Ahoj, v nedeľu ma niečo štiplo do členka, mám ho aj trocha napuchnutý a dosť ma bolí aj chôdza. Išli by ste s tým k dr alebo preháňam? Prikladám foto štípanca.
Ak máš lekára, ktorý je ochotný komunikovať mailom, napíš mu a pošli fotku. Ja som môjmu pred pár rokmi poslala, keď ma poštípala osa, predpísal mi lieky cez e-recept.
Ak by sa po 2 dňoch nehojilo. Skúsila by som fenistil a framykoin
Ja by som tiež skúsila framykoin, ale keď ta boli aj chôdza, chod sa ukázať k dr. Moja sestra máva tiež takéto reakcie na uštipnutím, dostáva aj atb… lebo aj tvoje vyzerá byt zapálene a zahnisane, aspoň z foto sa to zdá…
Mat volny den a obavy, tak by som sla.
Ak máš doma kvalitnú Dračiu krv, tak si to ošetri nou. Pomôže to na 100%.
Kolegyňa mala podobné štípance po nohách čo sa jej rozliali asi 4, hovorila, že ju až do kosti bolí. Všeobecný jej predpísal nejaké antibiotiká, lebo že vraj to nejaký typ muchy takto štípe. Ale ak viete odkomunikovať mailom, myslím, že netreba ísť osobne. V každom prípade ak je to iný štípanec ako kedykoľvek predtým, tak by som to komunikovala, hlavne keď to puchne a obmedzuje pohyb.
Nie nesla, bezne mam v lete takéto stipance
Mala som podobne niečo,no ešte väčšie a natierala som to heparoidom.. zbledlo mi to, no stale ostal trosku slabofialovy fľak
Fenistil na toto nepomoze, skor Framykoin alebo gafrova mast. Ak sa to po 2 dnoch nezlepsi, isla by som k dr.
Nie ,mna by to ani nenapadlo
nesla natrela by som betadine
Vydezinfikovat a natriet framykoinom, pri opuchu, okolo nie do rany dat octanovu mast.
Ja by som isla az keby ma to ozaj bolelo viac dni, inak ten stipanec nevyzera nijako hrozne - riesila by som presne, ako baby pisu, ranu vytriet Alpou, alebo fajnou domacou palenkou, natriet fenistilom, ak by velmi opuchala, tak 1 Zyrtec denne.
Ale, ty si platis zdravotne poistenie a na lekara mas pravo, narok, cize zvaz sama a rob, ako uznas za vhodne ;)
Nie, nesla. Ale pozoruj si to, ci sa to nezvacsuje. Daj si camphor ichtyol mast. Ziadny Framykoin si nenasadzaj. Su neskutocne rezistencie na Atb a kazdy laik ti tu radi hlava-nehlava mastit Atb.
Ja by som nešla, dala by som si na to alpu alebo ľaliový list v alkohole.
Skus si to vytlacit, podla mna tam mas hnis. Vytlacit vsetko az do krvi. Potom poriadne preliať betadinom a potom dat framikoin. Ak si to nevies sama, chod kludne k doktorke.
Asi áno. Vyzerá to bolestivo a nepríjemne.
Nešla mne to príde smiešne, dať si fenistil, zodac a spokojná, prípadne alpu skúsiť všetko ak to bude rovnaké za dva týždne by som šla dať pozriet
Ak mas pocit ze ti to hnisa, daj si na to tu ichtamolovu masticku, nie priamo na to, ale medzi dva gazove stvorce natlac asi centimeter a to priloz, obviaz alebo zalep, aby mast nebola priamo na rane, iba v tej gaze. Vie to vytiahnut hnis a povrch, len teda dva tri dni to take prelepene musis mat, pripadne striedat tie gazy... ranka sa ti sama vie otvorit a hnis vytiect, uz si to len vydezinfikujes.
Určite. Choď. Za opýtanie nič nedáš
Asi áno, ak by sa to zväčšovalo a neustupovalo. Mala som niečo podobné, ale vo väčšom s veľkým opuchom a bolesťou. Tiež ma niečo uštiplo, nebola som schopná chodiť, bola som PN pár dní. Šla som s tým najprv na pohotovosť, tam to nijak neriešili, druhý deň obvodná, rovno ma poslala na chirurgiu.. keďže som bola tehotná, len mi to natreli Višňakom, obviazali a chodila som na kontroly, bol to zápal, flegmóna. Sledujte si to
Nie, natrela by som fenistylom.