Ahojte prosím neviete či lekár má povinnosť posielať lekárske správy o mojom zdravotnom stave do sociálnej poisťovne keď som na PN?
Potrebujem totiž doložiť výpis lekárskych správ do Generali poisťovne, neviem či to mám žiadať od sociálky alebo od mojej lekárky. Keď si chodím po prechodku nič také mi lekárka nedáva ani ma nekontroluje.
Moc ďakujem za akú kolvekc radu 🙂
Správu vydá lekár, je oprávnený za to požadovať úhradu, lebo je to administratívny úkon nehradeny zo ZP
Ja som si lekárske správy zo zdravotnej karty okopirovala a tie som doložila. Nič som neplatila. Ale ak ti ma obvodná vyplniť nejaké špeciálne tlačivo do poisťovne, môže za to chcieť poplatok. Do sociálnej lekári neposielajú lekárske správy z vyšetrení. Keď ich sociálna poisťovňa chcela, tiež som dala kópie.
a vy nedostávate lekárske správy aj pre seba? vždy všade kde mi čo robia, tak jeden rovnopis podpisujem tomu lekárovi, jeden mi dáva pre všeobecného na založenie do karty a jeden pre mňa
@zuzanka.zuzu Nezvyknú dávať takto ako píšeš 3 kusy, len 2 kusy. Jeden exemplár si odborný lekár nechá a jeden si beriem do karty ja.
@aurelia2000 ešte sami nestalo inak, ani neviem kedy mi dali len 2ks... ale veď aj 2ks stačí, však doma ofotím a pošlem do poisťovne.
@zuzanka.zuzu u mojich odborných lekárov dávajú len na požiadanie, keďže všeobecného mam v tom istom zariadení a sú prepojení systémom. U zvyšku lekárov co chodím so synom dajú len jeden a ten si fotím a originál zakladá pediatrická do karty
@zuzanka.zuzu presne staci to prefotit... ja aj do karty kolkokrat daval kopie, lebo vytlacaju to ako teliatka na 10papierov a potom ma karta 10kil, cize to nafotim obojstranne a zalozi sa to tak.
Od lekárky