Dobrý deň všetkým, chcela by som sa opýtať - máte niekto skúsenosti s tým, či je dobré ísť si zajazdiť na koni počas menštruácie? Počula som, že vraj môže byť kôň vtedy agresívnejší, útočný, ale stretla som sa aj s názorom, že ,,v pohode" a neviem či to má nejaký súvis s tým, že kôň/kobyla, alebo proste len celkovo zvieratá a ich čuch. Každopádne, mám zarezervovanú jazdu a nie som si teraz istá či to zrušiť alebo čo mám robiť? Prosím, poraďte...
Eh?. chodila som ku koňom a jazdila som skoro denne 4 roky a niečo takéto by mi nenapadlo riešiť
To akože žena čo vlastní koňa sa počas krámov o toho koňa nestará? Ja som v puberte mala koňa a nič ma neobmedzovalo v tom aby som ho išla vybehať každý deň...
Pokiaľ to Tebe nevadí, tomu koňovi to bude myslím jedno. Je síce pravda, že niektoré žrebce na menštruáciu u ženy reagujú, no ak nie si profi-jazdec a ideš sa len previezť na koni do nejakej jazdeckej školy / klubu / prevádzkovej stajne, a pod., určite Ti nedajú pod zadok plemenného žrebca.
@neitl zavysi to od toho, na akom koni jazdite. Ak jazdite na žrebcovi, tak môže byť agresívnejsí. Mne sa to už stalo, kon nebol agresívny na mna , ale na trénera, lebo ho považoval za rivala, tak ho odhodil. Pri kobyle alebo valachovi ( vykastrovaný žrebec), môžte jazdiť v pohode 🙂
poradite knihy o konoch? naucne dakujem
ja jazdim aj ked mam svoje dni, nepostrehla som ze by bol môj kôn agresivnejsi ale pre moje pohodlie vtedy pouzivam menstruacne nohavicky od modibodi
jazdim dlhy roky ale takyto pocit som ste nemala
@neitl je to na tebe ak ti to natoľko prekáža zruš si jazdu ak nie chod