Je možná bolesť hlavy pri tetánii?

5. mar 2024

Je možné pri tetanii bolesť hlavy? má to tak niekto? Bolí ma hlava skoro každý deň len vzadu. Vyšetrenia mám za sebou CT mozgu MR mozgu aj chrbtice ORL očné vyšetrenie. Zistili len tetaniu tak mám predpísané antidepresiva amitriptylin sú aj na chronické bolesť hlavy a Magnosolv. Od magnezka mám pocit že najviac pomáha. Ešte má čaká kardio vyšetrenie tlak mám bežné tak 132 na 80 a pulz 90 až 100 max. Ja už neviem ako ďalej môže tu bolesť hlavy spôsobiť tetania alebo aj psychika?

rozculena
5. mar 2024

chrbticu máš v poriadku?

gemerka17
5. mar 2024

Áno je, častý príznak. Tetaniu treba poriesit s psychologom. Antidepresiva brat pod dohľadom psychiatra, čiže aj to vyšetrenie absolvuj.

karyyyn
13. aug 2024

A ten amitriptylin ti pomohol na tie bolesti hlavy? Lebo ja mám tiež ten istý problém.

autor
15. aug 2024

@karyyyn Ano pomohol beriem ho od februára a na 50% sú slabšie bolesti.

lili177
1. sep 2024

aj mna boli hlava odkedy mam tetaniu, predtym ma takmer vobec nebolievala...hlavne vzadu aj aj akoby od krku

autor
4. sep 2024

@lili177 Mňa presne tak isto vzadu a od krku niekedy cítim. berieš nejaké lieky? hlavne bola si na ct mr?

lili177
4. sep 2024

na mr, to bolo ok, bola som na vysetreni na tetaniu, mala som 10 min dychat zhlboka a rychlo a nieco mi merali na pc, ruku stiahli manzetou zo stareho tlakomera cca v mieste kde sa meria tlak, po 8min mi pravu ruku skrutilo v krci v zmysle ze palec sa priblizoval k malicku alebo do vnutrra dlane a a dlan bola cela v krci nedalo sa pohnut prstami a cela ruka bola tazka ako z olova, tak to stopli a sestricka povbedala ze je to tazsi stupen tetanie a nie je potrebne cakat do 10minuty
odpozorovala som ze mi robili problem tie iste dve situacie, teda hlavne a to byt v kostole a spat na chalupe...co sa tyka kostola tak vchaf´dzam don postupne, ked mi je dobre tak idem viac dnu, lepsie mi je ked su ludia predomnou, co sa tyka chalupy urobili sme zmeny aby som sa necitila uzko, vadila mi uplna tma, zaspim o 22 a zobudim sa o 23 a vtedy vzrasta moj nepokoj a zaspim az okolo 1, takze bud idem spat az ked uz uplne nevladzem okolo 23,30 a uz sa nezobudim, lebo zaspim tvrdo, alebo ked sa zobudim o 23 tak pozeram nieco na mobile az kym ma uplne neberie na spanok, tiez som prisla na to ze vacsie blbosti ma napadaju ked lahnem na bok, tak lezim na chrbte kym nezaspim
ale inak je to take zvlastne...zivot bezi bez tetanie no ked som v tychto dvoch siyuaciach tak to urcite pride, velmi zriedka nie, v tej posteli ma napadaju same smutne a uskostne myslienky, ktore je tazko odhanat, pomoze pozriet nejaky film a zabudnut na tuto chorobu, jednoznacne mi nerobi dobre premyslat a vrtat sa v niecom teda mne nuda neprospieva, som taky rychly typ, a v tom kosotle mi behaju myslienky kade tade, kamaratku ktora nenavidi stres a miluje pohodu zase vyvolava tetaniu ked ma toho vela a stres, na tu bolest sa snazim vyspat, nie je to nevydrzatelne skor obatazujuce, ked to nepomoze zatial polka paralenu vzdy pomohla, dokonca si myslim ze aj vnimanie tabletky ako nejakeho zazraku mi pomaha, dam si tabletku magnezia a poviem si musim byt ok tabletku som uz zjedla, ak si dam omrvinku paralenu, neurolu a pschylogicky mi to pomoze ked uz ide o vaznejsiu situaciu