Je liek Neurol návykový?

klavesnica1
27. jan 2016

Pisem lebo mam problemy so spankom podotykam od malinka. Mam 36r a uzivam ho uz 3r. Predtym 1tabletku raz za dva tyzdne a dnes 4-5 tyzdenne. Doktorka mi povedala ze mi odporuca ist k psychiatrickemu doktorovi, ze on mi nastavi iny liek ktory tak neskodi a je navykovy. Mam ist?

bonaqa2013
27. jan 2016

@klavesnica1 samozrejme, predpíše antidepresíva...

dani125
27. jan 2016

áno,neurol je návykový liek

sardinka335
27. jan 2016

@klavesnica1 samozrejem ze máš ist k psychiatrovi - neurol moze byť v nekontrolovaných davkach navykový, ale o tom sa porad so psychiatrom - denne by si musela zjest niekolko tabletiek aby si sa stala závislá - podla mojej dokiny, ktorej som sa na to pýtala lebo aj mna samu to zaujimalo.
Vo vysledku nie je dolezite či je Neurol alebo iny liek navykovy, ale to, čo je pričinou, ze nemozeš spať a ako ju bezpečne a efektivne odstraniť.

misaelka
27. jan 2016

Samozrejme treba ist k psychiatrovi kt.predpise inu liecbu pravdepodobne antidepresiva ktore nie su navykove. Neurol je navykovy a odporuca sa len na kratkodobe uzivanie (mal by sa uzivat maximalne par tyzdnov kym zaberu AD) Pokial musis zvysovat davkovanie potrebujes systematicku psychiatricku pomoc.
@klavesnica1

pauliesivackova
27. jan 2016

Áno, je a veľmi. Takisto Stillnox. Neodporúčam - horšie ako droga. Ešte z toho máte pekné halucinácie. Ja som tiež veľmi nespavá osoba a nepomáhali mi voľnopredajné lieky, ale kúp si voľnopredajný BENOSEN, obsahuje asi 4násobok valeriány ako hocaký iný liek voľnopredajný. Ja ak neviem zaspať dám si dva Benoseny, zapijem to týmto čajom http://www.mojalekaren.sk/images/products/z/330... a natriem si čelo touto masťou: https://mannamydla.sk/produkty/relaxacny-balzam... ... Fakt , nedávaj si ten Neurol, dáš si ho dva dni po sebe a na tretí deň už nezaspíš bez neho.

klavesnica1
autor
27. jan 2016

Dakujem za odpovede. Tak ja teda pojdem k psychiatrovi. I ked vo mne je to ze k psychiatrovi chodia len psychicky labilny ludia a co maju nejake velke problemy. Ja mam jediny mam malu dcerku ktora ma 2 r a konecne sa mi budi v noci len 7x predtym 15x a viac. Inac aj stilnox som mala ale len jedno balenie.

misaelka
27. jan 2016

@klavesnica1 netreba sa bat 🙂 keby psychiatri riesili len "blaznov" rychlo by skoncili bez prace 🙂 ja tvoj problem vidim tak ze sa ti nakopilo mnozstvo zataze.na to ani psychiatri vacsinou diagnozy nedavaju. Je dobre ze k nemu pojdes, predides zhorsovaniu svojho stavu 🙂

bonaqa2013
27. jan 2016

@klavesnica1 maminka, žijeme v 21 storočí, nie v 17. Psychiater je človek ako každý iný, dokonca ti chce pomôcť. 🙂

qidko
28. jan 2016

@klavesnica1 Ahoj som psychiatricka pacientka a uzivam neurol koli spanku je navykovi ale odporucam Ti navstivit psychiatricku vysetri Ta a hlavne pomoze neodkladaj to

klavesnica1
autor
29. jan 2016

Dakujem vsetkym za odpovede. Su viacmenej zhodne. Pojdem tam a hadam mi pomozu.