Mám jačmeň na hornom viečku už asi pol roka.doktor na poslal odstrániť to chirurgicky .mali ste niekto tiež tak dlho jačmeň k nemohli ste sa ho zbaviť?nie je bolestivý zákrok?
@mia002 ja som ho mala raz tiez urcite vyse pol roka. Nedala som si to operovat, resp. ani som nevedela, ze sa to operuje (to mi povedala lekarka az neskor), ale naozaj mi pomohli zvysene davky b-komplexu, plus som brala take cesnakove tobolky a ono to potom konecne zmizlo 🙂
ja som to jeden čas mávala veľmi často na strednej škole. tak na jar sa mi to robilo. tiež to aj mesiac aj viac trvalo kým sa zahojilo. potom to nejako prešlo a od vtedy som nemala. dávala som si len očnú mastičku, nedala som si to rezať.
ja s tým robím...nie každý jačmeň treba chir. otvoriť,ale polročný áno,je to zápal mazovej žliazky,vznikne puzdro s obsahom,to treba otvoriť,vyčistiť a puzdro odstrihnúť....podáva sa lokálne anestetikum,zákrok nie je príjemný,ale dá s avydržať,väčšinou sa ani nešije,ale dáva sa tlakový obväz na cca 10 min. potom len prelepenie oka + atb mastička,kontrola na druhý deň v spádovej očnej amb., v deň zákroku fyzický kľud a ak treba tak tbl proti bolesti....môže sa to aj opakovať,presná príčina nie je známa,ale faktory- málo vit. B,prašné prostredie ,slabá imunita,neporiadne odlíčovanie očí u žien...
urcite je to jacmen,uz 2 krat mi vytiekol hnis.a zostala mi tam hrcka.ja sa bojim toho zakroku.a po zakroku ako dlho to muusi byt prelepene,musim zostat doma?alebo mozem do prace,ako dlho to trva ten zakrok?a ako dlho sa mi to bude hojit?dakujem vam za rady a co su to tie cesnakove tobolky?
@mia002 cesnakove tobolky dostat v lekarni, je to alternativa konzumacie klasickeho cesnaku, akurat to nesmrdi, a je to vlastne prirodne antibiotikum (treba to normalne prehltnut, zapit vodou, nikam sa to nepotiera 🙂 To mi vtedy poradili v lekarni a plus tie zvysene davky B-komplexu. Ja som ten jacmen uz mala tvrdy ako hrasok, ale potom to zmaklo a casom sa to stratilo uplne.
dakujem vam
@janinah ahoj, čítam, že je to z tvojho oboru...chcela som sa Ta opytat - moja 7 ročná dcérka sa 3 dni sťažovala na bolesť v pravom oku - začala som jej kvapkat septonex... a vcera som zbadala, že sa jej spravil na spodnom viecku, v kutiku oka jacmen. Chcela by som sa poradiť, či jej mám naďalej kvapkat septonex, alebo zájsť k ocnej/ pediatricke, či to vyžaduje antibiotik. masticku - pripadne ako jej ocko osetrovat....dakujem.
@billam potrebuje atb,Septonex je málo..+.nasadiť vit B,môžeš jej prevarenou vodou alebo tým O-septonexom utierať oko a poriadne vytierať mihalnice od prachu,nič iné netreba
@mia002 po zákroku je oko prelepené do druhého dňa,kedy sa ide na kontrolu za svojim očným lekárom,či sa ranka nezapálila a aj kvôli receptu na atb mastičku
@mia002 ahoj, ja som nemala tak dlho jačmeň, ale keď ma začne svrbieť viečko a má byť z toho jačmeň (to svrbenie už poznám), tak vyjedám droždie, jednu kocku zjem za jeden alebo dva dni a potom sa vôbec neurobí
@mia002 a naozaj je to jacmen????to je velmi dlho,....