Zdravím píšem tu zas kedze to čakanie kým mi všetko lekári vyšetria je hrozne tak píšem tu. Po vakcíne mi je už 3 týždeň strasne vraj mam tetaniu no neviem, bola som na krv a vraj mam super vysledky tlak mam tiež super, no je mi strasne zle beriem magnazium, horčík a všetky vitamíny no vobec mi nepomáhajú. V noci nespím lebo mi je zle, boli ma hlava, chvejú sa mi nohy, niekedy ma pichá pri srdci a podobne. Neviem čo to je v zivote som take stavy nemala niekedy sa citim ako keby som mala dostať mozgovú príhodu... nechapem, bola som aj na CT mozgu a je to Okej, neviem či som chorá po psychickej stránke ale lekári na mna pozerajú a nechápu myslia d že mi nič nieje a že si namyslam no neviem ale tie nočné bolesti sú strasne príde mi že je mi každý deň horsie ani rodina mi neverí že nieco mi je... som zúfalá
PS mam 21 rokov..
@emptymoni no sme rovesníčky a poviem ti, že ak sa takto sleduješ, výsledky máš ok, bude to zo psychiky, tetaniu mam aj ja, aj xy ľudí čo poznám nie u každého stačí magnezko, (magnosolv je asi naj) tetania nie je úplne zjavná diagnóza, môže byť to už panicka úzkosť - ja ju mam. A to môže byť s tetaniou spojené. Určite rieš so psychiatrom.
Ja sama to mám a ver mi, že psychika dokáže ozaj spôsobiť všeličo. Takže to, čo spomínaš je podľa mňa úzkosť, ktorá je neliecena a tam už magnezko nezabera...
Lebo aj to co píšeš. Ze máš obavy, strach to môže byť veľmi silný spúšťač. A zatiaľ mi to pripomína iba toto.
@mimka1402 dnes to prave začalo bolela ma dnes len hlava a potom bolesť hlavy prestala a začalo to pichanie pri srdci, mala som take nieco už raz keď som mala 19 čo som len plakala že umieram dala som si brufen a preslo to vraj to môže byt aj od prechladnutia tá bolesť ale je to nepríjemne no... a teraz sa bojím kvôli tomu že posledné 3 týždne mi nieje dobre tak mam strach momentalne z kazdej bolesti...
@emptymoni Vravím, rozumiem tomu, práve takéto pozorovanie a veci majú práve ľudia, ktorí sa o seba starajú 😅 a to začnú riešiť do extrémov. Vravím. Môžeš hľadať príčinu u lekárov inde. Ale ako prvotne by som šla za psychiatrom. Toto neskutočne mi sedí na panicku poruchu. Z osobnej skúsenosti vravím a ak máš tetaniu, tak môže byť, že máš aj tie úzkosti, ktoré vyvolavaju pocit infarktu a, že umieras..
@emptymoni Asi zle čítaš 😉 Vravím, že tomu rozumiem. Lietala som po všetkých lekároch, nemohla som normálne fungovať, v škole som nebola často lebo mi trpli končatiny, srdce ma "bolelo" som myslela, že umriem, zadychcana som bolado minúty až som aj do odpadnutia šla. Zistili mi tetaniu, brala som,magnézium nepomahalo, keď mi bolo najhoršie zašla som za psychiatrom, ktorý sa o mňa úprimne zaujímal a nastavil liečbu, že aktuálne lieky už neberiem, ale nemám takéto stavy, ktoré som mávala lebo som to spracovala aj skrz terapii a liekov. Bez toho by som sa nezaradila späť do života. Neviem o tom aby som sa zabávala na tebe, práve naopak, len to co vravím, že sa sleduje až sa mu spúšťa panicka úzkosť je proste fakt. Aj psychiater ti povie, že posledné obdobie stúplo počet takýchto ľudí, ktorí majú všetko okay, ale majú takéto problémy ake aj ty popisuješ. Zájsť za psychiatrom nie je hanba. A podľa môjho názoru to ale že silno potrebuješ.
Poznám veľa ľudí s tetaniou, ktorí to museli riešiť s psychiatrom aby sa im stav zlepšil.
@mia78111 Ale padaj s tými rečami, dúfam,že si diplomovana lekárka alebo vedec, ak nie tak reči mamy brata otca kôň si nechaj na iné diskusie.
Na všetko sa umiera aj na ibalgin, bohužiaľ budú vždy ľudia, ktorí umru na banalnu vec. Takže je jasne ze umrie niekto aj na očkovanie. Ale je to mnohonásobne menšia šanca než, že umries na koronu.
@emptymoni Preto vravím, že som si na nejake percento istá, hlavne keď aj neurológička ti spomenula, že sa tetania prejavila. Ja osobne som to riešila s lekármi a tí mi sami povedali, že tetania sa buď stabilizuje magnéziom, alebo už psychiatrickymi liekmi. Proste môžu ti v mozgu chýbať určite hormóny, ktoré magnezko nedoplni.
