Ahojte. Je takýto jedalnicek v pohode? Mám naordinovanú prísnu low carb stravu kvôli kandide, minimálne na 6 mesiacov.
Ráno začínam vodou s citronom, potom väčšinou 2-3 vajcami so zeleninou, ale nie vždy, niekedy mám chut na aspoň trochu sladké ranajky, tak si dám nakrajany ľadový salat, mrkvu, polovicu kyslejsieho jablka a nejaké bobulovite lesné plody… snažím sa aj hojit črevo tak mi bolo odporučené začínať deň aj teplým kostným vývarom so zeleninou a maskom, tak aj to niekedy
Obed je vždy 200g nejakého masa (ryba, hydina, hovädzie) s grilovanou zeleninou, mám povolených aj 50g pohánky
Olovrant sa nesie v duchu hrste mandlí, obrovského caju, voda s citronom, a keď ma honi mlsna, tak dám polku jablka/nejaky citrus/lesné plody
Večera vyzerá rovnako ako obed…
Čo sa týka kcal, je to ledva ledva 1000, obávam sa že ani to nie… Lenže ja reálne tam nemam čo iné pridať 😄
@pribinak vôbec veru, ani laktofree, ja mám s týmto extrem probleme, dlhodobo… ale probiotiká uzivam… ja sa ale pri takomto jedalnicku bojím podvýživy :(
Na obed a veceru mas kazdy den maso? A ty sa bojis ze budes podvyzivena? Ved Daj aj info o cm a kg ..
@miadi ide o kaloricky príjem, môj bazálny metabolizmus je 1400… a toto je okolo 800 kcal. Mám 166 a 50
Ak chces nahnať kalórie tak skús zaradiť rôzne semienka a oriešky. Existujú aj "orechové masla", ktoré sú vysokokaloricke. Tak isto tofu je dobrý zdroj bielkovín, strukoviny. Ak potrebuješ kvalitné probiotiká v strave tak kvasená kapusta, pickels.
Vaha sa mi zda ok. Chudnes nejak rapidne? 50kg som mala v 20ke o 6cm vyzsia a podvizivena som nebola . Co povedala tvoja dr ? Obavy zdiela? Krvne testy mas ok ?
týmto štýlom len ešte viac ochorieš.. človek nemá jesť pod svoj vlastný bazálny metabolizmus 🥺🤦🏻♀️
Tento jedalnicek vôbec nie je ok.
Existuje aj low carb pečivo, ďalej strukoviny, semienka a orechy..
Tak si zvys prijem o 600kcal ale urcite je toho viac co mozes jest a nie je to v. Tvojom jedalnicku.
Upec si LowCarb chlebik, k tomu avokadova natierka, sunka, rozne natierky, tofu, Lunter natierky.
K zelenine pridat nejake semiacka.
Ak nemozes kravske mlieko, mozes nahradit vyrobkami z ovcieho alebo kozieho mlieka
Zmazal sa mi komet, ja len ze je to veľmi málo. Aby si neprisla este do nejakej choroby. Nie si unavena pri takom nizkom prijme? Da sa vselico urcite pridať, len treba postudovat low carb recepty.
Kyslomliecne výrobky nemizes?