Myslím si že zomieram pomaly od žiaľu, veľa rokov sa veľmi trápim, je mi zle a neviem to zmeniť. Môže to byť, že zomieram?
To by sme v určitom životnom období zomreli asi všetky...🤔
Nie. A čo ťa trápi? Skús napísať možno sa ti uľaví. Neboj bude zas dobre.
Ja strašne nemám rada takýchto "plačkov" ... v prvom rade sa treba prestať ľutovať, v druhom rade treba navštíviť odborníka ... všetko je riešiteľné ... kde je vôľa, tam je cesta.
@dzulli1980 jasne proste nemaj depku lol :D
@dzulli1980 to už nie je placko ale chorý človek nie v zlom ,myslím osychyka je chorá...treba psychológia alebo psychiatria
smer psychiater
to nie je o depke ci plačkovani, to je vazna diagnoza, dokonca smrtelna, ktoru treba dat do ruk odbornikom
A co Ta trapi?ved napis mozno prideme na riesenie
K psychiatrovi chodim
@zmrzlinka2021 co tým myslíš? Ja inak nemám depresiu.
Mozno zmena odbornika-psychiatra a taktiez je tu velka skupina veriace mamicky, ktore sa budu za vas modlit, pretoze to moze byt mix 2 neprijemnych faktorov - lekarsky riesitelny a duchovne riesitelny problem = pokial ma v tej depresii prsty aj zly duch s jeho nasledkami.
A co ti povedal psychiater? Aku mas diagnozu?
Lebo podla toho prveho prispevku, co pises, vyzera to na velmi vaznu formu depresie
Ked k nemu chodis,tak sa mu aj "otvor".
Samozrejme. Od nelasky a bolesti človek môže upadnúť do horucok a zomrieť. Jeden prípad poznám. Ale nie je to úplne bežná záležitosť
Skús nájsť ľudí s podobným problémom...sám o sebe nestačí chodiť k psychiatrovi pre lieky dôležité sú skupinové terapie.
@zmrzlinka2021 bipolárnu, ale mala som aj uzkostnu generalizovanú a stredne tazkú depresiu, schizofreniu, psychotickú..ale nakoniec bipolarna aj tie lieky mi sedia
@ivangeline ja som otvorená, poviem mu všetko
@sszuzu8 áno to zažívam, ale také neuveriteľné, ako zlý sen, ktorý sa nekončí a ja som neni schopná to zmeniť aj ked som sa snazila a snazím
Autor - tu to neporiešiš. Máš diagnózy, ktoré ti tu žiadna mamička/otecko pekným slovom nevylieči. Psychiatrovi treba povedať ako sa cítiš a ak súčasné nastavenie liekov ti nezaberá, tak treba buď zmeniť dávkovanie, alebo zmeniť lieky. Taktiež môžeš zmeniť samotného psychiatra, ak máš pocit, že liečba, na ktorej trvá ti nezaberá
Prečo sa cítiš zle? Prečo sa trápiš? Z čoho si nešťastná? Môžeš tieto pocity zreálniť? Čo ich spôsobuje? Prečo to nevieš zmeniť?
Máš depresiu. Bipolarna porucha (predtým názov mánio-depresia) znamená, že sa strieda mania s depresiou. Pomáha nádej a viera, že to bude lepšie a robenie zmien vo svojom živote. Lieky, doktori pomôžu, no najväčšia práca zostava na tebe.
Porozmyslaj, čo by si chcela zmeniť - zlepšiť (prácu, zdravie, vzťahy, partnerstvo, stravovanie, volny čas..). Zmeny vieme robiť vždy, to je podstatou života, že sa všetko zmení. Začneš si dávať mlieko do kávy, kúpiš si nejaký časopis, ktorý si necitala.. to všetko je zmena. Zmena nemusí byt veľká. Od tých malých to vedie k veľkým. Vytyc si malé a reálne ciele. Sleduj, čo ti robí radosť (môže to byt úplná drobnosť, no dôležitá), zameraj sa na to a skús tieto veci, situácie aktívne vyhľadávať.
Plus,dodam...priznat si pocity...vsetky pocity..vsetky boje myslienok v hlave a hovorit o tom s psychiateom a ked je na nic,najst si ineho,kt chce pochopit.
Ja ti rozumiem autorka. :( sama som si depresiami prešla a bolo to náročné kým som sa z toho dostala von. A vždy sa vracajú veci ktoré by ma to toho mohli znova vtiahnuť. Je to celoživotný boj. Ale verím ze to dáš. Ak by si si chcela niekedy zavolat a porozprávať sa kľudne ta vypočujem aj mam x kníh môžem ti aj niečo k tomu potom dohladat. 🙂
Nezomieraš, ale vyzerá to na depresívna stavy, treba vyhľadať psychologickú pomoc.
Podla mna moze. Myslim, ze psychika robi vela. Z depresie mozes zoslabnut, moze ta vsetko boliet a prvy maly zdravotny problem ta moze uplne zlozit.
Nie. Odporúčam návštevu psychiatra