Ahojte, je tu niekto kto ma inzulinovu rezistenciu a lieci sa na nu, prip. liecil? Ale nie kvoli otehotneniu, ale kvoli nadvahe a neschopnosti schudnut? Chcela by som vediet, co to vsetko obnasa, co mozem jest a co nemozem, ci sa to liekmi casom upravi a pod.
Ahoj ano Evku poznam aj ju mam na FB ☺ vedela som, ze ma IR ale nie ze o tom vela popisala... Len hladat v tej kope prispevkov... No nevadi, dam sa na to prip. jej napisem ☺ dakujem
no neviem,bez liekov je to dosť ťažke.ja som brala glukophage +L-thyroxin.bez liekou je to strašný boj ,ale s liekmi som sama od seba schudla krásne.A aj som otehotnela 😀 neplánovane,ale som šťastná.
@ematko29 jej super, to si ma potesila, samozrejme zajtra idem na odber krvi a necham sa vysetrit, vsetko mi napoveda prave na tuto chorobu, polroka som robila vsetko pre to aby som schudla, nastudovala som si miliony clankov, kopu penazi som nechala le za stravu, cvicila som aj hodinu denne a nic, celkom nic som neschudla...stitnu mam zlu aj ja, mam 50 ku thyroxin...
teraz beriem len L-thyroxin tiež 50tku.,ale začala som opäť priberať a mám nevysvetlitelnu chuť jesť.a pociť ,že ešte nemám dosť.Najprv som začala brať siofor,ale strašne ma z neho nafukovalo a bolo mi príšerne zle,aj som zvracala,ale potom sme to zmenili na glukophage a bolo to už super,citila som kedy už nepotrebujem jesť a krasne som schudla a vobec som necvičila .jedla som čo chcem akurat som nepotrebovala tak vela.teraz som už opäť pribrala,ale to sa nedá ovladať.vela starostlivosti mi zaberaju deti a ja potrebujem energiu a ktomu vela jesť.akurat,že tentoraz budem musieť siahnuť po antikoncepcii,alebo bábo zo zdrav dovodov nemôžme mať a hormony mi treba upraviť.
@ematko29 presne tak isto to citim aj ja, tiez mam stale pocit hladu, je to neskutocne, najem sa do plna a za 10 minut som hladna... Cize aj ked jem cely vacsinu dna myslim na jedlo... Je to hrozne...aj my chceme eate babatko ale bojim sa ze zase priberiem 30 kil ako pri prvej, to som bola hladna nonstop!
@ematko29 no ja take problemy nemam, alebo teda asi nie v juli som bola u gynekologicky a pekne mi videla prave prebiehajucu ovulaciu... Ani nejale extremne vykyvi nemam, ze by mi mi sem tam meskala sa stane, ale nie je to nic hrozne, ved uvidime ak sa nepodari zarobit, tak bude niekde problem...
@emakiki no ja ju nemam potvrdenu, ale tiez to pravdepodobne mam, mala som rozne zdravotne problemy a mam aj PCO, co tiez podmienuje vznik inzulinovej rezistencie...Nechcela som s tym vsak uz ist k lekarovi, ti mi aj tak skoro v nicom nepomohli, odstranovali len dosledky, ale pricinu az na jedneho neriesili. Mne pomohla v podstate nizkosacharidova strava. Vylucila som cukor a psenicu. Cukor mam len v podobe ovocia (jeden kus denne, ak sportujem intenzivnejsie, tak o nieco viac), jogurtov, mlieka, tvarohu, orieskov, a vysokopercenta cokolada (ale aj ta mi vydrzi aj dva mesiace jedna). Ziadny trstinovy cukor, med, agave sirup a umele sladidla uz vobec nie. Sacharidy mam z ovocia, vela zeleniny a orieskov. Strazim si prijem vsetkeho. Ale zase nic nepocitam. Pridala som do stravy zdrave tuky, ktore potrebuje hormonalna sustava. A vaha zacala krasne klesat 🙂. Klesa uz niekolko mesiacov, postupne. Upravuje sa menstruacia a aj ostatne zdravotne problemy. Ako netvrdim, ze to sadne kazdemu, ale mne to sadlo vyborne.
@emakiki ja som sa tiez zdravo stravovala a neslo to, skor som priberala, menstruacia nikde....bola som ako slon. fakt. Uz som nevedela co mam jest, lebo som zo vsetkeho priberala. ja nechcem brat lieky a nechcem veru ani cukrovku, takze som sa do toho pustila. prve dva mesiace boli asi najhorsie, potom si clovek zvykne. Chute sa ti velmi rychlo zmenia, mne chuti ako sladkost uz aj biely jogurt. Ono ked si to rozoberieme laicky, tak tie bunky ten cukor neprijimaju, ostava v krvi a meni sa na tuk. tak preco davat teda telu tolko cukru, ked ho nevie spracovat? ako neviem, mozno je moja logika uplne zla, ale ja akonahle som ten cukor stopla, tak sa vsetko dava doporiadku. Pekne postupne, z mesiaca na mesiac. Ono ja si myslim, ze je to to minimum co sa da skusit. aj ked je to narocnejsie ako dat si lieky...A kazdy sme iny, ktohovie ci by ti to zabralo, ale za skusku clovek nic neda...Urcite je vsak dobre poradit sa s lekarom. a ja som dala dole clekom dost kil uz, takze to zabralo.
@ematko29 na to netreba nervy, je to o zvyku 🙂. Ja teraz uz davam aj pecenie klasickeho kolaca bez toho, aby mi som mala nutkanie to ochutnat :D. fakt si telo zvykne. aj vianocne kolaciky som piekla bez toho, aby som si co i len trocha dala....
@emakiki precitaj si nieco o metabolickom syndrome... ked znizis vahu aj tato rezistencia a pripadne ine zdravotne problemy by mali vymiznut tiez. Je to take zamotane cele, pretoze na jednej strane clovek nevie schudnut, na druhej musi.. no psycho... :D
@simca06022011 no ved toto, ako mam schudnut ked to nejde? Nemam jest vobec nic? Ale skusim si pozriet...
@snapi no to by aj mna zaujimalo, ako pise @ematko29 neviem si to vobec predstavit... Napr, co ranajkujes obedujes vecerias? A ten neustaly pocit hladu ako riesis?
Ach ja uz som zufala s tych hormonov...
@vulka tam uz som bola davnejsie... Odporucili mi l-thyroxin 25/50 obden, no to mi nestacilo, ked som mala 25 bolela ma hrozne hlava potom na druhy den, tak som si sama nasadila lren 50 tku kazdy den, ale dr. som to potom aj povedala, schvalila mi to a teraz uz mam vusledky ze vraj v norme...
Ahoj 🙂 skus si pozriet na FB Eva Dvoracekova - personal trainer, teraz je tehotna alebo ona ma inz rezistenciu a ma toho o tom v historii na fb takze ak by si si to tam preklikala myslim ze by si nejake info nasla 🙂