Išli by ste s takýmto štípancom k lekárovi?

3. sep 2024

Ahoj, v nedeľu ma niečo štiplo do členka, mám ho aj trocha napuchnutý a dosť ma bolí aj chôdza. Išli by ste s tým k dr alebo preháňam? Prikladám foto štípanca.

zuzinka888
3. sep 2024

Nie, natrela by som fenistylom.

h2
3. sep 2024

Ak máš lekára, ktorý je ochotný komunikovať mailom, napíš mu a pošli fotku. Ja som môjmu pred pár rokmi poslala, keď ma poštípala osa, predpísal mi lieky cez e-recept.

martinka13
3. sep 2024

Ak by sa po 2 dňoch nehojilo. Skúsila by som fenistil a framykoin

eternity24
3. sep 2024

Ja by som tiež skúsila framykoin, ale keď ta boli aj chôdza, chod sa ukázať k dr. Moja sestra máva tiež takéto reakcie na uštipnutím, dostáva aj atb… lebo aj tvoje vyzerá byt zapálene a zahnisane, aspoň z foto sa to zdá…

libusak
3. sep 2024

Mat volny den a obavy, tak by som sla.

mima172
3. sep 2024

Ak máš doma kvalitnú Dračiu krv, tak si to ošetri nou. Pomôže to na 100%.

mia93
3. sep 2024

Kolegyňa mala podobné štípance po nohách čo sa jej rozliali asi 4, hovorila, že ju až do kosti bolí. Všeobecný jej predpísal nejaké antibiotiká, lebo že vraj to nejaký typ muchy takto štípe. Ale ak viete odkomunikovať mailom, myslím, že netreba ísť osobne. V každom prípade ak je to iný štípanec ako kedykoľvek predtým, tak by som to komunikovala, hlavne keď to puchne a obmedzuje pohyb.

rachel36a
3. sep 2024

Nie nesla, bezne mam v lete takéto stipance

anajka266
3. sep 2024

Mala som podobne niečo,no ešte väčšie a natierala som to heparoidom.. zbledlo mi to, no stale ostal trosku slabofialovy fľak

simsalabim
3. sep 2024

Fenistil na toto nepomoze, skor Framykoin alebo gafrova mast. Ak sa to po 2 dnoch nezlepsi, isla by som k dr.

ivik4
3. sep 2024

Nie ,mna by to ani nenapadlo

mamina7070
3. sep 2024

nesla natrela by som betadine

kvietok173
3. sep 2024

Vydezinfikovat a natriet framykoinom, pri opuchu, okolo nie do rany dat octanovu mast.

vikusjk
3. sep 2024

Ja by som isla az keby ma to ozaj bolelo viac dni, inak ten stipanec nevyzera nijako hrozne - riesila by som presne, ako baby pisu, ranu vytriet Alpou, alebo fajnou domacou palenkou, natriet fenistilom, ak by velmi opuchala, tak 1 Zyrtec denne.
Ale, ty si platis zdravotne poistenie a na lekara mas pravo, narok, cize zvaz sama a rob, ako uznas za vhodne ;)

stanulienkat
3. sep 2024

Nie, nesla. Ale pozoruj si to, ci sa to nezvacsuje. Daj si camphor ichtyol mast. Ziadny Framykoin si nenasadzaj. Su neskutocne rezistencie na Atb a kazdy laik ti tu radi hlava-nehlava mastit Atb.

ibrunova
3. sep 2024

Ja by som nešla, dala by som si na to alpu alebo ľaliový list v alkohole.

betulinka1
3. sep 2024

Skus si to vytlacit, podla mna tam mas hnis. Vytlacit vsetko az do krvi. Potom poriadne preliať betadinom a potom dat framikoin. Ak si to nevies sama, chod kludne k doktorke.

nika23t
3. sep 2024

Asi áno. Vyzerá to bolestivo a nepríjemne.

zuzubb007
3. sep 2024

Nešla mne to príde smiešne, dať si fenistil, zodac a spokojná, prípadne alpu skúsiť všetko ak to bude rovnaké za dva týždne by som šla dať pozriet

jumama
3. sep 2024

Ak mas pocit ze ti to hnisa, daj si na to tu ichtamolovu masticku, nie priamo na to, ale medzi dva gazove stvorce natlac asi centimeter a to priloz, obviaz alebo zalep, aby mast nebola priamo na rane, iba v tej gaze. Vie to vytiahnut hnis a povrch, len teda dva tri dni to take prelepene musis mat, pripadne striedat tie gazy... ranka sa ti sama vie otvorit a hnis vytiect, uz si to len vydezinfikujes.

zazka666
3. sep 2024

Určite. Choď. Za opýtanie nič nedáš

klaudinkad
3. sep 2024

Asi áno, ak by sa to zväčšovalo a neustupovalo. Mala som niečo podobné, ale vo väčšom s veľkým opuchom a bolesťou. Tiež ma niečo uštiplo, nebola som schopná chodiť, bola som PN pár dní. Šla som s tým najprv na pohotovosť, tam to nijak neriešili, druhý deň obvodná, rovno ma poslala na chirurgiu.. keďže som bola tehotná, len mi to natreli Višňakom, obviazali a chodila som na kontroly, bol to zápal, flegmóna. Sledujte si to