Akože hospitalizácia nie je zlý nápad, ekg atď spraviť, ale osobne by som riešila psychiatra, lebo za ten čas môže ťa on stabilizovať a zisti sa, že to môže byť panicka porucha... Lebo dostať sa k psychiatrovi nie je zo dňa na deň preto ti to odporúčam spraviť čím skôr.
Osobne som mala silné predsudky, až kým som sa nezačala zaujímať ako lieky fungujú, že nemenia osobnosť a, že to je bežná vec...
@emptymoni Ja si to hlavne myslím skrz toho ako si spomenula, že máš takéto myšlienky a k tomu hneď obavy na najhoršie, čo asi tipujem nevieš ovládať a zahodiť, či sa sústrediť na niečo ine. Co mi príde ako ďalší znak tej panickej poruchy, tie príznaky všetky mi sedia do toho, jasne nie som lekárka, vravím ti to z osobnej skúsenosti, aj zo skúsenosti okolia, veľa tetanikov poznám, ktorí toto mali a museli prejsť na lieky od psychiatra. Aspoň na nejaké obdobie. Hlavne, keď zatiaľ nikde nič nemáš nájdené iba neurológička ti potvrdila zhoršenie tetanie...
@emptymoni moze byt. Ockovanie ajekolvek je obrovsky zasah do tela. Po covide ma vrla ludi problemy psychickeho rázu...cize aj to ocko mohlo v tvojom tele bieco spustit... a najhorsi je strach
@miskamicha mne neurologicka hovorila že veľa ludom sa prejavila tetanus po očkovaní niesom prvá ani posledná vraj, ja už asi 2 roky som to takto mala že sa mi zrazu začali triasť nohy a mala som pocit na odpadnutie myslela som že to mam z toho že cez deň moc nejem ale bola to tetania ale vždy som ju zahnala kedze som bola v práci nebolo čas mysliet na choroby no teraz nepracujem celé leto len lezim doma tak pozorujem svoje telo len ... dúfam že to do Septembra prejde kedze vtedy nastupujem do prace ach jaj hrozne leto mam
@emptymoni hlasili ste to na SUKL?
@mia78111 prosím ťa netrep
@emptymoni no a preco nepracujes? Nemas mimentakne prscu ci si ucitelka? 🙂 najdi si nejaky konicek, zacni chodit aj medzi ludi. Ano..po ockovani sa mnohym objavili neurologicke a psychicke problemy, vidim to, som zdravotnik, takych ludi je vela, len za o tom nehovori a ten kto nevidi prival takych ludi tak neveri. Drzim palce.
@emptymoni tak za prve, nrprejavil sa ti tetanus (to by si tu uz nepisala), ale tetania 🤦♀️ za druhe, dat sa "dobrovolne hospitalizovat", nech ti spravia vsetky mozne vysetrenia, nie je mozne 😁 jednak tie vysetrenia stoja od stoviek po tisice eur a niekto to platit musi a tiez nie je lahke sa tam dostat, ludia s rakovinou cakaju na ct, mri a ty s tetaniou dojdes a myslis, ze ta ti tam vsetci budu behat okolo lozka, aby ta ukludnili 🤷♀️ tetania a strach zo smrti je choroba tvojich rovesnikov, vy totizto este mate cas sa takto sledovat a bat sa kazdeho prdiku. Bolest pri srdci mozes mat pokojne z chrbtice, tak sa ukludni a prestan sa sledovat. Ak ti bude aj nadalej zle, chod rovno k psychiatrovi. Drzim palce, nech to nemas ozaj nasledky po ockovani...
@emptymoni čo popisuješ uplne sedí na tetaniu, plus máš do toho stavy úzkosti. Berieš lieky na ukludnenie? Ak ti príde tento stav a supneš si neurol, alebo lexaurin a ostane ti fajn vieš na čom si. Osobne si myslím, že je to psychické. A ani toto sa nemá zlahčovať, je to rovnaký zdravotný problém ako iné choroby. Držím ti palce, tiež som mala pred pár rokmi tieto stavy, viem aké je to ťažké. Keď máš teplotu dáš si paralen, atb a vieš že to prejde. Liečiť dušu je oveľa ťažšie. 🍀 Skús začať znova cvičiť, hormóny po cvičení zlepšujú stav a pozeraj komédie, choď medzi ľudí aby si nemala čas sa toľko sledovať. Neponocuj! Choď spať včas, začni čítať knihu pár strán pred spaním ti zmení myšlienky, pomôže zaspať. Keď ti bude zle daj si lieky na ukludnenie, nebude to navždy, po čase ich vysadíš.
Tak ked mas vsetko ok tak skus magnetickú ak ani to asi je to fakt psychické ? Nemala si dake blbe obdobie? Alebo si fakt hypochonder prepáč