Jačmeň v oku

jessicapaulikova
30. mar 2024

Ahojte, od novembra mám jačmeň pod okom ako sú spodné mihalnice, vnútorný. V januári sa mi spravil už aj na hornom viečku a tiež je vnútorný. Už som mala Ophthalmo-Septonex masť, tobradex masť na ktorý som mala nakoniec alergiu, uniflox 0,3% kvapky, ophthalmo-framykoin masť, vigamox kvapky, dexa-gentamicin masť a teraz mám tobrex masť na 14 dní, ak nepomôže tak chirurgicky, avšak tomu by som sa chcela vyhnúť. Nevedeli by ste poradiť čo ešte by sa dalo? Nejaké tipy. Nemalujem sa, uterák na tvár mám vyhradený pre seba a mením každý deň, návlečky tiež periem častejšie. Budem vďačná za všetky rady 🥹☺️ Nebolí ani jeden ale esteticky to vyzerá veľmi škaredo 😂

lenka098123
30. mar 2024

@jessicapaulikova skúste obklady z očianky, mne zmizol za pár dní

janinah
30. mar 2024

Už tam mas davno puzdro s naplňou a puzdro už nezmizne,vyhýbať sa drobnemu chir.zakroku nie je rozumne,robí sa to bežne.

viestta
30. mar 2024

Vim skor ti to vycistia, tym skor budes mat pokoj

nikpa
30. mar 2024

@jessicapaulikova mne pomohlo vyplachovat si oko v borovej vode niekoľkokrát denne. Nezabrali mi maste a kvapky od očnej ale toto áno.

niqua
31. mar 2024

@jessicapaulikova zarazilo, ze ta nic neboli...prave si tym prechadzam....vnutorny na spodnej mihalnici..robili mi aj punkciu pred tyzdnom a aj cistili...este stale kvapkam pamycon...pomohlo mi to velmi...ale tie bolesti co som mala....radsej porod :D

jessicapaulikova
autor
31. mar 2024

@janinah a spravia naraz aj horné viečko aj spodné?

jessicapaulikova
autor
31. mar 2024

@niqua prvé dni keď sa mi to robilo tak som cítila, že tam niečo mám, aj som hneď išla k lekárke lebo nikdy som takéto nemala ale odvtedy vôbec nič, ani nesvrbí fakt vôbec nič :D len to tam mám no :/

janinah
31. mar 2024
arcobalena
4. jún 2024

@jessicapaulikova Ako si dopadla? Ja som mala tiez na spodnom viecku a kedze ma to nebolelo ani som nevedela, ze to tam mam..raz nahodou som to objavila, ale bola som v tom case dlhodobo v zahranici tak som to neriesila, potom na prehliadke u ocnej som to spomemula, ona mi myslim dala nejake kvapky, ale ani neviem ci som ich nejako ppriadne brala, zmizlo to same po nejakom case, aj bez chirurga 🙂

jessicapaulikova
autor
25. jún 2024

@arcobalena bola som včera keďže až teraz sa mi podarilo vybaviť termín. Bolelo to a aj som sa zapotila pri tom 😂😂😂 ale po zákroku vôbec žiadne bolesti nemám, ani včera a ani dneska ☺️

jessicapaulikova
autor
2. júl 2024

@janinah dobrý deň, dneska som bola po týždni po zákroku na kontrole u mojej očnej doktorky, povedala mi, že na spodnom viečku mám granulačné tkanivo a na vrchnom vidí vývody meibom žliazok, znamená to, že ešte stále mám jačmeň??