Je lekar poviny mi dat reverz ked si ho budem žiadat?
Môj otec podpísal reverz pred dvoma dňami
@jana005 a neprehovarali ho aby si to rozmyslel?
ja som podpisovala reverz po druhom cisarskom, vzhľadom na to, že som mala doma 3-ročného. Dr. ma síce prehovárala, nepáčilo sa jej to, ale žiaľ musela ho akceptovať. Bábo bolo prepustená a kvôli mne som nechcela byť dlhšie v nsp.
Pokiaľ nie je tvoj stav zdraviu ohrozujúci, nemáš psychickú chorobu, samozrejme aj keď si pri vedomí tak áno
Prehovárať tá možno budú zrejme aby dostali peniaze z poisťovne ( tak som sa niekde dočítala) ale proste trvaj nad svojom.
@xjakubikovak ja by som to nenazvala ako prehováranie kvôli peniazom ale sú povinný pacienta informovať o možných následkoch ak opustí nemocnicu nemôžu mu len tak dať papier a povedať "dovidenia" pretože potom by pacient mohol nemocnicu žalovať aj na súde, že ho nikto neinformoval, že sa mu môže niečo stať po opustení nemocnice alebo zhoršiť zdravotný stav
@felicita027 no áno zrejme to povedia čo môžeš čakať keď odides a už potom je na tebe či ten reverz podpise alebo nie, tým podpisom berieš za seba zodpovednosť. Ale celkom som nepochopila kde je problém 🤔
Ak si na covid oddelení, tak zdrhnúť nemôžeš. Akurát na teba zavolajú policajtov za ohrozovanie verejného zdravia. Takže radšej neutekaj, ale podpíš reverz.
To neviem, ale keď som ja volala v utorok lekárke, či otec nemôže ísť domov, tak mi povedala, že v žiadnom prípade, že mu máme povedať, nech ešte pár dní vydrží.
A na druhý deň šok, keď som ráno volala ohľadom stavu, tak lekárka, že sa pýtal domov, tak že poobede ho prepúšťajú
@xjakubikovak arogancia pytam sa na vysledky z vysetrenia a odpoved to neni podststne ake su vysledky oto sa nezaujimajte
Pokiaľ nemáš zmenu vedomia, nie si pod vplyvom návykových látok, fyzicky neohrozuješ seba, svoje okolie, nebodaj tehotná žena dieťa, nemáš vysokoinfekcne ochorenie (nemyslím covid, ale napríklad meningokokoveho meningokoka..)..tak jasné že áno. Nie vždy je ochota to okamžite vypísať. a nie vždy to ide že hneď. Ale nikto Ťa nebude znásilňovať zostať v nemocnici. Niekedy je pre obe strany najlepšie, keď pacient odíde. Spokojnosť na oboch stranách .