Išli by ste na pohotovosť s narazeným členkom?

10. apr 2022

Isli by ste na pohotovosť s boľavým clenkom? Keď som bola s malym v detskom kútiku šmyklo ma tam na takom trojuholníku na šmýkanie😂a buchla som si členok. Trochu ma boli, cítila som to hlavne pri šoférovaní a keď si na to zatlacim tak to boli. Inak je to v pohode, nic hrozne. Ale muz mi vravi že by som mala ist na pohotovosť a trochu posimulovat aby z toho bolo nieco z poistky ktorú platíme. (Pred dvoma rokmi som tiež spadla ale horsie ale tiež mi nic iné nebolo a boli z toho celkom fajn peniaze na to že to nic vazne nebolo) ale je mi to trápne prist tam a robit sa ako veľmi to boli. Isli by ste?

janetinka27
10. apr 2022

ja som si vyvrtla clenok v piatok, cez vikend sa bolest vystupnovala,opuchol.v pondelok som sla na chirurgiu a rtg. neskor som si v poistovni uplatnila narok a vyplatili mi peniaze.

uhnakova
10. apr 2022

Najskor je to podvrtnuty clenok. Netreba ist na pohotovost, ale treba ho aspon dva-tri dni setrit, tj. co najmenej chodit, nohu vylozit a clenok natriet niecim - octanovou mastou alebo chladivymi gelom. Inak hrozi opuch a zbytocna bolest.

autor
10. apr 2022

@janetinka27 lenze mne v podstate nic neni.. boli to len na dotyk. Čo tam mam akoze krívať že to moc boli? :D

autor
10. apr 2022

@uhnakova ja by som tam vobec ani nesla len muz chce aby som využila poistku. Úraz mam celkom dobre platený. Len je mi to dosť trápne tam simulovať

gabika8855
10. apr 2022

Je jedno ako budes simulivat bolest oni ti napisu papiere podla rtg a tak ale ja by som sla nikdy nevies co ti napisu ze to je a kolko dostanes teda z poistky

zuzana2299
10. apr 2022

Podľa mojej skúsenosti by som radšej nešla pretože nikdy nevieš kedy sa ti to vyplatí a nevráti dvakrát toľko. 😅Samozrejme nic zle neprajem

autor
10. apr 2022

@gabika8855 takze nemusim preháňať, staci keď poviem že to boli len na dotyk a pri soferovani? :D to ale potom urcite budú pozerat že načo som vobec prisla či?

uhnakova
10. apr 2022

tak s poistkou neporadim. Ja sa vo vseobecnosti lekarom radsej vyhnem 😅

mogaa
10. apr 2022

Z narazeného členku nič nebudeš mať a zlomené to evidentne nie je, keďže naň môžeš stúpiť...

gabika8855
10. apr 2022

Pozri moj otec si tiez myslel ze to nic nieje boli len ked sa dotkne ruky a nakoniec to mal prasknute cize nevies ci to je nieco vazne alebo nie kym to nepozru kazdy ma iny prah bolesti

mogaa
10. apr 2022

...a ano budú na teba pozerať ako na dementnú, lebo toto naozaj nie je stav na pohotovosť....

saxana000
10. apr 2022

Normalna vec ked boli tak boli.mozes mat podvrtnute alebo natiahnutu slachu minimalne ti to zabandazuju a mozno aj barlu vyfasujes na par dni na pohotovost by som nesla ale riesila cez obvodaka a nasledne ortopeda..ano z poistky sa da uplatnit len potrebujes spravu od doktora.

janetinka27
10. apr 2022

tak ked ti nic nie je, tak nechod k doktorovi🙂 ja som to mala naozaj vyvrtnute a chodila som na barlach 5 tyzdnov,lebo som dostala aj zapal slachy. od bolesti som ani nespala a ist na wc bolo ako vystup na everest 😀

autor
10. apr 2022

@saxana000 a nestačí to len od obvodnej?

janetinka27
10. apr 2022

a tiez zavisi ako mas postavenu poistku. ja som myslela ze mi nic poistovna nevyplati, bo sadru na nohu som odmietla,bo by som si musela pichat injekcie na riedenie krvi. druha moznost bola elasticky obvaz. zavisi aj od sumy, z ktorej sa plnenie vyplaca, z tej sumy su to urcene percenta.

janetinka27
10. apr 2022

ja som bola u obvodnej,ta ma poslala na chirurgiu,odtial na rtg,znova chirurgia a naspat k obvodnej. na kontrolu som isla na chirurgiu,rtg,sono,chirurgiu a k obvodnej,ktora mi ukoncila pn.

