Je korunka správne?

25. mar 2022

Ahojte. Pred týždňom mi bola robená korunka 1x, čiže nemám s tým skúsenosť. Ale malo by to byť vidieť z vnútornej strany ? Donedavna som mala ďasno opuchnuté tak som si to nevšimla. Ale druhý deň registrujem že zvnútra keď prejdem jazykom po Tom zube, tak nad úrovňou ďasná cítim celý obvod kde bola korunka lepena. Proste keď prejdem nechtom zhora zubu nadol ( čiže od špičky po ďasno) , tak mi tam cvakne necht. Proste zjednodušene, je to vidiet A cítiť kde to je nalepené. Myslela som si že to bude niekde až pod dasnom že to nebude ani cítiť ani vidieť vôbec, že to bude ako keby tam mám fakt zub vlastný. Či ono to má byť takto ? Lebo esteticky mi to nevadí, zvonka to vôbec není vidieť, zvnútra to nikto nevidí. Len či sa špina a baktérie nejak nedostanú hlbšie cez ten ,,rez,, alebo to lepené miesto, a časom bude problem. Nevidim ze by tam bola nejaká medzera, len je cítit ten spoj.
Má to tak byť ?

simsalabim
25. mar 2022

Ja mam iba jednu korunku, tiez cerstvo novu (asi mesiac) a teda nic necitim, ziadnu medzeru ci lepenie, zub je ako moj.

lucianne
25. mar 2022

Ahoj aj ja mam korunku už asi rok a teda necítim ani mezierku ani spoj. Keby neviem ze my ju robili je ako môj zub nerozonam nič.

ivka27101
25. mar 2022

Nemala by ste ten spoj cítiť

whatever1
25. mar 2022

Myslis tak ze korunka nedolieha az po dasno a nahmatas si kusok svojho obruseneho zubu? Ak ano tak chod reklamovat, korunka v tom pripade nie je zhotovena spravne.

janka1011
28. mar 2022

No môže to byť problém, zub pod korunkou sa ti môže pokaziť. Korunka by mala prekrývať celý zub až po ďasno.

autor
28. mar 2022

Ďakujem za odpovede. Pôjdem to konzultovať s Dr. Nech sa to opraví 🙂

ivanka2222
17. apr 2024

Ahoj ako to nakoniec dopadlo ?