak máš normálneho ,rozumného obvodného ,porozpravas sa s ním o čo ide tak by ti mohol dať pn...za vyskúšanie nič nedáš ;)

korunka1
4. feb 2020

@petrowna pár mesačná PN...chcela by som vidieť tu diagnozu , pod ktorú by sa podpisal

syslik81
4. feb 2020

ked budes na pn nemozes predsa do posilky a sama doma asi neschudnes .. skor zapojit do cvicenia aj deti .. vylety lepsiastrava ... kolko mamiciek schudne aj pri detoch .. ak je praca zla a stresuje skus zmenit alebo ist na polovicny .. pn na chudnutie to ale nebude.. to by aj chudy brali na pribratie-v takom pripade i ja chcem :D

pribinak
4. feb 2020

Toto je vec tvojich priorít. Denno denne stráviť v práci 10 hodín pri takých 3 malých deťoch je šialene
Ty by si mala skrátiť si prác. dobu na normálnych 8 hod. Ísť s deťmi na ihrisko, prechádzku, výlet, korčuľovať, plávať, kŕmiť labute a uvidis ako schudnes.
Tvoje deti tá potrebuju viac ako tvoja praca

petrowna
4. feb 2020

@korunka1 všetko sa dá keď sa chce..
Napr moja svokra si chcela oddychnut od roboty ,a už je na PN 7,mesiacov....nikto tomu neverí ako to je možné ,ale je veru... A je zdravá až až ;)

korunka1
4. feb 2020

@petrowna toto radsej ani nepíš. Ja viem ako by to tu malo a ako naozaj funguje. Ale toto je dost aj na mňa...oddychnut od roboty 7 mesacnou pn? 🤔😥

macekovam
4. feb 2020

A čo tak ísť na resekciu žalúdka?? BMI na to máš teda asi keď ti treba schudnúť 40 kíl... A máš vyriešené... Pomarodis... Oddýchneš si.. A si chudá ani nevies ako.. Cvičiť nemusíš... Hotovo

macekovam
4. feb 2020

A keď sa ti chudnutie zastaví urobia ti plastiku brucha...

aleshka_supermama
4. feb 2020

Ja som chodila do fitka večer okolo 9tej keď mala zaspala zmenila som stravu a kilá išli dolu... Keď sa chce všetko sa dá..

eliska105
4. feb 2020

skús požiadať o skrátenie pracovnej doby alebo keď robíš 10hod tak musíš mať niekedy aj voľno... čo sa týka jedla, tak krabičky nemusíš iba kupovať hotové, ale môžeš si doma (napr. v nedeľu) navariť na 4 dni a len si nadávkovať svoje jedlo do krabičky a máš 🙂

juliet86
5. feb 2020

ono ak budes mat nadalej nadvahu a priberst skor ci neskor zdravotne problemy pridu... problemy s chrbticou tlakom cukrovka infarkty miektore typy rakoviny traviace problemy klby a podobne. porad sa s obvodnym. mesiac kupelov by sa dal urcite... pripadne pro psychiatrickej diagnoze poruchy prijmu potravy nadmerne prejedanie a pod mozes mat celodenne vychadzky. podla mna tvoj stav isto nie ke dobry sama to citis a najdo sposob ako to riesit. obehaj si aj endokrinologa gynekologa dietologa a gastro. zo srdca ti drzim palce.

janinka007
5. feb 2020

Mozes to zahrat na syndrom vyhorenia. Poznam jednu co takto marodovala rok.

marcelatje
5. feb 2020

Ja si myslím ze svoj problém si identifikovala úplne presne. Kým si jedla krabičky, kila išli dolu, keď si prestala zasa si pribrala. Aj keby si bola PN a schudneš, no potom sa vrátiš do starých koľají kila pôjdu hore. Bez zmeny životného štýlu to nepojde

hettinka
5. feb 2020

Mna by aj zaujímalo, čo je to za práca, kde treba tráviť aj viac ako 10 hodín denne, ale pármesačná PN by nevadila ...

iwesska
5. feb 2020

Pri 3 detoch do 6r. robit 10h denne? Prepac,ale vaha navyse je v tomto pripade to najmenej. Chces si uhnat vazne zdrav.problemy? Myslis,ze si v tej robote nenahraditelna? Omyl,nie si! Len ty si to myslis. PN ti je nanic,lebo ked sa vratis do toho kolotoca,bude to o tom istom. Zmen robotu. Na 8h je toho plno a mas + 2 h k dobru. Ale aj tak by ma zaujimalo,kto sa ti o tie deti stara. Lebo ja mam deti starsie,robim na 6h a aj tak mam toho dost.

