Baby davate si tam masaz s olejom? Tak mi c nemocnici kazali..Mne to pride divne si tam capat olej pri takom teple. Jazva je 11 dni po sc.
Olej absolutne v suchu a vetrat. To ste kde rodili prosim vas???
Samozrejme robim v nemocnici ale olej pacientkam absolutne neodporucam. Rana musi byt cista sucha a vetratelna. Bolo by fajn keby aj gumicka z nohaviciek ju nedrazdila 😉
A Po je Povazska Bystrica?
Nic nic absolutne som si nedavala. Som 8rokov po sekcii ˇ, jazvu mi ani nevidno.
Nie nic take -mne radila porodna baba kolo jazvy kefkou zubnou masirovat aby sa nervy „aktivovali,, kedze som to mala okolo necitlive
Bolo to tak neprijemne ze som sa na to vykaslala
@diaszoky absolútne nič mi neodporúčali. Práve naopak odporúčali 8 týždňov po sekcii len tie poporodne nohavičky, a tričko, aby bola vždy v suchu a na vzduchu. Olej by mi ani na um nezišiel. Som 2 a pól roka po sekcii a jazva vyzerá super už.
Ja som si večer ranu umývala antibakterialnym mydlom a nechala voľne na vzduchu aby bola sucha a aby ma tam netlačili gaťky alebo tak a nemala slm žiadny zapal ani nič.
A pochopila si to dobre? ...lebo "olej" (mala som bi- oil) som si dávala, až keď sa mi jazva zahojila - možno až po polroku, aby som ju nemala výraznú a zostal mi bledučky pásik ...
Niektoré mamičky majú problém, že po zahojení zostane jazva hrubá a široká, tak možno preto potierať tým olejom...ale až po zahojení 😊
Na ranu olej nie, ale ak už tam nemáš ranu, alebo niečo zapálené, ale iba červenú jazvu, tak môžeš masírovať, aj krémom aj niejakym olejom na jazvy. Ja mám škaredu jazvu po SC a nikto mi nič nepovedal, až fyzioterapeutka mi ukázala ako si to mam masírovať cele okolie aj jazvu.
Ja som si par dni po striekala cicatridinu, to mi vyhovovalo. Masiruje sa jemne, az ked je pokozka zahojena
@diaszoky nič mi nekazali, nič som nedávala
@diaszoky Nedávala som si nič, nič mi nekázali. Tiež som rodila v auguste, v horúčavách. Presne si pamätám na slová doktorky, ktorá mi tú jazvu kontrolovala ešte v pôrodnici: "Rana musí byť suchá a čistá."