Isotretinoin Actavis 20 mg - skúsenosti

29. dec 2022

Ahojte, chcem sa spýtať ale máte skúsenosti s týmto liekom na liečbu akne. Podľa príbalového letáku ma veľa nežiaducich účinkov. Tak sa chcem spýtať, ako to bolo u vás a či ste videli u akne zmenu.

pheobe56
2. jan 2023

Ahoj, ja som brala. Liečba mi trvala rok. Po pár mesiacoch sa mi pleť pekne upravila. Je to cca pol roka, čo mi ho vysadili a už sa mi to nevrátilo. Z nežiadúcich účinkov som našťastie nemala nič, možno čo som tak cítila počas, hlavne na začiatku, že som bola stále hladná. Takže som aj trochu pribrala, ale už je to zase ok. Každé telo reaguje inak, poznám aj ľudí, ktorým to pomohlo na chvíľu a potom sa zase akné tvorilo ďalej, ale ja mám našťastie skúsenosť dobrú.

autor
3. jan 2023

@pheobe56 Lekárka to odporúčala synovi, pokiaľ by nezabrala liečba lokálnymi antibiotikami. Ale keď sa pozriem na tie nežiadúce účinky a mal by to brať vyše štvrť roka tak ozaj neviem. + by sa mal vyhýbať slnku.

pheobe56
6. jan 2023

Mne to tiež dali po liečbe antibiotikami, ktoré mi nezabrali. Je to liečba na dlhšie obdobie, tiež som dúfala, že na pár mesiacov, ale 3 mesiace bolo na skúšku, ako telo bude reagovať. Celkovo by sa mali užívať rok až rok a pol. Aspoň tak mi to bolo vysvetlené. Mne nechali na rok. Ono tie nežiadúce účinky sú pri každom lieku a vždy musia vypísať všetky, čo kto kedy z toho mal. Ale to neznamená, že musí niečo z toho mať aj on 😊 samozrejme chápem, že sa bojíš, hlavne keď to má užívať tvoje dieťa. Ja som bola pár dní v strese tiež, keď som začala užívať, čo mi to spraví, ale všetko bolo v poriadku. Čiže za seba môžem povedať, že mi to pomohlo a som rada, že už ma nič na tvári nebolí a dokonca aj ten rok rýchlo ubehol. Verím, že sa rozhodnete správne 😊

kvetinka_123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka_da
13. nov 2024

Ahoj, prosim ta, pisala si, ze tvoj syn mozno bude uzivat isotretonin... Mal tu liecbu? Lekarka predpisala isotretonin 10 mg mojej dcere, som zhrozena z tych vedlajsich ucinkov 😢
Resp. ma tu niekto skusenosti s tymito tabletkami, prosim?

autor
19. nov 2024

@lenka_da Nakoniec sme do toho nešli, a dali sme sa na prírodnú liečbu, ktorá zabrala 🙏

lenka_da
20. nov 2024

Porad, prosiiiiiim... Co vam pomohlo?

autor
24. nov 2024

@lenka_da Zmeniť životosprávu, nie je to absolutne narocne, aj my sme si mysleli, že sa to nezvládne ale pomohlo nam: denne vypit 2-2,5l čistej vody, žiadne sódy, vyradiť priemyselne spracovane potraviny (cukor najma z ovocia, zdravé snacky DM lekarem, a pod) , a varili sme veľa polievok, teple na zaludok, taktiez cistiace čaje, koprivovy, matovy, taktiez pohyb, hybat sa ci uz prechadzky, sport byt aktivny, spánok 8hod+ , a taktiez jest vela protizapalovych potravin (najdes zoznam na google) a suplementy ako magnézium (nie oxid z lekarne) a zinok, a taktiez raz za cas si dopriať, nejaky domaci kolac, netreba to radikaliizovat, ale skusit to robit udrzatelne, skus aspon 1,5 mesiaca vydrzat a vysledky sa dostavia!

lenka_da
25. nov 2024

Och, ale my toto vsetko robime uz roky 🥺 mame intoleranciu na laktozu, takze deti nechodia do skolskej jedalne, varim doma cerstve, maso kupujem na farme, vela ovocia, zeleniny, sladkosti presne ako pises, bud DM alebo pecieme doma, sportuje 😭
Ja uz rozmyslam, ze mozno ta zdrava strava jej nerobi dobre, myslim tym ovocie a zelenina zo supermarketov 😭
Ale uz sme sa nechali presvedcit na isotretonin, berie ho prvy tyzden, pociatocne neziaduce ucinky boli hrozne ale po par dnoch je to uz znesitelne, aspon tak hovori 😢
Ale dakujem za odpoved.
Lekarka nam dala dve posledne moznosti, bud isotretonin ale HAK.
Neviem, mozno sme mali vyskusat tu HAK, aspon by jej to vyriesilo bolestivu menstruaciu...
Este vygooglim tie protizapalove potraviny, dakujem.