saxana000
10. apr 2022

Myslim ze toto sa posiela na rtg a ortopediu.ale mozno ti to obvodna zhodnoti

sense
10. apr 2022

Ja by som na pohotovosť nešla, dala by som si na to octanovy obklad ak boli, a zajtra uvidíš... Ak by sa stav zhoršil šla by som,.... Rozhodne by som nešla ale simulivat na pohotovosť kvôli možnému vyplatení poistky...

lavinis
10. apr 2022

Sla som lebo ta bolest sa nedala vydrzat a boli z toho dve nalomene kosti na chodidle a sadra

lavinis
10. apr 2022

Z poistky moc nenasimulujes, lebo poistovne maju tabulky a vacsinou maju podmienku, aby sa uraz liecil urcity cas, a budu sa riadit lekarskymi spravami a ich tabulkami. Na takych simulantov maju vseobecne poistne podmienky, kde to maju osetrene

laurika999
10. apr 2022

V dnešnom svete sa ale nájde špekulantov ...

janinah
10. apr 2022

Choď posimuliovat ako tá chlap posiela.oni totiž na tej trauma.pohotovosti nemajú čo robit.len kávu pijú sestričky naháňajú a čakajú na simulantov.
Kto pochopili iróniu.pochopil správne.Brat je lekár traumatolog ...by som niečo aj odkázala tvojmu chlapovi.ale chcem byt slušná....
A vy sa potom sťažujte na zdravotníkov...hanbiť sa môžeš.

tncka
10. apr 2022

S takymto sa nechodi na pohotovost

belllinka
10. apr 2022

Ja len cisto zo zvedavosti, kolko si dostala z poistovne vtedy pred dvomi rokmi?

pininka1
10. apr 2022

Z vlastnej skusenosti by som isla. Kedze som mala xkrat narazeny clenok a nesla som,az raz uz som nevedela ani dostupit a na rtg sa ukazala stara zlomenina, bolo to cele obrastene, akoby druhy klb, cize ja som normalne chodila bez bolesti, akurat ze som mala cim dalej,tym viac vyronov, chrupavka bola na totalku zlomena. Nasledovala dost komplikovana operacia a aj rekonvalescencia, preto ja odporucam ist na traumacku aj s narazenym kotnikom.

tosomja
10. apr 2022

Môžeš sa robiť ako veľmi chces, rengen neoblbneš. Moja dcéra mala teraz v piatok úraz, na telesnej pri behaní jej spolužiačka stupila na nohu, ona spadla a ďalšia jej na tú nohu stupila znova. Volal mi riaditeľ, nech pre ňu idem, že nevie doslapnut na nohu. Opuchol jej členok, na traumatológii povedali, že do pondelka bude ok. Ešte som zasrandovala, že už 10r jej platím poistku a "nikdy nemáme šťastie a to aj 3x do roka chodíme na traumatológiu 🤣" tak sa zasmial aj on, že veeela ľudí simuluje bolesť, ale to nie je také jednoduché, že to treba mať nález na RTG. A keď tam raz nič nie je, tak ani úraz "sa nestal"

mimi3008
10. apr 2022

Podla mna je jedno, ako budes simulovat...objektivne - spravia rtg a podla toho bude diagnoza, bud fractura (co asi nie je tvoj pripad) alebo distorzia (podvrtnutie) a na zaklade toho ti vyplati poistovna peniaze, nie na zaklade toho, ako velmi sa budes tvarit, ze to boli. Ale prosim ta v mene vsetkych sluzbukonajucich zdravotnikov, ktori su v nedelu v sluzbe mozno aj sami na vsetko (ambulancia, oddelenie, operacka) /podla toho v akej nemocnici/, nechod s takou somarinou na pohotovost a pockaj s tym do zajtra na riadnu chir.ambulanciu

katie253
10. apr 2022

Tak ja ti poviem takto, môjho bývalého kamarát si podvrtol členok, nešiel na pohotovosť, lebo však načo, veď to len podvrtnuté a nakoniec zomrel pretože sa mu tam urobila krvná zrazenina a dostala sa mu do srdca. Čiže ja by som na pohotovosť išla, aspoň, aby to pozreli, urobia RTG. Prinajhoršom dajú octanovou masť alebo heparoid, obviažu a povedia 3 dni nezaťažovať....

mariaveronikag
10. apr 2022

obvodná niekam pošle, minimálne na rtg

loginexistuje
10. apr 2022

Moja dcera si podvrtla prst na nohe na schodoch dala som jej octan zaviazala vyzeralo to ok na druhy den sla do skoly musela cvicit ucitel neuznal ak nebol papier od lekara poobede prisla domov a noha fialova opuchnuta tak sme sli na pohotovost (platili sme 10 eur) ale aspon rtg urobili a nebolo to zlomene len zabandazovali a tri dni nechodila moc a postupne to odoznelo
Tiez som sa blbo citila ze zatazujem pohotovost ale ak ty nemas problemy tak skusim octan nieco mrazene a nohu vylozit a dat oddych