Ahojte dievčatá,
chcela by som sa vás opýtať, či ste niektorá absolvovala laserovú operáciu očí? Mám silné dioptrie a chcem sa zbaviť okuliarov :/ (Je to bolestivé? Mali ste nejaké komplikácie po operácii?)
Už som objednaná na vyšetrenie túto sobotu do I Clinik Banská Bystrica. Boli ste niektorá?
Budem vďačná za každú informáciu.
Pekný deň ❤
@jankabenji ďakujem Janka za info 🙂 a vidíš dobre? Kedy si bola? 🙂
@barborka106 bola som v novembri. Vidím paradne, cely život som bola "slepa " 😂,takže teraz je to omnoho krajsi pohlad na svet. Bez okuliarov,bez šošoviek. V máji mam ďalšiu kontrolu, zatiaľ na každej bolo zlepšenie.
asi záleží od veľa faktorov. Ja som bola na relax smile a nič som necítila len to bolo zvláštne keď sa ti niekto šparká v očiach ale žiadna bolesť ani potom.
Brat bol na metóde lasik/lasek neviem presne a jeho to potom bolelo asi týždeň a aj ľutoval že na to išiel.
vidíme ale obaja super. jediné negatívum je suché oko hlavne počas leta-už sa tak nezvlhčuje
@jankabenji veď to, že bez okuliarov ani na krok 🤣🤣 a ak sa smiem opýtať, ako vyzerali predoperačné vyšetrenia? Ako dlho trvali? 🙂
@ivicka0502 a zrak sa vám upravil kedy? 🙂
Nebola som ja, ale moji rodičia, obaja po 60tke, samotný zákrok bol bezbolestný, krátky, boli v Brne, predoperačné boli vyžadované ako pri klasickej operacii, otca dokonca raz vrátili že ho nebudú operovať, lebo mu pred zákrokom namerali zvýšený tlak. Pochvaluju si, jedine negatívum je to suchšie oko ako tu už niekto spomínal.
Operacia nejako neboli, ale v noci ma strasne potom stipali oci. Dlho som videla rozmazano, mozno aj 6 mesiacov. Po operacii som 4 roky vidim super, len casto mavam suche oci v noci, co som predtym nemala. Predoperacne tam myslim ze zrak vysetruju s pristrojmi, nejake kvapky daju do oci.
@barborka106 Bolestivé to počas operácie nie je. Po operácii závisí od toho, akou metódou bol zákrok robený. Určite bude pár dní pretrvávať slzenie, rezanie atď.
Po operácii je potrebné počítať so svetloplachosťou - ostré slnko v lete, odraz od vodnej hladiny a snehu v zime.
A tiež to nie je naveky, mne napr.zrak vydržal 14 rokov.
@zuzanockamt a potom sa ti to vratilo? Lebo je tam doživotna zaruka pri relex smile
@barborka106 operacia nebolí, asi 20 sekund/oko, ani potom to nebolelo, ja som dostala v Oftume aj šošovku ochrannu, ktore rano hned aj vybrali, mne to nebolelo ani potom iba to svetlo, sedela som večer v tme ani telka a cez deň iba s okuliarmi cca 5 dní , ja som nemala až take veľké dioptrie ale astigmatizmus veľmi zly ☹
@barborka106 hneď na druhý deň som videla a išla do roboty za PC. Ja som bola na operacii až okolo 3 v BA, dostala som oblbovak a doma som zaspala od 6 až do rána.
@maminatimka áno, nosím okuliare, ja som bola operovaná pradávno - pred 18 rokmi...vysoké dioptrie + cylinder...ďalší zákrok už nie je možný a ani mi to nevadí
@zuzanockamt a prečo sa neda "dokorigovať"? Bola si na Relex? Kde presne?
@barborka106 predoperacne trvalo skoro 3 hodiny,lebo vyšetrenie,potom dlho kým oči rozkvapkali a ďalšie vyšetrenia. Týždeň po predoperacnom som išla na zákrok.Tiez som bola na relex smile a jedine co,tak vonku chodím stále v slnecnych a používam umelé slzy.
@jankabenji a šli by ste ešte raz, či už je? Čo by ste odporučili? 🙂
@anega79 a mali ste silné dioptrie?
@barborka106 tiez som absolvovala, Lasek operaciu, uplne bez problemov, z vysokych dioptrii mam nulky
@maminatimka Píšem, že to bolo pred 18 rokmi...mám tenkú rohovku.
@zuzuliennka1 a celý život ste nosila okuliare?
@jankabenji a tie vyšetrenia boli aké? 🙂
@barborka106 vyšetrenia uplna pohoda..nič bolestivé ani podobne nerobia. Naozaj len do detailov premeriavaju dioptrie,zisťujú hrúbku rohovky a pod....Určite by som IQ znova. Dioptrie som mala vyššie ako som mala namerané očnou lekarkou a zo šošoviek sa mi v poslednej dobe zapalovali oči. Neľutujem, že som išla
@barborka106 "išla" 😁
@barborka106 minus 3.5 na obidoch. ty?
@barborka106 ano, od skolky, zacinala som na -4 a postupne som mala az -10 a -11. Po operacii mam nulky, je to uz 6rokov, mam to zahojene, absolvovala som v urcitych casovych usekoch niekolko kontrol
@zuzuliennka1 tak to je skvelé, že vám operácia pomohla ❤ a po operácii ste kedy začali vidieť?
@barborka106 hned 🙂 ako som vstala z operacneho stola
Sestra bola pred 4 rokmi. Bolesti mala týždeň strašne, až na infuzke skončila. Nikto nevie, prečo mala také bolesti. Ja som bola tiež, rezali ma oči asi tyzden
@zuzuliennka1 a akou metódou vás operovali?
@snezienkaaa82 asi je to individuálne u každého. A na akej klinike ste boli? 🙂
@barborka106 nie..operácia je úplne bezbolestná. Bola som na inej klinike, tiež vysoké dioptrie . Po operácii možno 2-3 hodiny slzenie a rezanie, nič strašné