Invisalign - vaše skúsenosti

sakura94
16. sep 2022

Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať na vaše skúsenosti s týmto strojčekom. Bol mi mojím zubárom odporúčený strojček. Keďže fixný strojček som kedysi nosila, nemám s ním nejaké dobré skúsenosti. Veľa sa po ňom kazili zuby, čistenie bolo dosť nafigu a dosť mi aj poblížil. Po jeho nosení mi dali nejakú plastovú srandu a veľmi ma z toho naťahovalo.
Je tento strojček niečo podobné? Nerada by som vyhodila toľko peňazí za niečo čo by mi robilo zle. Budem rada za každú Vašu skúsenosť. Pekný deň.

lenkahvh
19. sep 2022

Ahoj, ma to moj syn, mozem odporucit, podla mna super vec. On si to velmi pochvaluje, lahka udrzba, kazdy tyzden si menis folie, vysledky uzasne. Ale cena je strasna, nas to vyjde asi 5100 eur. Viem, ze sa da aj lacnejsie, okolo 4000 tis.

sakura94
autor
22. sep 2022

@lenkahvh ďakujem ti za odpoveď 🙂. Viem, že tá cena bude otrasná. A zo začiatku mu nerobil problemy? Napr. Nenaťahovalo ho z neho alebo tak? A ak sa môžem spýtať, kam a ku komu s ním chodíte?

lenkahvh
22. sep 2022

Syn ma 14 rokov, nosi to uz rok a bude este pol roka do januara. Cize casovo zhrub rok a pol, to je taky priemer. Od zaciatku to znasal dobre, vobec mu to nevadilo ani nevadi, dokonca sa mu s tym lepsie je ako bez toho. On nosil predtym rok ten vkladaci na noc a to bol iny masaker - to je nieco tak hnusne, ze to neviem ani opisat, ako sme sa s tym trapili a prd to pomohlo 🙂 Tento priesvitny je naozaj nieco ako NHL proti Novym Zamkom - nic proti NZ. 🙂

lenkahvh
22. sep 2022

a chodime do Bratislavy z Banskej Bystrice, lebo ten v BA je vraj uplne najlepsi na toto - chodi aj prednasat - vysiel s nim clanok v SME- Matus Cinzer

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sakura94
autor
22. sep 2022

@lenkahvh tak to je super, že to tak s ním dobre zvláda 🙂 🙂 neni nad to mať pekné zúbky. A vám to poisťovňa nepreplatila, keď má len 14r. ? 🤔 ... k tomu vyberateľnému, viem o čom hovoríte, ten je úplny otras, sestra to mávala a v živote by si to už viackrát nedala. Chúďa, dosť sa s ním natrápila. U mňa sme preto hneď rozmýšlali o fixnom.
Tento priesvitný si veľa ľudí chváli, vraj neľutujú tých peňazí, len ja mám obavu z toho plastu 😏. Síce pani, u ktorej som sa chcela objednať mi vysvetľovala, že je to iný, vraj tenší plast, ako u toho, čo mi dali po fixnom 😐, no neviem.
Trošku ste ma ale podporili v tom, že keď to mladý chlapec zvláda, tak prečo ja nie, že 😏. Oni niektorým dávajú aj také gumičky na korigovanie sánky, to má aj váš syn?

lenkahvh
22. sep 2022

@sakura94 podla mna to vobec neciti clovek v puse, aspon on mi to vravi. nie poistovna preplaca len tie kovove, tieto nie. Ja mam dost ludi v okoli, co to nosi aj ako dospeli a je to fakt uplne o niecom inom. Tie peniaze - no clovek to musi zvazit, ci do toho pojde, ale vysledky su urcite zarucene. Nasej kamosky syn sa trapil dva roky s kovovymi a nakoniec zacal nosit toto, lebo mu to nepomohlo - skoda toho casu. Tie gumky mal aj on prveho pol roka, potom uz sa mu sanka natiahla - mal to v noci, ale tiez ziadna kovbojka, uplne v pohode to bolo. neviem odkial ste, ale isto to je v kazdom krajskom meste, cize popytajte sa a ta cena sa moze lisit, syn znamej dal za to tu v BB 3,5 tis.

