Je možná operácia hemoroidov ambulantne?

tina7729
8. nov 2019

Idem o tyzden na vysetrenie. Zrejme mám hemeroidy. Vytŕča mi to vonku a nejde naspäť dnu. Moc ma to neboli ani nekrvacam sem tam cítim ako pichanie. Myslím že toto už budú vo vysokom štádiu keď to nechce byť dnu. A na operaciu. Len ak máte skúsenosť ako ste si ich dali zoperovat?ja by som chcela ambulantne teda jednodňová zoperuju a pôjdem v ten deň domov. Je to vôbec možné?nemôžem si dovoliť ostať v Nemocnici ležať.

zuzkaz91
8. nov 2019

@tina7729 Mne to začalo v tehu, hrozne bolesti...teraz bolesti nemám ale tiež hocikedy vykukne von....neriešim...ale dávno som čítala fóra o Tom a vraj sa to zvykne vrátiť...

tina7729
autor
8. nov 2019

@zuzkaz91 No ja to mám von už mesiac a nič mi nato nepomaha. A dosť mi to tam vadi. Preto si myslím že toto už je na operaciu.a chcela by som vedieť či je možná aj jednodňová

denden77
8. nov 2019

@tina7729 mojho ked to chyti, sedi v dubovej kore, pouziva mast Mastu a napchava sa Mobivenalom (ideal je Detralex ale ten je tusim na predpis).. good luck 🍀

stanislava29
8. nov 2019

@tina7729 ja som mala, trápila som sa s nimi 6 rokov, tiež som ich mala von a krvácali už stále. Keď som sa mala vrátiť po materskej do práce, tak som si ich dala odstrániť. A robili mi to ambulantne, 2x, záleží od toho, koľko ich máš. Mne to robili tak, že mi akoby navliekli naňho silikonový krúžok a on postupne odumrel a odpadol. Od vtedy mám pokoj. Vravel mi DR, že ešte tam mám jeden malý, a môže mi ešte trošku krvácať, ale zatial nič. Teraz v máji mi to robili.

tina7729
autor
8. nov 2019

@stanislava29 A kde ti to robili? Bolelo to? Aj potom ako ti bolo?platilo sa zato?

tina7729
autor
8. nov 2019

@stanislava29 A v akom stadiu si ich mala? Myslím či 2,3,4?

stanislava29
8. nov 2019

Ahoj vo Zvolene, na gastre. Najprv mi robil kolonoskopiu, no čo ti budem hovoriť, nič príjemné. Dal mi lieky, že či mi nepomôžu, ale to nič. Keď som ich dobrala, tak mi to robil.
Ono to celé trvalo pár minút, takže sa to dá vydržať, je to skôr nepríjemné ako bolestivé. Ale potom mi bolo zle, akoby mi tlak klesol, oblieval ma studený pot. Možno to bolo preto, že som tam bola nalačno. Neviem. Po prvom zákroku som si dala tabletku proti bolesti a bolo to v pohode, ale po druhom ma to pobolievalo niekolko dní, najviac prvý deň.
Štádium neviem, to si už nepamätám.

stanislava29
8. nov 2019

@stanislava29 To Ahoj neviem prečo som napísala 😂 Platila som za to, dokopy asi 80€.

tina7729
autor
8. nov 2019

@stanislava29 Tak som zvedava čo mne povie. V stredu o týždeň idem na vyšetrenie.

stanislava29
8. nov 2019

tých zákrokov je vela, on má možno inú metódu. Držím palce.

zuzkaz91
8. nov 2019

@stanislava29 To sa robí pri plnom vedomí? Má to prekvapilo.

tina7729
autor
8. nov 2019

@stanislava29 Ďakujem pekne 🙂

stanislava29
8. nov 2019

áno, trvalo to celé 5 min. Ale tak niekde to možno aj operačne odstraňujú.

simonah73
8. nov 2019

ja som bola zaciatkom jula minuly rok, mam to zoperovane laserom, takze v priebehu dva a pol hodiny som bola zase doma. a to aj s cestou MA-BA a nazad. ten kruzok co Ti tu radia je na dlhe lakte, ak mas viac vyrastkov, tak Ti najprv nasadia len na jeden vyrastok (cena 100e) ak sa Ti to nezosmykne tak to odpadne po nejakej dobe, potom zase tusim o mesiac Ti nasadia kruzok na dalsi vyrastok, zase ta ista cena aspon v tej klinike kde som bola ja. a opakujes kym neodstrania vsetky vyrastky. ak aj nahodou Ty nasmatras len jeden, mozes mat este aj vnutorne, ktore necitis. co sa tyka operacie laserom tak tam maju dve cenove relacie - maly rozsah 300e a velky rozsah 500e. ak by si isla do statnej aspon mne to tak kamoska vysvetlovala - jeden den predoperacne, druhy den operacia pod narkozou a treti den musis zostat lebo po narkoze sledovanie. a to nerozpravam o tom, co hovorila recepcna v tej klinike, ze tam chodia ludia co boli na zakroku v statnej nemocnici a ze sa to neda porovnat. v pripade ze chces este nejake podrobnosti o samotnom zakroku, kludne napis.