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2020

Su na nete cvicenia tak na 20-30 minut, to sa da najst kazdy den, clovek jednak urobi nieco pre svoje telo, ale aj zrelaxuje, zbavi sa stresu. Len si treba spravne zorganizovat den a nebyt lenivy. A podobne je to aj so stravou.
Na druhej strane, pri takych malych detoch pracovat denne vyse 10 hodin, ved to ich zakladatelka takmer nevidi. Teda vidi, ale vacsinou spiace. To by mna osobne asi najviac trapilo.

adkat13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zanettsur
5. feb 2020

to isto nie. ako mozes si prejst nejakymi vysetreniami, aby sa zistilo, ci za tymi kilami nie je nejaka choroba. ale na chudnutie ti asi pn neda. to fakt skor dietologa alebo proste zacat chodit cvicit. mala by si jest pravidelne

mogaa
5. feb 2020

Obezita alebo nadmerná obezita nie je diagnóza na PN🙂Treba zistiť dôvod obezity - či je to nadmerný príjem kalórií alebo porucha ŠZ či porucha metabolizmu....Ale na to aby niekto schudol určite nedostane PN-ku......takže jedine zmeniť prácu a počítať s tým že to obdobie chudnutia bude čiastočne na úkor rodiny - ale spokojnejšia mama - šťastnejšie deti..... Neviem koľko máš nadváhu, ak si pribrala hlavne po pôrodoch alebo nadmerný príjem(teda nie zdrav.dôvody), začni jesť 5x denne - ideálne vypracovať si diétny jedálniček trénerom a začať sa hýbať -či už posilka min.3x do týždňa na hodinu alebo 5-6x do týždňa cvičiť doma napr. podľa fitshakera(cvičenia 20-30minut denne)alebo začni Beginner shred od Jillian - ano zo začiatku to bude náročné........ budeš unavená ale dá sa to...môžeš skúsiť najskôr pori cvičení malé zmeny ako nepiť sladené nápoje, alkohol, vypustiť sladkosti , vysmážané -jesť 5x denne normálne porcie(bez duply)....reči nemám čas cvičiť sú výhovorka - ide o 20-30minut denne!!!....u teba si myslím že ješ veľa a blbosti z tej psychicky náročnej práce, jednosucho zajedáš stres....Môžeš skúsiť aj kalorické kabulky....platí že schudneš ak je dlhodobo kalorický príjem nižší ako výdaj.....čiže buď znížiš kalorický príjem (stravou)alebo zvýšiš výdaj (cvičením či iným pohybom) - ideálna je kombinácia....žiadna iná cesta neexistuje - blbosti ako tabletky aby si toľko nejedla a zázračné nápoje či náplaste - sú totálne blbosti, rovnako odsávanie tuku - kamoška si dala odsať tuk na spodnom bruchu a za 2 roky vyzerá ešte horšie , lebo tým že nezmenila ani stravu ani nezačala cvičiť ho má na iných miestach(pod prsami, pod bradou, stehná, ruky - čiže všade inde...

celasapremenim
6. feb 2020

@syslik81 moze cvičiť doma, kúpiť cvičebný program do smartphone a streamovať na tv, alebo rovno z mobilu cvičiť...napr Lindsay brin cvičiteľka má cvičenia pre bussy matky, veľmi odporúčam! Ja cvicim štyri krát týždenne kvôli dobrému pocitu, zdraviu, jednoducho treba... plus v lete plávam pred robotou a semtam už aj fitko málokedy..tri deti mam, Full time Job! Rodičov nemám už a nikto nám nijak výrazne nepomaha, manžel má veľmi vytazujuce povolanie.

kristinaangel
28. feb 2020

Napíšte mi správu

ckatka
28. feb 2020

Tiež poznám,jednu co bola pol roka na pn...syndróm vyhorenia

adula12
21. sep 2020

a kto sa ti stara o tri male deti preboha? kto ich vodi do skoly, a berie zo skoly? kto im vari? ved stravit 10hodin v praci, plus cesta tam a spat... ved to nemozes stihat nic. si koledujes o zlcnikovy zachvat, stratu imunity, popripade objavenie sa autoimunitnych ochoreni... treba zacat od seba a zapriet sa, stanovit si priority.