Je človek 10 dní po prekonaní Covidu-19 ešte infekčný?

25. nov 2021

Ahojte, myslite si že po 10 dňoch je už človek určite neinfekčny? Ide o to že som tehotná, a neviem či ešte s návštevou takého človeka počkať, alebo je to po 10 dňoch už Ok.

pribinak
25. nov 2021

Počkať. Nič sa nestane ak príde na návštevu o pár dni neskôr.

beatrice1111
25. nov 2021

Už po 5tich dňoch nie si infekčná, takze už v pohode.

lenuska9999
25. nov 2021

Ja by som tiež neriskovala. Raz hovoria, že po toľkých dňoch nie je infekcny, raz že po toľkých, potom je karantény 14 dní, neskôr zasa už len 10.. ja by som neriskovala , ešte ako tehotná. Aj tak je teraz lockdown ..

janulkama
25. nov 2021

@beatrice1111 to nieje pravda, inak by sa moj syn od otca nenakazil na 13 den... Celu dobu bol ok, pcr negativny a na 13 den priznaky z nicoho nic. Takze by som s tvrdením, ze 5 dni nesuhlasila.

lenuska9999
25. nov 2021

Áno a v marci ešte tvrdili, že človek po 10. Dni nie je infekcny alebo takto nejako. A môj muž stretol nášho suseda a covidom pred barakom (po 10. Dni vyšiel von aj keď karantény je 14 ), ten hk zavolal do garaze nech mu poda autonabijacku, sused vez ruska tam kaslal a už to išlo.. celá rodina sme covid potom mali...

nikpa
25. nov 2021

@beatrice1111 5 dní asi nie, prax hovori niečo iné Svokor bol pozitívny, svokra síce bola s ním doma ale nemala príznaky tak testovat sa išla len pre istotu až na 10.den odkedy vyšlo vokrovi že je pozitívny. Ona bola v ten 10.den negatívna. Na 13.den začala mať príznaky a za ďalšie 2 dni už pozitívny test. Takže buď jej ten prvý test neukázal dobre alebo naozaj sa nakazila od neho až výrazne neskôr.

vilma7
25. nov 2021

Po 10 dňoch sa kolegovia vrátili do práce a nikoho nenakazil.

miskamicha
25. nov 2021

U kazdeho rozdielne...v nemocnici meraju virusovu naloz. Ale podla studii po osmich dnoch uz nebol virus v tele najdeny. Ak si cca 3 dni bez priznakob,malo by byt ok. Ja osobne by som este aspon 3-4 dni pockala.

elviku11
25. nov 2021

cize treba pockat kym skoncia priznaky a nie kym skonci karantena, tak?

ufatess
25. nov 2021

A čo tak skúsiť zavolať lekárovi a opýtať sa jeho? Úplne naj by to bolo, keby to spravil ten chorý. Načo riskovať, radšej počkať. Príznaky nemusí mať človek ani po pár dňoch karantény predsa.

alexandra2468
25. nov 2021

@beatrice1111 prosim vas. Taketo reci.

Je to individualne, zavisi na organizme ako sa dokaze vysporiadat s virusovou nalozou.
Moja svokra je infekcna uz 5tyzdnov. A viem to na zaklade presnych hodnot a nie na zaklade “dohadov”.

beatrice1111
25. nov 2021

@alexandra2468 keď je to pri každom organizme individualne prečo by som nemala mat pravdu? Veď som to mala a asi viem kedy som už bola ok😃 zas to neberte až tak vazne

alexandra2468
25. nov 2021

@beatrice1111 ja som napisala autorke, ze je to individualne a ako reakciu na vasu vseobecnu odpoved, ze clovek uz nie je infekcny po 5dnoch som uviedla fakt, ze moja svokra je po 5tyzdnoch stale infekcna.

Vy ste nemusela byt uz infekcna po 5d, ale nemusi to platit aj na inych tak ako sa vy tvarite.

vojkri
25. nov 2021

@elviku11 karanténa sa končí až keď je osoba 3 dni bez príznakov pokiaľ viem🙂

vojkri
25. nov 2021

@elviku11 ale nie skôr ako na 10-ty deň. Takže napr. keď mi dcérka teraz ešte na 10-ty deň kašľala, tak karanténu držíme a pôjde do školy až keď už min. 3 dni bude úplne ok. tak tomu rozumiem ja.

moonka1
25. nov 2021

osobne by som pockala. zas ked sa to tak vezme nic ti neujde a budes mat aspon ako taku istotu. myslim, ze aj clovek, s ktorym by si sa mala stretnut by to istotne pochopil

whatever1
25. nov 2021

V zivote by ma nenapadlo trepat sa na navstevu hned po ukonceni karanteny. A uz vobec nie za tehotnou.Pockala by som minimalne este tyzden pre istotu ak by som bola bez priznakov.

martinoocka
25. nov 2021

Záleží aký bol priebeh, koľko je bez príznakov.....musí to posúdiť jeho lekár či už nie je infekčný

lacibo
25. nov 2021

Ak nemas priznaky, po 10.dnoch vychadzas z karanteny..ak mas, nevychadzas a teoreticky este mozes nakazit ineho..tak mi to dr vysvetloval

lacibo
25. nov 2021

@miskamicha moja dcera mala 2 tyzdne atg pozitivny aj pcr, a to bola bezpriznakova..takze vurus je aj dlhsie v tele

miskamicha
25. nov 2021

@lacibo to neznamena infekcnost. Pcr aj ag mozu vykazovat aj niekolkotyzdnovu pozitivitu 🙂

lacibo
25. nov 2021

@miskamicha atg neviem, ten by mal vykazovat pozitivitu prave ked je clovek najviac infekcny, ale pcr to ano, aj mesiace moze byt..

lacibo
25. nov 2021

@miskamicha dr mi vysvetlil ze ked su este priznaky po karantene tak by sa clovek mal este izolovat od ostatnych, teoreticly by este mohol preniest, aj ked ta nalo, uz asi nie je taka..preto by som sa riadila tymi priznakmi..mne dr tiez neukoncila pn na 10.den lebo som velmi kaslala, muzovi ano, ten uz 12.den chodil do prace..

miskamicha
25. nov 2021

@lacibo ano bez priznakov aspon 3 dni, potom by to malo byt okej.