janage
8. nov 2019

@tina7729 Detralex, ale ako pisali je na predpis. Skusila by som určite. Mne super pomohlo

zuzka102
8. nov 2019

@simonah73 Prosim ta a na akej klinike si bola?

tina7729
autor
9. nov 2019

@janage Beriem ho ale zatiaľ 5den. Predtým som mala iné lieky neviem názov vôbec nezabrali

simonah73
9. nov 2019

@zuzka102 Chirkoz na Kladnianskej v BA, maju aj stranku

zuzka102
9. nov 2019

@simonah73 Diky!

tina7729
autor
9. nov 2019

@simonah73 A po operácii ti ako bolo? Bolesti si nemala?

janage
9. nov 2019

@tina7729 vydz tak dva tyzdne aspon. Ja by som neverila, keby nezazijem. Brala som podla schemy co mi napisal doktor.

simonah73
9. nov 2019

@tina7729 tak mne uz potom ani detralex nezaberal. po zakroku som dostala injekciu proti bolesti, zalepili a tak na pol boku som sedela v aute ked sme isli domov, kazali mi ze akonahle budem zacinat pocitovat zase bolest mam si dat okamzite nieco proti bolesti, tak som si davala dexadol, myslim ze prve dva dni som takto existovala, minimum jedla, lebo ved sa bojis ze ako to pojde von aj ked mi dali sirup na zmakcenie stolice, na treti den som sa uz aj snazila z postele vstat lebo uz som nevedela ako si lahnut. ale tak aspon si muz uvedomil, ze naozaj toho vela robim pre domacnost, lebo takto to bolo vsetko na jeho pleciach. este ze boli prazdniny a nemusel riesit k tomu vsetkemu aj skolu.

simonah73
9. nov 2019

ja som s tym mala prvy krat problem pred prvym porodom (13 rokov ma starsia) ale po porode sa to upravilo, objavilo sa to zase az pred druhym porodom (8 rokov bude mat tento mesiac) a tym ze bola taka velka tak som asi vela tlacila a vela to vyliezlo, aj sa ma na vizite pytali, ci to videl chirurg, ale som povedala, ze aj po prvom to bolo a stiahlo sa akurat ze po druhom sa to nikdy poriadne nestiahlo, az minuly rok na zaciatku prazdnin mi tam vyliezli ale tri bobulky ani chodit, sadnut, cupnut skratka nic, tak som sa uz konecne odhodlala a zavolala som na tu kliniku. volala som v pondelok a len v pondelok minuly rok (neviem ci sa to zmenilo) robili tieto zakroky laserom (operuje MUDr. Dimov - velmi mily pan) takze ma objednali na nasledujuci pondelok. kazali mi kupit si tusim Xprep sa to volalo, bola som objednana na 17 hodinu, tak 24hod predtym som to musela uzit a uz nic nejest maximalne voda. okolo 23h v nedelu som dostala krce a na dvakrat sa vsetko precistilo. najprv bolo vysetrenie, kde povedal, ze to mam zapalene, ze mi da atb a ked sa to prelieci ze ma zoperuje, na to som mu povedala, ze ked to zase nebude boliet sa zase neodhodlam tam ist, tak povedal, ze kedze som teda precistena, ze ma zoperuje ale s tym, ze to bude viac boliet pri hojeni. tak som si presla na operacnu salu od pol pasu dole vyzlecena, lahla na chrbat, nohy ako u gynekologa. potom mi to cele opichali injekciami, co bolo dost bolestive, cely zakrok som bola pri vedomi, len som videla ako dym stupa hore a kecali sme s dr a so sestrickou o vselicom, este na konci zartoval, ze aku krasnu ritku mi spravil. po zakroku zalepili, dali injekciu, musela som si lahnut na postel vo vedlajsej izbe, sestricka mi doniesla veci, tak som spravou napisala muzovi, ze uz to mam za sebou, asi po desiatich minutach dosla sestricka, odmerala mi tlak, ten bol v poriadku tak ma pustili domov hned ako som zaplatila. potom boli este tusim dve alebo tri kontroly.
a teda v pondelok som bola na zakroku navecer a v sobotu som uz isla s mamou do obchodu ja ako sofer, akurat sa mi blbo nastupovalo a vystupovalo z auta, inak pohoda a po mesiaci a pol som absolvovala cestu do chorvatska Tucepi, co je okolo 900km od nas a v pohode som to dala aj bez nejakeho ochranneho vankusika pod zadok. a ci by som do toho isla znovu asi ano ale skor nie az ked sa to tak vyvrbilo.

simonah73
9. nov 2019

@selly671 ja som to absolvovala, tu som to rozpisala a platila som 500e lebo vacsi rozsah, maly rozsah tam maju za 300e ale v podstate lekar obvykle rozhodne o tom aky to je rozsah.

sofia1410
10. jan 2020

@stanislava29 a bolelo to prosim ta

sofia1410
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislava29
10. jan 2020

@sofia1410 písala som vyššie, dalo sa to vydržať. Trvalo to len chvíľku.

jarabela
1. apr 2023

@simonah73 dobrý deň a prosím vás kde ste boli v akej klinike

simonah73
2. apr 2023

@jarabela Chirkoz BA