majaraticova
6. okt 2022

Dobrý deň, chcem sa podeliť o moju skúsenosť 🙂 Ja som sa dala na invisilign pred 5mesiacmi. Momentálne som na 20dlahe, ktoré si mením každý týždeň. Ja som mala celkom dosť krivé spodné zuby natlačené na sebe a horné lopaty sa mi začali akoby "krížiť". Čiže to bol hlavný dôvod prečo som navštívila čelustného ortopéda. Chcem dať do pozornosti, že sa treba pripraviť hlavne nato že pri takom väčšom probléme so zubami sa často musia dávať attachmenty (ja to mám na každom zube+nosím gumičky, ktoré si nasadzujem na také kovové gombíky, ktoré mám pripevnené na zuboch) Ja mám tých gombíkov celkom dosť na jednej strane mám 5 a na druhej 4.
Ja osobne som s tými attachmentami a kovovými gombíkami a gumičkami vôbec nepočítala a dosť dlho som musela spracovať že to musím mať v ústach stále, mne to vadilo veľmi.... žila som v tom, že dostanem len dlahy a budem si ich meniť a zuby sa narovnajú....no keď prišiel deň D a ja som prišla domov s plnou pusou tých všetkých častí, poviem úprimne že som sa aj rozplakala....proste treba si nato zvyknúť a hlavne pripraviť sa, že to nie sú zázračné dlahy ktoré necitíte, sú uplne neviditelné, úplne super sa s nimi rozpráva..... je potrebné si nato zvyknúť všetko...mne to trvalo asi mesiac kým som sa s tým naučila žiť. Áno, teraz môžem povedať že som štastná a sú to dobre investované peniaze lebo výsledky je vidieť celkom skoro...môžem pootom pridať aj foto 🙂 mna ešte čaká nejakých 15dláh takže nie je to ešte úplne ideálne ale pomaličky už výsledky vidím a veľmi sa z toho vytešujem.
Držím palce všetkým, ktorý sa pustia do vyrovnávania svojich zúbkov. 🙂

lenka19791
9. jan 2023

@majaraticova presne, detto ja. Max.spokojnosť. Som na 14/48 dlahe. Attachmenty mám všade, okrem dolných jednotiek -tie mám rovné. Strašne mi ale vadili zo začiatku, škriabali mi peru zvnútra keď som jedla, mala som krvavé doškriabané líca, a kútiky prvý mesiac nonstop, keďže vkuse ideš rukami do úst, hoci si ich predtým poriadne umyješ ... no kým si na to ústa zvyknú, potrvá. Ale výsledky fakt top už teraz. Odporúčam.

mima777
9. feb 2024

@lenkahvh prosím Vás, u koho v BB dávali robiť Invisalign? Ďakujem krásne za odpoveď

lenkahvh
9. feb 2024

Znama chodi k Dr. Husarovej na Bakosske, ale pokial viem, neberie novych pacientov skusit mozete. My sme tam chodili s vkladacim strojcekom ako deti, ale na neviditelny sme isli do BA.

ciernedievca
9. feb 2024

ahoj, ja mam, som na 23/59, je to otrava ale urcite by som isla do toho znova 🙂 caka ma s nim este rok ale stale si hovorim ze potom vysledok bude skvely…tiez mam attachmenty a gumicky. Ak mas nato peniaze tak do toho urcite chod, zvyknes si velmi rychlo nanho…ale priprav sa na neustale umyvanie zubov 😀

veroni87
28. apr 2024

@ciernedievca
@lenka19791
@majaraticova ahojte dievcata, mozem sa vas spytat, kedze tiez uvazujem nad invisalginom ci ste mali na zaciatku nejake suslanie pripadne ako dlho ? Ja v praci vela hovorim, tak mam z toho trochu obavy..dakujem za kazdu skusenost.

ciernedievca
29. apr 2024

@veroni87 ahoj, ano a podla mna stale mam 😅 presne na poradach si to uvedomujem ked dlho rozpravam, ale zevraj to nikto nepocuje iba ja 😀😀 musim si davat pozor lebo obcas ked chcem nieco rychlo povedat mi ujde nejake pismeno ale nie je to nic hrozne 🙂

hopsas
29. apr 2024

@sakura94 za mňa ja by som už do neviditeľného strojčeka nešla...najprv mi povedali že ho budem mať maximálne dva roky, potom že ešte treba rok a pol, čiže mám ho už skoro štyri roky a zuby stále nie sú rovné..ďalej ako bolo písané vyššie ak máš krivsie zuby rataj s bielymi bodkami na zuboch a gumičkami v puse a nevyzerá to dobre..a najnovšie mi povedali že aj keď skončím s dlahami tak budem musieť nosiť aj nočný strojček takže za mňa ma toto už teraz vyšlo drahšie ako fazety ktoré som pôvodne chcela a od ktorých má zubár odhovoril ...

