Jazvečia masť, esenciálne oleje - dojčenie

9. mar 2022

Ahojte, mam mesacne babatko a dostala som kasel. Natierala som si hrudnik jazvecou mastou s esencialnymi olejmi. Vsimla som si vsak ze babatko sa zacalo zvlastne spravat.Na nete som nasla ze mnohe esencialne oleje ktore su prave v jazvecej masti mozu byt velmi skodlive pre babatko, sposobovat zachvaty alebo dokonca smrt. Najnebezpecnejsia je aplikacia na hrudnik lebo pri dojceni vdychuje aromu a vstrebava sa to aj do mlieka vo velkom mnozstve. Mam teraz velke obavy o dieta. Je tu prosim nejaka mamicka ktora tuto mast pri dojceni pouzivala a dietatko je v poriadku?

svetlana16
9. mar 2022

Ak to vadí bábätku tak poriadne si hrudnik umyť... A neaplikovat, je vela iných možností ako sa liečiť... (bez esencialnych olejov.. Čistá Jazvecia mast ma charakteristicku vôňu, ktorá mu nemusí voniat tiez, nemusi to hned značiť zivotohrozujucu situáciu, ale ja by som to neriskovala... Alebo ak tak by som pred kazdym dojcenim poriadne hrudnik umyla)

lyci
9. mar 2022

tak rychlo si mu nestihla ublizit, ale uz to nerob

domiklik
9. mar 2022

Celkovo esenciálne oleje a bábätko nejdu do kopy... Nielen jazvečia masť ale aj levanduľa, nechtík, harmanček a iné sú silné alergény a citlivý detský organizmus na ne nemusí dobre reagovať..určite si malému neublížila, ale opakovaným prikladánim na hruď, môže sa ta dotýkať tvárou, mu môžeš zarobiť na ekzém...