Ahojte prosím ak užívate aké máte skúsenosti s týmto liekom? Bol mi predpísaný na tep teda tachykardia. Ďakujem
@marion30 ja som mala práveže pri Concore takéto ťažkosti že mi strašne znižoval tlak. Preto sme sa rozhodli ho zmeniť na Ivabradine a s tým som nemala žiadne problémy ani s tlakom ani s pulzami. Neviem skuste ešte ráno keby robil problémy treba hneď konzultovať s doktorom ktorý vám to predpísal. Ja som sa mala po týždni od nasadenia na liečbu telefonicky ozvať doktorovi ako sa mám.
@lenush12 ahoj, mne ho predpísali dnes. Po echu srdca mi doktor povedal, že mám prolaps chlopne. Síce to bežne nespôsobuje problémy, ale ja mám už po malej záťaži vysoké tepy. Napríklad pri turistike, idem svojim tempom, ale tep mi vyskočí aj na 190. Potom musím zastaviť, predýchať sa a môžem pokračovať. Ako rýchlo vystúpa, tak aj klesne. Ivabradin mi bol dnes predpísaný, tak som zvedavá. Mám 28 rokov
Beriem ivabradine spolu s corvitolom 3x denne obe a v pohode
@mareen1 ahojte, chcela by som sa opytat, mam 20rokov krvny tlak vacsinou okolo 100/66 alebo na 77 ale tep mam okolo 85-97 a niekedy po jedle aj 110, mam histaminovu intoleranciu a mala som aj ekg holter kde mi zistili tachykardiu a aj ze som dvakrat mala SVES izolovanu, no pisalo tam ze priemerny denny tep mam 80 a predpisali mi ivabradine, no a teraz prichadza k mojej otazke: tym ze vysetrenie srdca co sa tyka echa a ekg mam vsetko v poriadku, tak nemoze byt ten tep sposobeny len tym ze nesportujem? Vela sa ucim a mam skor sedavy sposob zivota, tak len chcem vediet ci je nutne brat lieky na srdce, ci by nestacilo len sportovat :D (a tachykardiu mi na holtri namerali ked som utekala na vlak tak som mala tep 144, pocas spanku bol okolo 50)
@daisy12 ahoj. Neviem treba vyskúšať a začať športovať. Mna práve tieto potiaže k tomu cvičeniu dokopali (teraz si to už bez toho neviem predstaviť) kondička sa zlepšila ale so samotnou tachykardiou sa nič nezmenilo a to naozaj robím poctivo dva krát do týždňa kardio. Tiež som mala echo aj holtera dobre.
Pred pôrodom som sa drzala na ňom výborne.
@daisy12 ahoj, to neviem posudit. Ja mam posturalnu ortostaticku tachykardiu. Mne staci, ze sa postavim alebo stojim a vybehne mi pulz zo 70 aj na 130. Ked si zas sadnem hned to klesne. Ivabradin mi velmi pomohol. Extrasystoly mam aj ja. Ale okolo tisicky za den podla posledneho holteru 🙂
@mareen1 ja mam extrasystoly len niekedy, vacsinou pocas menstruacie 1 za den, vtedy mi skace aj tlak z mojho bezneho 98/66 mam zrazu 125/95 niekedy ten spodny aj vyssi, a plus aj strasne migreny, neviem ci aj ta tachykardia sa mi robi z hormonov, internista mi nasiel cistu na stistnej zlaze ale ze nie je to nic vazne tak neviem, som objednana aj na endokrinologiu ale az v marci 😭 a este by som sa chcela spytat lebo neviem sa dopatrat na googli :D je normalne ked mam pri chodzi tep okolo 120 - 130? Ked som v pokoji je okolo 80 (ked uzivam ivabradin) či mam zvysit davku? Predpisala mi 2krat polovicku denne no ja beriem stvrtinu lebo raz mi na urgente dali polovicku a nevedela som stat na nohach a citila som sa ako na drogach, neviem čo mam robiť
@mareen1 mne vtedy pichali aj 2 injekcie plus infuziu a polovicu ivabradinu neviem ci to bolo potrebne ma takto nadavkovat mala som trochu zvyseny tlak 140/90 a puls 144, zobudila som sa ma to o 4tej rano a ked som prisla z urgentu nevedela som stat na nohach, neviem ci to bolo z tych injekcii alebo z ivabradinu :(
Ahoj, ja som užívala najskôr Concor na zvýšenú tepovú frekvenciu a potom som prešla na Ivabradine. Výborný liek. Užívala som ho ráno a večer a srdiečko sa upokojilo úplne. Aj pri cvičení mi menej vadil ako Concor napriklad.