Je kašeľ a problém s prehĺtaním znakom alergie?

dadus_ka
4. máj 2020

Ahojte, moze mat alergia priznaky len kasel a problem s prehltanim? Alebo musim mat aj nadchu a slzenie oči? Mam totiž uz 2,5m problem s kaslom. Suchym. Posielaju ma na imunoalergologiu ale teraz sa tam nedostanem. No nikdy som nebola alergicka.
Moje peiznaky su: Problemy s prehltanim, Niekedy praskanie pri prehltani, Tlaky v hrtane, Vecer pocit sucha v hrdle, Napinavy kasel, Zvuky pri prehltani malych sust tekutiny, Obcas zachripnutie, Citlivost hlasiviek (ked kricim tak je to potom este horsie) mozu byt toto priznaky alergie?

tripetta
5. máj 2020

Toto by chcelo asi poradu s online lekárom. Môže to byť čokoľvek, nemusí iba alergia. Môže to byť aj niečo neurologické, ale nemusí. Ležala som na neurológii s jednou pani, čo mala problém s prehĺtaním. Fakt, napíš radšej lekárovi, toto sú iba moje dohady.

tripetta
5. máj 2020

A aj ja mávam občas problém s prehĺtaním, sucho v krku a kadečo, ale mám aj alergiu s astmou a zároveň neurolog. systémové ochorenie.

gaaaa
5. máj 2020

Moja mama mala to isté,poslali j na Orl,alergologiu a napokon to mala so štítnej žľazy.

dadus_ka
autor
5. máj 2020

@tripetta ja uz chodim po doktoroch 2,5 mesiaca. Posielaju ma na imunoalergologiu na ktoru sa nemozem kvoli corone dostat. Preto skúšam aspon tu. Bola som zatial u svojho, u plucneho, orl, gastro. Vsetko to zacalo akutnou chorobou a toto su priznaky ktore ostali.

dadus_ka
autor
5. máj 2020

@tripetta niektore vysetrenie odmietli. Vysetrenie hrtana a spirometriu. Aj krd mam negativny test na covid19

dadus_ka
autor
5. máj 2020

@tripetta a ako ti to zacalo? Len tak alebo to rozvinula nejaka akutna choroba ako u mna?

dadus_ka
autor
5. máj 2020

@gaaaa tieto vsetky priznaky? Opytam sa este dr ale bohvie ci nejaka endokrinologia funguje. A mamine sa potom polepsilo?

gaaaa
5. máj 2020

@dadus_ka áno,berie lieky.občas ešte zakašle,ale konečne normálne môže prehltať .

dadus_ka
autor
10. máj 2020

@gaaaa ak sa mozem opytat tak ako jej to začalo? Tiez nejakou chorobou akutnou co to vyvolala?

dadus_ka
autor
10. máj 2020

@gaaaa a nemala nahodou problem aj s nespavostou?

gaaaa
11. máj 2020

@dadus_ka So spánkom mala problémy lebo sa bála aj poriadne zaspať ked stále cítila niečo v krku zle sa jej prehltalo a potom kašeľ.Bola z toho nešťastná a bála sa,samozrejme aj psychika spravila svoje.Pamätám si len,že raz prišla domov išla sa napiť a zrazu jej voda zabehla a odvtedy to mala,že cítila ako sa jej zúžil krk nemohla prehltať a odvtedy to začalo.Obvodná ju poslala na Orl,na alergologiu a všade jej povedali,že má strašne veľkú štítnu,že bude musieť ísť asi aj na operáciu.Obvodná zasa že vôbec nie,že to je psychika dala jej neurol to sme nechápali a napokon som jej vybavila endokrinologiu a dr.hned že kde bola doteraz,že minimálne 2r.sa už mala liečiť na štítnu a vôbec nemala veľkú štítnu,ale malú,ked je robila sono tak jej ju poriadne nemohla ani nájsť a nejaká cieva sa jej dotýka že vraj štítnej a to ju dráždi,ešte sa čaká na cievne teraz sa to odialilo kôli corone.Tak uvidíme čo bude dalej.

zobaka
15. máj 2020

ahoj, to vsetko co pises mam aj ja, tlaky, praskanie pri prehltani, kasel, zistili mi prolaps pazeraka

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka ahoj co to prosim je?