majaraticova
29. apr 2024

@veroni87 Ahoj, ja nosím strojček 2roky a za mňa môžem povedať, že to bolo dobré rozhodnutie. Som spokojná aj s výsledkom 🙂 Podľa zubára sú už zuby ok...no mne sa ešte spodné nezdajú tak som si liečbu predĺžila... Podľa mojej skúsenosti ten prvý mesiac je taký že si musíš zvyknúť nato...aj ako šikovne dlahy vybrať atď...keď si predstavím ako som zo začiatku nevedela ani vybrať dlahu z úst...no už to mám ako "rutinu"
Výsledok stojí za to 🙂

majaraticova
29. apr 2024

@veroni87 a keby bol problém s rozprávaním...tak si dlahy pri porade dáš von 🙂 🙂

veroni87
30. apr 2024

@ciernedievca tak to si ma nepotesila 😀 ale dakujem, ze si napisala. Znami, ktori maju fixny aparat prave takmer vobec s tymto nemaju problem, tak neviem ci je to az taky rozdiel
@majaraticova jej dakujem za podrobnu recenziu, u mna to prave nejde lebo hovorim priebezne. Ale tiez mi vravela orto, ze by bola jedna sada na zrovnanie a mozno este dalsia. Zacinam sa viac priklanat k tomu fixnemu. Tak uvidim ci do toho pojdem nakoniec. Vdaka este raz obom 🙂

ciernedievca
1. máj 2024

@veroni87 ja by som isla znova do neviditelneho a to som len v polovicke mojej cesty, lebo naozaj to nie je do oci bijuce 🙂 a hlavne nic neboli, prve tri dni to trochu bolelo ale potom uz vobec a nato rozpravanie sa da zvyknut 🙂

lenka19791
6. máj 2024

@veroni87 za mňa jedna z najlepších investícií do samej seba akú som v živote urobila. Som mesiac po liečbe , veľmi spokojná. Nosila som ho rok a pol., 69 dláh. Ja som šušlala celý čas čo som ho nosila... a zvykla som si , vôbec mi to nevadilo... Teraz mi vadí, že už nič nemám v ústach iba nočnú dlahu. Ja hovorím 3x áno.

oblecenie99
6. máj 2024

Pripnem s k téme, ak nevadí.. zháňam odborníka na strojčeky v Košiciach, resp. Trebišov, Prešov, Michalovce, nemáte skúsenosť? Potrebujem vyrovnať horné zuby.. moja zubárka teraz rozbieha spoluprácu s jedným celustnym, a ona ten invisalign veeeeelmi zlahka a optimisticky odhadla v mojom prípade na 1800 eur (opakujem, ide o horné zuby), maximálne 20 dláh, ale teda mne sa to nezdá. Viem, je to veľmi individuálne, ale stojí to majland, tak nechcem do toho hneď skočiť .. najviac ma zaskočilo, keď spomínala nejakú úvodnú konzultáciu do 300 eur, že sa urobí snímka a potom sa vyhodnotí stav a dokedy a za koľko, a že ja až potom potvrdím, či idem do toho.. len nejak sa mi nezdá, že by som mala vysoliť skoro 300 eur, lebo som bola namotana na nejakú cenu, a potom zistím, že celková odhadná cena je pre mňa už neprijateľná, a akokoľvek sa už rozhodnem, 300 eur je preč.. tak či nemáte skúsenosť, aktuálnu.. kde, u koho, za koľko v KE a v okolí. Ďakujem

ciernedievca
6. máj 2024

@oblecenie99 v Ba bola konzultacia zadarmo, tam povedali nejaku sumu ale potom snimky stali 600 eur a nasledne mesiac nato mi poslali liecebny plan a kolko mam uhradit, cize 300 je ok podla mna 🙂

oblecenie99
6. máj 2024

@ciernedievca Vďaka za odpoveď 🙂

veroni87
6. máj 2024

@lenka19791 tak to sa tesim, ze si spokojna a dakujem za recenziu. Ja este stale vaham, aj ked na 90% som asi rozhodnuta, len sa musim rozhodnut ci fix alebo tento. U mna neviditelnost neni priorita. Stale citam recenzie aj zahranicne na youtube a obcas sa pri invisalign stava, ze sa liecba musi predlzit plus ten rezim okolo toho. Ale tie pozitivne skusenosti ma utvrdzuju do strojceka ist 🙂