"Jahodová" pokožka na nohách

olivkaradusova
6. júl 2022

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit. Holim si nohy tak od 11-12 rokov, no az teraz som si vsimla, ze velmi velakrat po holeni sa mi objavia take vyrazky na nohach, tzv. jahodova koza. No niekedy to nemam len po holeni, ale mam to stale i ked sa neholim. Neviem, ci je to geneticky alebo je to len tym, ze som urobila vela chyb pri holeni, kedze spociatku som si holievala nohy tupymi ziletkami a ako holiacu penu som mala mydlo. Vyuzila som veet depilacny krem a vsetko ostatne. Oproti mojim kamaratkam mam takuto kozu, no ony maju uplne krasne nohy bez akejkolvek bodky na nohach. Co by ste mi odporucili ako sa toho zbavit? Mali ste to aj vy niekedy a da sa toho zbavit, ci je to naozaj sposobene genetikou? Dakujem za vsetky nazory

jankasamulko
6. júl 2022

@olivkaradusova ano mala som. Do 30ky som nemala na sebe hadam ani kratasy, kupko bol sen. Ano po oholeni sa nedalo lebo som mala nohy ako jahoda. Kym som si nekupila Lumeu od Philips. Nemam uz ani bodky a chlpky len sem tam

zuzubb007
6. júl 2022

Je to dane, ak ak mas tmave chlpky je to aj tym, ja mam uplne tmave a hned za pol dna vidim vyrastay, sestra ma blede a ta ked sa neoholi tyzden nik si nevsimne a uplne hladke nohy

lusiza
6. júl 2022

@jankasamulko
@olivkaradusova presne tak, philips lumea a máš po probléme, nohy ako bábätko, iné nič ti nepomôže, mám odskúšané, investuj do toho 👍

verka1818
6. júl 2022

@jankasamulko
@lusiza baby prosim Vas a ktoru konkretne mate? Po kolkych pouzitiach ste videli rozdiel?

sszuzu8
6. júl 2022

Máš to tak dane. Ja nemám takú kožu ani keď sa oholim dokonca aj keď mam zarastené nohy nevidno to voľným okom 🤷‍♀️😀 ani keď mám len pichliace nevidno miesto skadiaľ rastu. Mam stále nohy naoko úplne hladné. Zasa mojej mame aj sestre vidno tu jahodovu kožu nech sa oholia s čímkoľvek. Nohy holim každý deň nasucho ziletkou Wilkinson sword ružová dámska. Minútová záležitosť žiadna suchá a popraskana koža žiadne porezanie krv ani svrbenie. Nevidno nix

lusiza
7. júl 2022

@verka1818 Ja mám lumeu s 3 nadstavcami, na tvár, bikini a telo. Určite do toho choďte, investujte, oplatí sa to 🙏 Ja som videla už po 2 blikaniach redukciu, ale reálne 6mes, 90% bez chĺpkov nohy (bikiny, podpazušie 95%). Ale začať až po lete, neblikat na opalenu pokozku.

jankasamulko
7. júl 2022

@lusiza Philips SC1997/00 Lumea Advanced IPL, kupovaný v 2018 za 299 Eur. Káblový, dva nadstavce. Nič viac netreba

miri.b
7. júl 2022

Mne sa to zlepsilo, ked som sa zacala viac starat/ peeling, hydratacia. Ja by som aj Lumeu prijala, ale som bledy velmi znamienkovy typ.

lusiza
7. júl 2022

@jankasamulko jasne, hocijaka Lumea 👍
@miri.b na bledé chĺpky nezabera a ak máš veľa znamienok, tak smola 😏 🙏

olivkaradusova
autor
7. júl 2022

dakujem vam za rady

rora
7. júl 2022

@jankasamulko podobne, kym som cca pred 3rokmi nezacala pouzivat Lumeu, bolo utrpenie dat si vobec kratke gate.... vzhlad pokozky je teraz neporovnatelny, o 100% lepsi