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka a kto to zistil aky lekar prosim?

zobaka
15. máj 2020

@dadus_ka daj si do google divertikul pazeraka, normalne ma doktor poslal na rtg pasaz pazerakom

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka ďakujem a co ti s tym spravili? Preslo to?

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka a co ti to zapricinilo nevies? 😊

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka mne to zacalo pocas choroby a dlhotrvajuceho sucheho kašľa

zobaka
15. máj 2020

@dadus_ka nepreslo, mali mi to operovat, ale vzislo z toho, ale sa mi to zhorsilo, takze musim zase na vysetrenie som z toho uz dost zufala

zobaka
15. máj 2020

@dadus_ka netusim, ale tiez tak pamatam, ze po chorobe som to objavila

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka ach no moc si ma nepotešila ale ďakujem za info poviem dr nech ma posle na take vysetrenie. Je to neprijemne hlavne ked pijem tekutiny alebo prehltam sliny. Pri jedle to necitim tak.

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka pisu ze to maju starsi ludia vacsinou ale ja mam len 28

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka a nezistili by to na gastre? Ja som bola na gastroskopii

dadus_ka
autor
15. máj 2020

@zobaka a mala si taky kasel ktory ta akoby napinal na vracanie? Napis mi prosím vsetky príznaky. Prepáč ze tolko sa pýtam ale aby som isla k dr s nejakymi informaciami

zobaka
16. máj 2020

@dadus_ka no ja som tiez mala tolko ked ni to zistili, teraz mam viac :( ale mozes mat aj inu pricinu, nejake tkanivo pozapalove po chorobe, mne to zacalo tak, ze som sa vzdy po jedle rozkaslala a stale pocit niecoho v hrdle, to sok este nemala praskanie pri prehltani, to sa pridruzilo az neskor, niekedy mi zaskoci jedlo a dusim sa kym nevykaslem

dadus_ka
autor
16. máj 2020

@zobaka jezis to je hrozne :( tak dufam ze mne sa to tak nezhorsi aj ked ktovie co mam ja. Mne pride akoby som mala hrtan zuzeny alebo co ale ked napriklad naklonim hlavu do boku a prehltnem sliny tak tiez sa mi zda ako keby som tam nieco mala. Je to cele divne. Teraz riesim iny zdravotny problem ale ked sa vyriesi tak hned toto budem riesit. A prečo ti to neoperovali uz predtým?

pavolfk
10. júl 2020

Presne tie iste problemy mam uz dva roky a teraz sa pridalo aj obcasne pichanie po koncatinach aj ostatnych castich tela. Som z toho na nervy. Pojdem na gastro,neurologiu a plucne. Mal som na posledy v krku pseudomonas lekarka nevedela ako sa tam nabral. Po dobrati antibiotik sa mi trocha ulavilo ale znova sa to vratilo a znova som vyter z krku mal negtivny.

dadus_ka
autor
11. júl 2020

@pavolfk aj mne sa pridali neurologicke problémy. Brnenie (mravencenie) v nohach, palenie tela, svalovy tras, nespavosť a nechutenstvo.. riesim uz aj neurologa ale zatial som bola len na ME mozgu

pavolfk
30. júl 2020

Podla mojho nazoru to moze byt candida, chrbtica, reflux, alebo nejaka bakteria v dychacich cestach, mozno nejaka potravinova intlerancia. Skus na 3 tyzdne uplne vysadit lepok. Existuje tzv Non-Celiac Gluten Sensitivity (NCGS). Ked budem mat dalsie vysetrenia a budem vediet viac napisem.

arabela55
2. máj 2021

@dadus_ka ahojte. Ja má to iste,☹ pomohli ti niečo, mám zápal žalúdka ale že z toho by to nemalo byť